Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Λευκορωσία: Ανυπόφορη η ατομική ελευθερία, σύμφωνα με τον πρόεδρο Λουκασένκο

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο υποστήριξε χθες, παραθέτοντας ένα απόσπασμα του Ρώσου συγγραφέα Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, ότι η ατομική ελευθερία είναι πράγμα «ανυπόφορο» και ότι οι προεδρικές εκλογές του 2010 απέδειξαν ότι η χώρα δεν είναι έτοιμη για αυτή.
«Ο μεγάλος Ντοστογιέφσκι έγραψε (στο μυθιστόρημα «Αδελφοί Καραμαζόφ») ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ανυπόφορο για έναν άνθρωπο από την ελευθερία. Προφανώς, είχε δίκιο», δήλωσε ο Λουκασένκο, τον οποίο η προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση είχε χαρακτηρίσει «τελευταίο δικτάτορα της Ευρώπης».
Στο ετήσιο διάγγελμά του προς το Έθνος ο Λευκορώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι προεδρικές εκλογές του 2010 –που τις ακολούθησε η άνευ προηγουμένου καταστολή σε βάρος της αντιπολίτευσης– απέδειξε ότι η ελευθερία δεν είναι καλό πράγμα για τη Λευκορωσία.
«Παραχωρήσαμε πλήρη ελευθερία στους υποψήφιους (...) Οι τελευταίες εκλογές έδειξαν ότι αυτό δεν ήταν για το καλό του λαού: η χώρα εξευτελίστηκε στην τηλεόραση, σημειώθηκαν ταραχές στο δρόμο, εκκλήσεις για βία. Όλη η Λευκορωσία μπόρεσε να δει σε τι μοιάζει η αντιπολίτευση. Ήταν η καλύτερη διαφήμιση για την κυβέρνηση», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου