Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΗΠΑ: Τα ρεβόλβερ των ληστών Μπόνι και Κλάιντ αγοράσθηκαν σε δημοπρασία

500.000 δολάρια έδωσε Τεξανός συλλέκτης για τα ρεβόλβερ του φημισμένου ζευγαριού


Τα ρεβόλβερ που χρησιμοποιούσε το φημισμένο ζευγάρι ληστών Μπόνι Πάρκερ και Κλάιντ Μπάροου, οι οποίοι βρήκαν τον θάνατο έπειτα από ανελέητη καταδίωξη το 1934, αγοράσθηκαν έναντι 500.000 δολαρίων από Τεξανό συλλέκτη κατά τη διάρκεια δημοπρασίας, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον οίκο δημοπρασιών RR Auctions.

Ντέιβιντ Κάμερον: Πιάστηκε αδιάβαστος από τον Λέτερμαν

Κατακόκκινος έφυγε ο Βρετανός πρωθυπουργός από το «Late night show»



Ενα ατυχές κεφάλαιο στην σχέση τηλεόρασης και πολιτικής «έγραψε» η εμφάνιση του Ντέιβιντ Κάμερον στην εκπομπή του δημοφιλούς αμερικανού τηλεπαρουσιαστή Ντέιβιντ Λέτερμαν «Late night show» (από το δίκτυο CBS).

Η εκρηκτική Μόνικα Μπελούτσι «σπάει» την εικόνα του τέλειου προσώπου της

«Προτιμώ να έχω ρυτίδες, παρά ένα πρόσωπο παραμορφωμένο από τις πλαστικές»


Στον νέο της ρόλο, στη νέα ταινία του Κούρδου Μπαχμάν Γκομπαντί «Rhino Season», η Μόνικα Μπελούτσι ανατρέπει την εικόνα της ως συμβόλου μεσογειακής ομορφιάς και εστιάζει στις υποκριτικές ικανότητές της.

Ιαπωνία: Πρόστιμο 20.000 ευρώ για παράνομο «κατέβασμα» από το Ιντερνετ

Προβλέπεται φυλάκιση μέχρι δύο ετών


Με αρχική ποινή πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ, και μάλιστα χωρίς απολογία, κινδυνεύει στην Ιαπωνία όποιος κατεβάσει παράνομα ταινίες, μουσική ή άλλα αρχεία από το Ιντερνετ. Επίσης, προβλέπεται φυλάκιση μέχρι δύο ετών. Ο εν λόγω νόμος τέθηκε από σήμερα σε ισχύ και προωθήθηκε από τη βιομηχανία της μουσικής, η οποία θέλει να περιορίσει την πειρατεία.

Κλεμμένος ο πίνακας του Ρενουάρ που κληρώθηκε σε λαϊκή αγορά

Αποσύρθηκε από δημοπρασία


 Ακυρώθηκε τελικά η δημοπρασία του πίνακα του Πιερ Ρενουάρ από τον οίκο «Potomack Company», καθώς όπως αποδείχτηκε το έργο που απέκτησε η Αμερικανίδα από κλήρωση σε λαϊκή αγορά ήταν κλεμμένο.

Ο κωμικός Σεθ ΜακΦάρλαν θα παρουσιάσει τα επόμενα Οσκαρ

Η 85η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων θα διεξαχθεί στις 24 Φεβρουαρίου.


Ο Σεθ ΜακΦάρλαν, δημιουργός της ανατρεπτικής σειράς κινουμένων σχεδων «Family Guy»  και της κωμωδίας «Ted», θα είναι ο κεντρικός παρουσιαστής στην 85η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ τον προσεχή Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα η Ακαδημία του Χόλιγουντ. Ο ΜακΦάρλαν επελέγη μετά το περυσινό φιάσκο με τον βετεράνο κωμικό Μπίλι Κρίσταλ.

Der Spiegel: Η τρόικα παίζει πολιτικά παιχνίδια


«Πιόνια πολιτικών συμφερόντων», έχουν καταστεί οι ελεγκτές της τρόικας, σύμφωνα με σχόλιο που δημοσιεύεται στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, στο οποίο μάλιστα προτείνεται η διάλυσή της. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, καθένα από τα μέλη της τρόικας ακολουθεί τα δικά του συμφέροντα, ενώ οι αποφάσεις για την τύχη της Ελλάδας, λαμβάνονται τελικά από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και κυρίως από το Βερολίνο.

ΗΠΑ: Ομπάμα και Ρόμνεϊ «ακονίζουν τα ξίφη» για την πρώτη τους τηλεοπτική αναμέτρηση

Περισσότεροι από 50 εκατομμύρια τηλεθεατές και μόλις 90 λεπτά για να πείσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους: ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη για πρώτη φορά τον Μιτ Ρόμνεϊ σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση με άξονα την οικονομία στο Ντένβερ του Κολοράντο. Η αντιπαράθεση με τον Ομπάμα προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία, που όμως κρύβει κινδύνους, στον υποψήφιο τον Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο να δώσει μια νέα ώθηση στην εκστρατεία του, έπειτα μια σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων στις δημοσκοπήσεις.

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις στρατιώτες των νατοϊκών δυνάμεων, σκοτώθηκαν στο ανατολικό Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια επίθεσης αυτοκτονίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, τρεις στρατιώτες της Isaf, τέσσερις Αφγανοί αστυνομικοί και τρεις πολίτες σκοτώθηκαν κατά την επίθεση, ενώ τραυματίσθηκαν τουλάχιστον 13 πολίτες. Ο καμικάζι επέβαινε σε μοτοσικλέτα. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανόν να αυξηθεί. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Χοστ και στόχος της ήταν οι δυνάμεις της Isaf. Η εθνικότητα των νεκρών στρατιωτών της νατοϊκής δύναμης δεν έχει γίνει γνωστή.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr

Βενεζουέλα: Ο Τσάβες θα ψήφιζε τον… Ομπάμα

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες διαβεβαίωσε σε συνέντευξη του που μεταδόθηκε από ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι ότι αν ήταν Αμερικανός θα ψήφιζε υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα στις προσεχείς προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Συρία: Καταστράφηκε από τις μάχες η σκεπαστή αγορά του Χαλεπιού

Έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO

Ένα μεγάλο μέρος της σκεπαστής αγοράς του Χαλεπιού, που είναι η μεγαλύτερη του είδους της στον κόσμο και έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO, μετατράπηκε σε στάχτη καθώς αντάρτες και κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία συγκρούονται προσπαθώντας να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την πόλη.