Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Νέο «θερμό» επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας – Συρίας – απογειώθηκαν τουρκικά μαχητικά

Η Τουρκία έστειλε κατεπειγόντως δύο μαχητικά αεροσκάφη στην μεθόριο με τη Συρία αφού ένα συριακό επιθετικό ελικόπτερο βομβάρδισε την μεθοριακή πόλη Αζμαρίν, ανέφερε δημοσιογράφος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters που βρίσκεται στην περιοχή.

Πολύνεκρες συγκρούσεις στη Συρία

Οι Σύριοι αντάρτες σκότωσαν σήμερα 14 στρατιώτες κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν σε φυλάκιο της νότιας Συρίας, την επομένη μιας μαύρης ημέρας όπου ο στρατός έχασε 92 άνδρες του, κυρίως στο βορρά. Με μέσο όρο 20 νεκρούς καθημερινά, ο συριακός στρατός αριθμεί σχεδόν 10.000 στρατιώτες νεκρούς από την έναρξη της εξέγερσης το Μάρτιο του 2011 και τουλάχιστον τον ίδιο αριθμό τραυματιών, σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή. Τον Αύγουστο η ίδια πηγή είχε κάνει λόγο για 8.000 νεκρούς στις τάξεις του στρατού.

Το Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης για τον μακροχρόνιο ρόλο της στην ένωση της ηπείρου, ανακοίνωσε σήμερα η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ. Το βραβείο αυτό θεωρείται ηθική υποστήριξη προς την ΕΕ η οποία αγωνίζεται να επιλύσει την κρίση χρέους που αντιμετωπίζει.

ΗΠΑ: Υπό πίεση ο Ομπάμα ενόψει του νέου ντιμπέιτ με τον Ρόμνεϊ

Η επιτυχημένη εμφάνιση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του Πολ Ράιαν θα κινητοποιήσει τη βάση των Δημοκρατικών λίγες ημέρες πριν από την δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση του Ομπάμα με τον Ρόμνεϊ, επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές. Εκεί που ο Αμερικανός πρόεδρος δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το πρόγραμμά του και την τετραετή παραμονή του στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν υπερασπίστηκε την θητεία του Ομπάμα και έδωσε μια νέα δυναμική στο Δημοκρατικό στρατόπεδο που από τις 3 Οκτωβρίου μετά την εμφάνιση Ομπάμα ήταν ανήσυχο βλέποντας πώς μεταφράζεται αυτή στις δημοσκοπήσεις.

ILO: 30 εκ. περισσότεροι άνεργοι παγκοσμίως εξαιτίας της κρίσης

Ο κόσμος έχει τριάντα εκατομμύρια περισσότερους άνεργους απ' όσους είχε πριν αρχίσει η κρίση, πριν από τέσσερα χρόνια, δηλώνει ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) Γκάι Ράιντερ σε ομιλία που θα εκφωνήσει ενώπιον του ΔΝΤ και η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στο Τόκιο.