Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Κίνα: Μάλωσε με τη φίλη του και… σκότωσε 8 ανθρώπους!

Ένας έφηβος σκότωσε με μαχαίρι οχτώ ανθρώπους και τραυμάτισε πέντε στη βορειοανατολική Κίνα, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ο νεαρός προφυλακίστηκε μετά το πολλαπλό έγκλημα χθες το βράδυ στην πόλη Φουσούν της επαρχίας Λιαονίνγκ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο νεαρός όρμησε στο σπίτι της φίλης του με την οποία είχε καυγαδίσει, όπου σκότωσε δυο μέλη της οικογένειάς της. Στη συνέχεια, βγαίνοντας από το σπίτι αυτό επιτέθηκε σε 11 ακόμα ανθρώπους, οι έξι από τους οποίους πέθαναν. Οι επίσημες στατιστικές δείχνουν μια συνολική αύξηση της εγκληματικότητας στην Κίνα τα τελευταία 30 χρόνια, ωστόσο οι κινεζικές αρχές υπογραμμίζουν ότι οι ανθρωποκτονίες είναι λιγότερες από αυτές που καταγράφονται στις δυτικές χώρες.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Φιλιππίνες: Δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι από τον τυφώνα Σαόλα

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι που προκάλεσε ο τυφώνας Σαόλα άφησαν πίσω τους 23 νεκρούς, 21 τραυματίες και 179.990 εκτοπισμένους στις βόρειες και κεντρικές Φιλιππίνες, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι των υπηρεσιών διάσωσης.

Περισσότερα από 2.700 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς αναγκάζοντας 12.000 ανθρώπους να καταφύγουν σε κέντρα φιλοξενίας και τους υπόλοιπους εκτοπισμένους να μείνουν σε φίλους και συγγενείς, Ο τυφώνας έπληξε σήμερα την ανατολική Ταϊβάν, όπου τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και οκτώ τραυματίστηκαν. Οι αρχές της Ταϊβάν κάλεσαν τις επιχειρήσεις και τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά. Οι αγορές επίσης παρέμειναν κλειστές, ενώ προβλήματα προκλήθηκαν στις συγκοινωνίες. Οι περισσότερες από τις εσωτερικές πτήσεις και κάποιες διεθνείς ματαιώθηκαν, ενώ διακόπηκε και η λειτουργία των συρμών. Σε συναγερμό έχει τεθεί και η Κίνα.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Συρία: Οι αντάρτες βομβάρδισαν στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Χαλέπι

Οι αντάρτες βομβάρδισαν σήμερα το πρωί το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μενάγκ, 30 χλμ βορειοδυτικά της πόλης Χαλέπι, απ' όπου απογειώνονται τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη που πραγματοποιούν επιδρομές στην πόλη, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αντάρτες δήλωσαν σε δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου ότι πρόκειται για επίθεση με στόχο την κατάληψη του αεροδρομίου από όπου απογειώνονται τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη που βομβαρδίζουν το Χαλέπι.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Μάρτιν Νεζίρκι δήλωσε χθες ότι, σύμφωνα με την αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία, οι αντάρτες έχουν στην κατοχή τους στο Χαλέπι βαρέα όπλα, μεταξύ των οποίων άρματα μάχης. Οι παρατηρητές του ΟΗΕ τόνισαν ακόμα ότι οι δυνάμεις του τακτικού στρατού χρησιμοποιούν μαχητικά αεροσκάφη για τις επιθέσεις στο Χαλέπι.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επιδρομή των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας σε περιοχή κοντά στη Δαμασκό προκάλεσε το θάνατο 43 ανθρώπων, ορισμένοι από τους οποίους εκτελέστηκαν.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Toyota: Ανακαλεί για απόσυρση 1,5 εκατομμύριο οχήματα

Η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Toyota πρόκειται να ανακαλέσει για απόσυρση περίπου 1,5 εκατομμύριο οχήματα παγκοσμίως, καθώς φαίνεται ότι έχει εντοπιστεί πρόβλημα στο σύστημα των πίσω αναρτήσεων των εν λόγω αυτοκινήτων. Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων αναμένεται να ειδοποιηθούν μέσω της εταιρείας. Πριν από δυο χρόνια είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι κάποια από τα οχήματα της Toyota είχαν πρόβλημα με τα φρένα. Εξαιτίας της κακής δημοσιότητας εκείνη την εποχή, η εταιρεία λαμβάνει πλέον προληπτικά μέτρα ώστε να επιλύσει πιθανά προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσουν τα οχήματά της.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

ΗΠΑ: Ομογενής έφηβος έσωσε ηλικιωμένη από βέβαιο θάνατο

Ήρωα αποκάλεσε η αστυνομία του Γκλεν Ροκ της Νέας Ιερσέης τον 14χρονο ομογενή Λουκά Κυριαζή, ο οποίος μαζί με τον φίλο του Μαρκ Μάιφσουντ, έσωσαν από βέβαιο θάνατο την 81χρονη Ελίζαμπεθ Ντεφούσκο.

Οι δύο φίλοι είχαν βγει το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου για να πάνε στο σπίτι ενός κοινού φίλου τους στο Γκλεν Ροκ. Όπως αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ του ο «Εθνικός Κήρυκας», όταν αντίκρισαν μπροστά τους ένα αυτοκίνητο ακινητοποιημένο στη μέση ενός δρόμου, που είχε μετατραπεί σε «λίμνη» από τη μεγάλη νεροποντή που είχε πλήξει την περιοχή νωρίτερα, οι δύο έφηβοι, χωρίς δεύτερη σκέψη, έσπευσαν να απεγκλωβίσουν τη γηραιά κυρία που βρισκόταν μέσα. Όπως ανέφερε ο αστυνομικός Ντιν Άκερμαν, ήταν αδύνατον η γυναίκα να βγει μόνη της από το αυτοκίνητο, λόγω της μεγάλης πίεσης του νερού. Ο ίδιος εξήρε τον ηρωισμό των παιδιών, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «οι δύο έφηβοι είναι άξιοι θαυμασμού και συγχαρητηρίων, αφού με την πράξη τους έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους».

Σε δηλώσεις του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο νεαρός Λουκάς Κυριαζής αρκέστηκε να πει σεμνά, ότι μαζί με τον φίλο του κάνανε αυτό που θα έκανε κάθε άλλος συμπολίτης τους, που «θα έβλεπε μια ηλικιωμένη γυναίκα εγκλωβισμένη στο αυτοκίνητό της, με το νερό να έχει φτάσει μέχρι τον λαιμό της».

Το γεγονός προκάλεσε ιδιαίτερη ικανοποίηση στους γονείς και στους παππούδες του Λουκά. «Ο Λουκάς είναι εξαίρετο παιδί, μεγαλωμένο με αξίες και ήταν λογικό και επόμενο να μην υπολογίσει την ζωή του για να σώσει τη ζωή ενός άλλου συνανθρώπου του», τόνισε ο παππούς του Αντώνιος Κυριαζής, ο οποίος είδε με μεγάλη υπερηφάνεια τον εγγονό του στις ειδήσεις.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Σουδάν: Νεαρή γυναίκα καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού για μοιχεία

Μια Σουδανή που κατηγορείται για μοιχεία καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού και κρατείται δεμένη στη φυλακή μαζί με το έξι μηνών βρέφος της, όπως κατήγγειλαν ακτιβιστές. Πρόκειται για τη δεύτερη παρόμοια καταδίκη που επιβάλλεται μέσα σε λίγους μήνες.

Ο πρόεδρος του Σουδάν Όμαρ Χάσαν αλ Μπασίρ είχε ανακοινώσει τον προηγούμενο μήνα ότι η χώρα θα υιοθετήσει ένα ισλαμικό σύνταγμα, προκαλώντας ανησυχία ότι το Σουδάν θα εφαρμόσει τον ισλαμικό νόμο (σαρία) πιο αυστηρά μετά την περσινή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του κυρίως μη μουσουλμανικού Νότιου Σουδάν.

Το δικαστήριο καταδίκασε την 23χρονη Λάιλα Ιμπραχίμ Ίσα Τζάμουλ σε θάνατο δια λιθοβολισμού για μοιχεία, όπως σημείωσε η σουδανή υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Φαχίμα Σάσιμ που παρακολουθεί την υπόθεσή της. Η Στρατηγική Πρωτοβουλία για τις Γυναίκες στο Κέρας της Αφρικής (SIHA), μια οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών, ανακοίνωσε ότι έχει ορίσει δικηγόρους οι οποίοι άσκησαν έφεση εναντίον της απόφασης του δικαστηρίου. Ο σύζυγος της Τζάμουλ την κατηγόρησε για μοιχεία, πρόσθεσε η ίδια πηγή. «Θα περάσει το λιγότερο ενάμισης μήνας προτού εκδικαστεί η έφεση και υπάρξει μια απόφαση από το εφετείο. Στο μεταξύ η Τζάμουλ θα παραμείνει αλυσοδεμένη στη γυναικεία φυλακή Ομντουρμάν (κοντά στο Χαρτούμ) μαζί με το έξι μηνών παιδί της», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η SIHA, ενώ προσθέτει ότι η υγεία του βρέφους δεν είναι καλή.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία η καταδίκη της 23χρονης Σουδανής δεν συνάδει με τους διεθνείς κανονισμούς, ενώ παραβιάζει και το ποινικό δίκαιο του Σουδάν. «Η ποινή του λιθοβολισμού επιβλήθηκε έπειτα από μια άδικη δίκη, στην οποία καταδικάστηκε βάσει μόνο της ομολογίας της, ενώ δεν είχε και πρόσβαση σε δικηγόρο», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η μη κυβερνητική οργάνωση.

Τον Απρίλιο δικαστήριο του Σουδάν είχε επιβάλει παρόμοια ποινή για μοιχεία στην Ιντισάρ Σάριφ Αμπντάλα, η οποία, σύμφωνα με ακτιβιστές, είναι περίπου 20 ετών. Η Αμπντάλα αφέθηκε ελεύθερη στις 3 Ιουλίου αφού οι δικηγόροι της άσκησαν έφεση εναντίον της απόφασης λέγοντας ότι δεν της είχε επιτραπεί να έχει δικηγόρο παρών στη διάρκεια της πρώτης δίκης της.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com