Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΗΠΑ: Πέθανε αφού κέρδισε σε διαγωνισμό κατανάλωσης κατσαρίδας


Νεκρός έπεσε ένας 32χρονος από τη Φλόριντα, λίγες μόνο ώρες αφότου κέρδισε διαγωνισμό κατανάλωσης κατσαρίδας και άλλων σκουλικιών. Ο διαγωνισμός έγινε στο Ντίρφιλντ Μπιτς της Φλόριντα. Πάντως, οι υπόλοιποι 30 διαγωνιζόμενοι δεν έπαθαν το παραμικρό. Η επιχείρηση έσπευσε να υπενθυμίσει ότι όλοι όσοι έλαβαν μέρος είχαν υπογράψει χαρτί αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για τη συμμετοχή τους σε αυτό το περίεργο γεγονός. Το έπαθλο για τον νικητή ήταν ένας... πύθωνας. Τα αίτια του θανάτου θα ανακοινωθούν μετά τη νεκροτομή.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Οι μεγάλοι του πετρελαίου εναντίον του Ματ Ντέιμον

Οι πολυεθνικές κήρυξαν τον πόλεμο στην «Γη της Επαγγελίας» του Ματ Ντέιμον, η οποία καταγγέλλει την εξόρυξη με τη μέθοδο του fracking


Συμβαίνει για πρώτη φορά: το πιο ισχυρό οικονομικό λόμπι των ΗΠΑ ξεκινάει πόλεμο εναντίον μιας ταινίας πριν ακόμη βγει στις αίθουσες. Οι μεγάλοι του πετρελαίου επιτίθενται με όλη τους την ισχύ, πρώτα για να μπλοκάρουν και να σαμποτάρουν και μετά για να δυσφημήσουν προκαταβολικά την ταινία - καταγγελία του Ματ Ντέιμον «Promised Land» («Γη της Επαγγελίας»).

Λιμπερασιόν: Γερμανοφοβική φρενίτιδα στην Ελλάδα έστειλε μια φρουρά νεοναζί στη Βουλή

Σχόλιο από τον ανταποκριτή της στις Βρυξέλλες


Επικριτικός απέναντι «στους Ελληνες που αναζητούν έναν αποδιοπομπαίο τράγο» εμφανίζεται ο ανταποκριτής της «Λιμπερασιόν» στις Βρυξέλλες Ζαν Κατρεμέρ, με αφορμή την υποδοχή που επεφύλαξε μερίδα των διαδηλωτών στην Ανγκελα Μέρκελ.

Ρόιτερς: Ισχνές οι ελπίδες για ανάκαμψη στην ευρωζώνη το 2013


Το πιο πιθανό είναι ότι «η οικονομία της ευρωζώνης θα πρέπει να αναμείνει το 2014 για να ανακάμψει», σύμφωνα με την πλειοψηφία των 100 οικονομολόγων που έλαβαν μέρος στην ειδική δημοσκόπηση που κάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα το πρακτορείο Ρόιτερς. Μια μειοψηφία (17) βλέπει ανάκαμψη το 2013. Το δεύτερο εξάμηνο του 2013, θα υπάρξει «ύφεση στην ευρωζώνη», αν και «ήπια», εκτιμά η πλειοψηφία.

Συρία: Οκτώ νεκροί από επίθεση ενόπλων κατά λεωφορείου

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι οκτώ τραυματίσθηκαν σε επίθεση που πραγματοποίησε στη Συρία «μία ομάδα τρομοκρατών» ενάντια σε ένα λεωφορείο, το οποίο προερχόταν από τον Λίβανο και μετέφερε Σύριους εργάτες που μόλις είχαν περάσει τα σύνορα, μετέδωσε σήμερα το κρατικό δίκτυο τηλεόρασης.

Μπαρόζο: «Σημαντική η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ»

Την ανάγκη παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος μίλησε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Καταπολέμηση της κρίσης: επανασχεδιασμός της ευρωπαϊκής πολιτικής», που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης «Friends of Europe».

ΗΠΑ: «Η παρουσία της Αλ Κάιντα αυξάνεται καθημερινά στη Λιβύη»

Η παρουσία του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα στη Λιβύη αυξάνεται καθημερινά, δήλωσε σήμερα πρώην αξιωματούχος των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών στη Λιβύη ενώπιον της επιτροπής του Κογκρέσου, η οποία ερευνά για την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου κατά του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη.

Ν. Κορέα: Ισόβια για έναν νεαρό που σκότωσε τη φίλη του με ένα… ζωντανό χταπόδι

Σε ισόβια καταδικάστηκε ένας Νοτιοκορεάτης που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της φίλης του, της οποίας ο θάνατος είχε αρχικά αποδοθεί σε ασφυξία όταν προσπάθησε να καταπιεί ένα ζωντανό χταπόδι. Το δικαστήριο της πόλης Ιντσεόν, δυτικά της Σεούλ, καταδίκασε τον 31χρονο Κιμ σε ισόβια για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της φίλης του σε μοτέλ της πόλης τον Απρίλιο του 2010.

ΗΠΑ: Οι δύο υποψήφιοι αντιπρόεδροι αντιμέτωποι σήμερα στο Κεντάκι

Οι δύο υποψήφιοι αντιπρόεδροι των ΗΠΑ, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικάνος Πολ Ράιαν, αναμετρόνται σήμερα το βράδυ σε τηλεμαχία στο Κεντάκι, λιγότερες από 30 ημέρες από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

S&P: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας κατά δύο βαθμίδες

-->O οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας κατά δύο βαθμίδες σε ΒΒΒ-. Για τον S&P, η Ισπανία εξακολουθεί να είναι μια χώρα που είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της με επαρκή τρόπο, αλλά η «αρνητική προοπτική» που αποδίδεται στο αξιόχρεο της χώρας δείχνει ότι τα ισπανικά κρατικά ομόλογα υπάρχει το ενδεχόμενο να υποβιβαστούν μεσοπρόθεσμα στην κατηγορία των κερδοσκοπικών επενδύσεων.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr