Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ινδία: 50 εκατ. πολίτες απεργούν κατά των πολυεθνικών σουπερμάρκετ


Ημέρα γενικής απεργίας είναι η Πέμπτη στην Ινδία, καθώς η αχανής υποήπειρος κλονίζεται από αντιδράσεις για το σχέδιο της κυβέρνησης του Νέου Δελχί να επιτραπεί στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες λιανικού εμπορίου, δηλαδή σε σούπερ μάρκετ κολοσσούς όπως η Walmart και η Tesco, να πωλούν απευθείας εκατομμύρια προϊόντα στους ινδούς καταναλωτές. 

Συρία: Συνετρίβη ελικόπτερο χτυπώντας επιβατικό αεροσκάφος με 200 επιβαίνοντες

Συριακό στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη σήμερα κοντά στη Δαμασκό, καθώς χτύπησε την ουρά ενός επιβατικού αεροπλάνου, όμως οι 200 επιβαίνοντες δεν έπαθαν το παραμικρό, σύμφωνα με ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Ενημέρωσης. «Το ελικόπτερο χτύπησε την ουρά του αεροπλάνου […] Ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου της Δαμασκού επιβεβαίωσε ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε ασφαλώς στο αεροδρόμιο και ότι και οι 200 επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Suriya. Νωρίτερα το Suriya είχε μεταδώσει ότι ένα στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στην πόλη Ντούμα, ανατολικά της συριακής πρωτεύουσας.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ρωσία: Πιλότος της Aeroflot κατηγορεί την εταιρία ότι εξοικονομεί χρήματα σε βάρος της ασφάλειας

Ένας πιλότος της Aeroflot και επικεφαλής συνδικάτου του ιπτάμενου προσωπικού κατηγορεί την πρώτη ρωσική αεροπορική εταιρία και μέλος της συμμαχίας SkyTeam της Air France/ KLM, ότι κάνει οικονομίες σε βάρος της ασφάλειας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Novye Izvestia.

Ισλαμικοί οργανισμοί ζητούν παγκόσμιο νόμο περί βλασφημίας

Μια από τις κορυφαίες ισλαμικές οργανώσεις ο Οργανισμός της Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC), επισημοποίησε την Τετάρτη την πρόθεση να δρομολογήσει εκ νέου τις μακροχρόνιες προσπάθειες, ώστε να καταστεί η θρησκευτική προσβολή, διεθνές ποινικό αδίκημα. Η τοποθέτηση αυτή ακολουθεί το σάλο που έχει ξεσπάσει σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο, εξ αιτίας της ταινίας που προβλήθηκε μέσω του διαδυκτίου, αλλά και των σχεδίων σε γαλλικό περιοδικό, που σατιρίζουν τον προφήτη Μωάμεθ.

Κιργισία: Συνελήφθη Τούρκος για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού

Τούρκο εμπλεκόμενο στη βάρβαρη δολοφονία των Κυπρίων Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού το 1996 φέρεται να συνέλαβαν χθες οι αρχές στην Κιργισία. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη, πρόκειται για τον Ερχάν Αρικλί, ο οποίος είναι στη λίστα για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού και την οποία έχει στα χέρια της η Ιντερπόλ.