Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Γαλλία: Άνευ προηγουμένου πολιτική λιτότητας υιοθέτησε το υπουργικό συμβούλιο


Πολιτική λιτότητας «άνευ προηγουμένου» θα εφαρμόσει η γαλλική κυβέρνηση για το 2013 με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ, σύμφωνα με το σχέδιο του προϋπολογισμού που υιοθετήθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο. Το σχέδιο αυτό προβλέπει μέτρα ύψους 36,9 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα προέλθουν από την αύξηση φόρων και την περικοπή δαπανών το επόμενο έτος.

Δεκαεννέα νεκροί σε συντριβή αεροπλάνου στο Νεπάλ


Συνετρίβη σήμερα τα ξημερώματα αεροπλάνο του Νεπάλ κοντά στο Κατμαντού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 19 επιβαίνοντες σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

ΠΟΥ: Νέος κορονοϊός που μοιάζει με τον SARS δεν μεταδίδεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο

Ένας νέος και πιθανόν φονικός ιός της ίδιας οικογενείας με τον SARS, ο οποίος εντοπίστηκε σε ασθενή στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα, φαίνεται ότι δεν μεταδίδεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Ο ιός μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε έναν Σαουδάραβα, ενώ εξαιτίας του ασθένησε σοβαρά ένας άνδρας από το Κατάρ. Η υπηρεσία Υγείας των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς ώστε να κατανοήσει καλύτερα τον κίνδυνο που ενέχει ο ιός για τη δημόσια υγεία.

Χ. Κολ: Έκκληση για μια Ευρώπη ενότητας

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, ο οποίος ώθησε τη Γερμανία στην ευρωζώνη, κάλεσε την Ευρώπη να προχωρήσει μπροστά με μεγαλύτερο το αίσθημα την ενότητας, παρά την κρίση του ενιαίου νομίσματος, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει ποτέ ξανά να υπάρξουν συγκρούσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

Συρία: Μάχες «άνευ προηγουμένου» στο Χαλέπι

Σφοδρές μάχες άνευ προηγουμένου και σε πολλά μέτωπα σημειώνονται σήμερα στο Χαλέπι, όπου οι Σύριοι αντάρτες ανακοίνωσαν χθες μια "αποφασιστικής σημασίας μάχη", ανακοίνωσαν κάτοικοι της πόλης και η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Άσπρος καπνός από τους βομβαρδισμούς και τις συγκρούσεις υψώνεται πάνω από την πόλη, την δεύτερη μεγαλύτερη της Συρίας, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΗΠΑ και Ισραήλ θέλουν να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσαν στη διάρκεια συνάντησής τους χθες στη Νέα Υόρκη πως οι δύο χώρες τους θέλουν να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει την ατομική βόμβα, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

«Μόνα Λίζα» δεν είναι μόνο μία


Μέχρι χθες ο κόσμος γνώριζε ότι «Τζοκόντα» είναι μόνο μία. Και όμως υπήρχε και δεύτερη «Μόνα Λίζα» από το χέρι του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Και ήρθε η ώρα να τη δούμε και να αποδειχθεί πως ο θρύλος ότι ο κορυφαίος αναγεννησιακός ζωγράφος είχε φιλοτεχνήσει μία ακόμη «Τζοκόντα» δέκα χρόνια πριν από εκείνη του Λούβρου.

Το πιο «γουρλίδικο» πρακτορείο: 10% των δελτίων Λόττο στην Τουρκία πωλείται από ένα κατάστημα

Το υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων υπενθυμίζει κάθε χρόνο στους τούρκους πολίτες πως το Ισλάμ θεωρεί αμαρτωλά τα τυχερά παιχνίδια


Μετρά σχεδόν έναν αιώνα ζωής και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή. Βρίσκεται σε μια χώρα όπου ο τζόγος θεωρείται αμαρτία. Πρόκειται για το πρακτορείο λαχείων Νιμέτ Αμπλά, που λειτουργεί από το 1928 στη συνοικία Εμίνονου της Κωνσταντινούπολης. Η δημοσιογράφος Κόνστανζ Λετς καταγράφει στη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν» μερικές από τις αντιθέσεις που μπορεί να συναντήσει κανείς στη γειτονική μας χώρα.

Αδιέξοδη η συνάντηση Βρετανίας-Ισημερινού για τον Ασάνζ


Σε αδιέξοδο κατέληξε συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Βρετανίας και του Ισημερινού σχετικά με την τύχη του Τζούλιαν Ασάνζ, με την βρετανική πλευρά να υπογραμμίζει πως παραμένει αποφασισμένη να προχωρήσει στην έκδοση του ιδρυτή του WikiLeaks. «Δεν βλέπουμε κάποια άμεση λύση» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού Ρικάρντο Πατίνιο.

40 εκατ. ευρώ για να μάθουν οι νέοι γερμανικά


Η Γερμανία δίνει 40 εκατ. ευρώ για να μαθαίνουν οι νέοι στην Ευρώπη γερμανικά και να μπορούν να βρουν δουλειά στη μεγαλύτερη οικονομία της Γηραιάς Ηπείρου. Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας της Γερμανίας Ούρσουλα βον ντερ Λέιεν, το πρόγραμμα αυτό εξυπηρετεί διπλό σκοπό. Αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης στην Ευρώπη αλλά και βοηθά τη Γερμανία να καλύψει κενές θέσεις.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Επιστροφή στα κέρδη για την Ευρώπη και τη Νέα Υόρκη

Μετά από ημέρες πτώσης...

Μετά από αρκετές ημέρες πτώσης, χθες οι αγορές βρέθηκαν και πάλι σε θετικό έδαφος αν και τα κέρδη στην Ευρώπη δεν ήταν πολύ μεγάλα· καλύτερα κινήθηκε η Γουόλ Στριτ.

Xαλάρωση των όρων του μνημονίου βλέπει η Ernst & Young

 

H Ernst & Young υποστηρίζει ότι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων δεδομένης της υψηλής ύφεσης και χωρίς περαιτέρω διαγραφή χρέους, δεν είναι εφικτή. Βάσει των εκτιμήσεων μέχρι το 2020 η σχέση χρέους / ΑΕΠ θα βρίσκεται στα ίδια ή και σε χειρότερα επίπεδα από τα σημερινά.