Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Συρία: Επιδεινώνονται «δραματικά» οι συνθήκες για τους αμάχους λέει η ΔΕΕΣ


Οι συνθήκες για τους αμάχους στην Συρία επιδεινώνονται δραματικά, καθώς δεκάδες πολίτες χάνουν τη ζωή τους καθημερινά και γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρουν τρόφιμα και άλλα χρειώδη, ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) σήμερα.

Η ανεξάρτητη διεθνής οργάνωση βοήθειας, οι περίπου 50 εργαζόμενοι της οποίας στη Συρία είναι περιορισμένοι στη Δαμασκό λόγω της έλλειψης ασφάλειας, δεν είναι σε θέση να στείλει οχηματοπομπές με προμήθειες σε άλλες περιοχές της χώρας τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ Χισάμ Χάσαν.

«Η κατάσταση σε πολλές περιοχές της Συρίας οδεύει προς μια αμετάκλητη επιδείνωση. Το να παρασχεθεί βοήθεια στον ταχύτατα αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη είναι κορυφαία προτεραιότητα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΔΕΕΣ, προσθέτοντας ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί τις τελευταίες εβδομάδες και ότι η ζωή πολλών εξ’ αυτών εξαρτάται από το εάν θα λάβουν αρωγή.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

ΗΠΑ: Η Yahoo απέλυσε διευθυντή της για «αστείο» εις βάρος του Μιτ Ρόμνι

Ακούστηκε από ανοιχτό μικρόφωνο στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών


Η Yahoo News απέλυσε σήμερα τον διευθυντή του γραφείου της στην Ουάσιγκτον, Ντέιβιντ Τσάλαϊν, 24 ώρες μετά από «αστείο» σε βάρος του Μιτ Ρόμνι που ακούστηκε να λέει από ένα μικρόφωνο το οποίο, κατά λάθος, ήταν ανοικτό.

«Λίγο νοιάζει τον Μιτ και τη γυναίκα του αν ο τυφώνας πάρει μαζί του και μερικούς Αφροαμερικανούς», είπε ο Τσάλαϊν και αυτό ακούστηκε στη ζωντανή μετάδοση από την αίθουσα του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών. «Θα το διασκέδαζαν μαζί με τους πνιγμένους μαύρους», συμπλήρωσε.

«Το αστείο του Τσάλαϊν είναι και απαράδεκτο, και ρατσιστικό και γελοίο», δήλωσε η Μάρτζι Απχορν, εκπρόσωπος του δήμου της Νέας Ορλεάνης οπού ο τυφώνας Κατρίνα το 2005 έπληξε ιδιαίτερα τον μαύρο πληθυσμό της πόλης που θρήνησε εκατοντάδες ανθρώπους.

Η διεύθυνση του Yahoo News ζήτησε δημόσια συγνώμη από τον Μιτ Ρόμνι και την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών ενώ δήλωση με ανάλογο περιεχόμενο έκανε και ο Ντέιβιντ Τσάλαϊν.

Η απόλυσή του, ωστόσο, κρίθηκε «υπερβολική». Ο Καρτις Γουίλκι, του Κέντρου Δημοσιότητας και Πολιτικής του πανεπιστημίου του Μισισίπι, δήλωσε πως «οι δημοσιογράφοι δεν έχουν καμία προστασία αν πέσουν σε κάποιο παράπτωμα. Οι εργοδότες τους σπεύδουν πάντα να τα έχουν καλά με τους ισχυρούς». Και ο Στιβ Γουάρντ, διευθυντής του Κέντρου Δημοσιογραφικής Ηθικής του πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν, βλέπει την ενέργεια του Yahoo News σαν «μια ακόμη επίθεση εναντίον της ηλεκτρονικής και τηλεοπτικής ενημέρωσης». Και προσθέτει. «Αν ο Τσάλαιν δημοσίευε αυτά που του ξέφυγαν δεν επρόκειτο να απολυθεί. Αλλά δυστυχώς η απροσεξία του, το ανοικτό μικρόφωνο, είχε ακροατήριο». 

Πηγή: tovima.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Eurostat: Στο 2,6% τον Αύγουστο ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη


Ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Αύγουστο στην ευρωζώνη στο 2,6% σε επίπεδο έτους, έναντι 2,4% τον Ιούλιο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat. Το ποσοστό του πληθωρισμού ξεπερνά για 21ο συνεχή μήνα το όριο του 2% που έχει τεθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που έχει επιφορτισθεί με τη σταθερότητα των τιμών.

Η τάση από την αρχή του έτους εκινείτο προς την επιβράδυνση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη. Η αύξηση του Αυγούστου, η οποία καταγράφηκε τόσο στην Ισπανία και την Ιταλία, όσο και στη Γερμανία συνδέεται με την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Σύμφωνα με αναλυτές, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά συνέπεια είναι πιθανόν να μειώσει κατά περαιτέρω 0,25% το βασικό της επιτόκιο μέχρι το τέλος του έτους.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Γερμανία: Απειλεί με παραίτηση ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας


Ο Γενς Βάιντμαν, ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ), απείλησε ανοικτά με παραίτηση εξαιτίας της αντίθεσής του στο πρόγραμμα της επαναγοράς κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, πριν πεισθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να παραμείνει στη θέση του. Τα στοιχεία αυτά αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Bild-Zeitung επικαλούμενη πληροφορίες χρηματοπιστωτικών κύκλων.

Ο Γενς Βάιντμαν επιτίθεται με σφοδρότητα κατά του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων το οποίο θα επαναδραστηριοποιήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να υποστηρίξει τα επιτόκια δανεισμού των χωρών της ευρωζώνης που βρίσκονται σε επισφαλής οικονομικά θέση.

Ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ παρομοίασε αυτήν την πολιτική με «χρηματοδότηση κρατών με το τύπωμα χρήματος», που δρα σαν «ναρκωτικό», προκαλώντας «εθισμό» στα κράτη. Ωστόσο, η εμβέλεια των επικρίσεών του είναι περιορισμένη διότι δεν διαθέτει παρά μία ψήφο στο συμβούλιο διοίκησης της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης.

Ο προκάτοχός του στην Μπούντεσμπανκ, ο Αξελ Βέμπερ, παραιτήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2011 ακριβώς για τον ίδιο λόγο, την αντίθεσή του προς το πρόγραμμα επαναγοράς κρατικών χρέους από την ΕΚΤ το οποίο ξεκίνησε το 2010. Τον ακολούθησε τον περασμένο Σεπτέμβριο άλλος ένας Γερμανός, ο Γιούργκεν Σταρκ, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ για τους ίδιους λόγους.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Τζ. Ασάνζ: Σε 6 με 12 μήνες η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει


Ο ιδρυτής του ιστότοπου «WikiLeaks», Τζούλιαν Ασάνζ, δήλωσε πως η κατάστασή του θα ξεκαθαρίσει σε έξι ως δώδεκα μήνες μέσω του διπλωματικού παιγνιδιού ή έπειτα από κάποιο αναπάντεχο γεγονός, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες το βράδυ από τηλεοπτικό δίκτυο του Ισημερινού.

«Πιστεύω πως θα επιλυθεί σε έξι ή δώδεκα μήνες, αυτό έχω υπολογίσει», δήλωσε ο 41χρονος Αυστραλός προς το τηλεοπτικό κανάλι Gama που του πήρε συνέντευξη στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου κατοικεί από τις 19 Ιουνίου για να αποφύγει να εκδοθεί στη Σουηδία, καθώς και την πιθανή έκδοσή του στις ΗΠΑ που θα μπορούσε να ακολουθήσει.

«Η κατάσταση θα επιλυθεί δια της διπλωματίας ή με ένα αναπάντεχο γεγονός στον κόσμο που δεν μπορούμε να προβλέψουμε, όπως ένας πόλεμος (της Δύσης) εναντίον του Ιράν, η εκλογή (προέδρου) στις ΗΠΑ και η παύση των διώξεων από την πλευρά της σουηδικής κυβέρνησης», πρόσθεσε.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Από ανακοπή πέθανε ο γιος του Σταλόνε


Ο Σάιτζ Σταλόνε, γιος του ηθοποιού Σιλβέστερ Σταλόνε, πέθανε από ανακοπή της καρδιακής λειτουργίας, καθώς η τοξικολογική έκθεση δεν έδειξε κανένα σημάδι από υπερβολική χρήση ναρκωτικών, ανέφερε η ιατροδικαστική υπηρεσία του Λος Άντζελες.

«Δεν υπήρχαν σημάδια από υπερβολική δόση. Ήταν απλά ένας φυσικός θάνατος», δήλωσε ο Φρεντ Κοράλ επικεφαλής της ιατροδικαστικής έρευνας. Ο Σταλόνε είχε ένα μικρό ποσό ηρεμιστικών στο σώμα, τα οποία συνήθως λαμβάνονται για κάποιο πόνο, αλλά η ποσότητα ήταν στο απολύτως επιτρεπτό όριο και στην τοξικολογική έκθεση δεν εμφανίστηκαν ίχνη άλλων φαρμάκων.

Το σώμα του Σάινζ Σταλόνε, βρέθηκε στο σπίτι του στο Χόλιγουντ Χιλ από την οικονόμο του, η οποία πήγε να ελέγξει καθώς συγγενείς και φίλοι ανησύχησαν που δεν είχε δώσει σημάδια ζωής για τουλάχιστον 24 ώρες.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Γερμανία: Απεργία της Lufthansa «ακυρώνει» το 1/4 των πτήσεων


Άρχισε η απεργία του ιπτάμενου προσωπικού της αεροπορικής εταιρίας Lufthansa στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το μεγαλύτερο της Γερμανίας. Οι απεργοί αποχώρησαν από την εργασία τους στις 05:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας) και η απεργία θα διαρκέσει ως τις 13:00 (ώρα Γερμανίας), ανακοίνωσε το συνδικάτο Ufo.

Ο εκπρόσωπος της Lufthansa, Γιαν Μπερβάλντε, δήλωσε πως η εταιρία θα ακυρώσει περίπου το ένα τέταρτο των αναχωρήσεων. Ο ίδιος πρόσθεσε πως εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων θα δημιουργηθούν προβλήματα τόσο στις εσωτερικές όσο και τις εξωτερικές πτήσεις, κυρίως στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το συνδικάτο, η πλειοψηφία του ιπτάμενου προσωπικού της αεροπορικής εταιρίας, περίπου 19.000 εργαζόμενοι ανήκουν σε αυτό.

Η Lufthansa και το Ufo βρίσκονται εδώ και 13 μήνες σε διαπραγματεύσεις με κύριο αίτημα την αύξηση κατά 5% των μισθών. Οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές έφτασαν σε αδιέξοδο την Τρίτη.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Μ. Ρόμνεϊ: «Οι επενδύσεις στην Αμερική δεν θα εξαφανιστούν όπως αυτές στην Ελλάδα»


Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Μιτ Ρόμνεϊ χρησιμοποίησε την Ελλάδα ως αρνητικό παράδειγμα κατά την ομιλία του με την οποία αποδέχθηκε το χρίσμα στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Τάμπα.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο σχέδιό του για τη δημιουργία 12 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, ο Ρόμνεϊ δήλωσε πως διαβεβαιώνει «κάθε επιχειρηματία και καθέναν που δημιουργεί θέσεις εργασίας ότι οι επενδύσεις τους στην Αμερική δεν θα εξαφανισθούν όπως αυτές στην Ελλάδα, ότι θα μειώσουμε το έλλειμμα και θα βάλουμε την Αμερική σε πορεία προς ένα ισοσκελισμένο προϋπολογισμό».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com