Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Βέστερβέλε: «Φως στην άκρη του τούνελ για την κρίση του ευρώ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βέστερβέλε δηλώνει ότι «υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ» στην αντιμετώπιση της κρίσης του ευρώ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Der Spiegel: Ο συριακός στρατός δοκίμασε οβίδες χημικών όπλων

Ο συριακός στρατός πραγματοποίησε δοκιμές με χημικά όπλα στο τέλος του Αυγούστου στην περιοχή της Σαφίρα, κοντά στο Χαλέπι, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

ΠΓΔΜ: Στο 31,2% το ποσοστό ανεργίας

Στο 31,2% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην ΠΓΔΜ το δεύτερο τρίμηνο του 2012, έναντι 31,6% του προηγούμενου τριμήνου και 31,3% του αντίστοιχου τριμήνου 2011, ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία της ΠΓΔΜ. Ο αριθμός των απασχολούμενων στο δεύτερο τρίμηνο του 2012 ανήλθε σε 648.200 άτομα και των ανέργων σε 294.220. Το υψηλό ποσοστό ανεργίας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την οικονομία της ΠΓΔΜ και είναι από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Αφγανιστάν: «Απάντηση» στην ταινία κατά του Μωάμεθ η επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, οι εννέα αλλοδαποί, σκοτώθηκαν κατά την επίθεση αυτοκτονίας εναντίον μίνιμπας στον δρόμο που οδηγεί προς το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Παραδέχτηκε τα υποτιμητικά σχόλια κατά των δημοκρατικών ψηφοφόρων ο Μιτ Ρότνεϊ


Mea Culpa από τον Ρόμνεϊ για τα σχόλια του σχετικά με τους υποστηρικτές του Ομπάμα
 

Στις ΗΠΑ, ο προεδρικός υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Μιτ Ρόμνεϊ, παραδέχτηκε τη Δευτέρα ότι τα υποτιμητικά σχόλια που έκανε σχετικά με τους υποστηρικτές του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, σε ένα βίντεο που γυρίστηκε με κρυφή κάμερα, δεν ήταν καλά, αλλά προφανώς δεν μετανιώνει για αυτά.

«Δεν είναι κομψά. Επιτρέψτε μου να το θέσω έτσι», είπε ο Ρόμνεϊ, ο οποίος εμφανίστηκε εσπευσμένα σε συνέντευξη Τύπου στην Καλιφόρνια για να επιχειρήσει την αναστροφή του αρνητικού κλίματος σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία.

«Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσα να το αναφέρω με μεγαλύτερη σαφήνεια και με πιο αποτελεσματικό τρόπο από ότι τα έκανα σε ένα περιβάλλον όπως αυτό», είπε ο Μιτ Ρόμνεϊ.

Στο βίντεο ο Ρεπουμπλικάνος προεδρικός υποψήφιος λέει ότι ο ίδιος δεν έχει καμία πρόθεση για να επιχειρήσει να προσελκύσει το 47% των Αμερικανών ψηφοφόρων, που είναι οπαδοί των Δημοκρατικών καθώς θεωρεί ότι εξαρτώνται από την κυβέρνηση και δεν πληρώνουν φόρους.

Στο επίμαχο βίντεο που δημοσίευσε αμερικανική εφημερίδα, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος, χαρακτηρίζει «θύματα» τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών και ακούγεται να λέει πως θα είχε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές αν ήταν... Μεξικάνος.

Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους προσπάθησαν αμέσως να επωφεληθούν από τα σχόλια του Μίτ Ρόμνεϊ. «Είναι δύσκολο να είναι ως πρόεδρος χρήσιμος για όλους τους Αμερικανούς, όταν υποτιμητικά διαγραφεί το μισό έθνος» ανέφερε σε δήλωση του οι Τζιμ Μεσίνα, διευθυντής της εκστρατείας του Ομπάμα.

Η Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή επίσης διένειμε χωριστά ένα άλλο κομμάτι από το βίντεο στο οποίο ο Ρόμνεϊ αστειεύεται ότι θα πήγαινε καλύτερα στις εκλογές, αν ήταν Λατίνος.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com
























Αφγανιστάν: Το ΝΑΤΟ περιορίζει τις κοινές επιχειρήσεις με αφγανικές δυνάμεις

-->Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα πως περιορίζει τις κοινές του επιχειρήσεις με τις αφγανικές δυνάμεις, μετά την έξαρση των επιθέσεων εναντίον των στρατιωτών της συμμαχίας από Αφγανούς στρατιώτες και αστυνομικούς, οι οποίοι αναμένεται να αναλάβουν την ασφάλεια του Αφγανιστάν μετά το τέλος του 2014.

ΗΠΑ: Συλλήψεις πολιτών κατά την επέτειο του κινήματος Occupy Wall Street

Να καταλάβουν πάρκο στη Wall Street επιχείρησαν διαδηλωτές στις ΗΠΑ.


Σε συλλήψεις πολιτών που επιχείρησαν να καταλάβουν εκ νέου το πάρκο Ζουκότι στη Wall Street κατά την επέτειο του δημοφιλούς κινήματος Occupy Wall Street που εξαπλώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο προχώρησε η αστυνομίατ της ΝέαςΥόρκης.