Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ομπάμα: Μην πάρετε «κακή» απόφαση για την Ελλάδα πριν τις εκλογές


Η κυβέρνηση του Μπαρακ Ομπάμα φέρεται να ζητά από Ευρωπαίους αξιωματούχους να αναβάλλουν τυχόν αρνητικές αποφάσεις για την Ελλάδα μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Λευκός Οίκος ανησυχεί ότι οι εξελίξεις στην ευρωζώνη θα επηρεάσουν σημαντικά το αποτέλεσμα της κάλπης στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι αν οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης αποφασίσουν (μετά το κρίσιμο Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου) ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει αρκετά ώστε να επιτύχει τους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος και δεν δώσουν τη δόση του δανείου, ύψους 31 δισ. ευρώ, αυτό αυτομάτως θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, λίγες εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι αυτοί έχουν ζητήσει από τις χώρες της ευρωζώνης να μην πάρουν κρίσιμες – αρνητικές – αποφάσεις πριν τις 6 Νοεμβρίου, καθώς φοβούνται ότι η αποσταθεροποίηση που θα προκληθεί στις αγορές ίσως πλήξει την προσπάθεια επανεκλογής του Μπαρακ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ.

Από την πλευρά τους, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δείχνουν να αντιμετωπίζουν με κατανόηση αυτό το αίτημα, καθώς σε περίπτωση επικράτησης του Ρεπουμπλικάνου Μιτ Ρόμνεϊ, εκτιμούν ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα ακολουθήσει μία πολιτική απομόνωσης.


Πηγή: real.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Συνάντηση Μόντι - Ολάντ στη Ρώμη στις 4 Σεπτεμβρίου


Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι θα υποδεχτεί στις 4 Σεπτεμβρίου στη Ρώμη τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ανακοινώθηκε σήμερα από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Την επίσκεψη αυτή είχε ανακοινώσει τις τελευταίες ημέρες ο ευρωπαϊκός Τύπος και την επιβεβαίωσε χθες Πέμπτη το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου. Η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στη Βίλα Μαντάμα, ένα επιβλητικό κτίριο στους λόφους γύρω από τη Ρώμη, όπου είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου η σύνοδος Ιταλίας-Γαλλίας-Γερμανίας-Ισπανίας.

Στο πλαίσιο της τεράστιας προσπάθειας των ευρωπαίων ηγετών για την εξεύρεση λύσης στην κρίση του ευρώ, ο Ολάντ συναντήθηκε χθες με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και την επόμενη Πέμπτη θα μεταβεί στη Μαδρίτη.

Από την πλευρά του ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι θα μεταβεί στις 6 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο και στις 20 Σεπτεμβρίου στη Ρώμη.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Γερμανία: Ομάδα εργασίας για… Grexit


Ερωτήματα προκαλούνται για τη σκοπιμότητα ενός δημοσιεύματος των γερμανικών Financial Times λίγες ώρες πριν τη συνάντηση της Άγκελα Μέρκελ με τον Αντώνη Σαμαρά. Οι Financial Times Deutschland επαναφέρουν το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, αναφέροντας μάλιστα ότι η Γερμανία προετοιμάζεται.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έχει συσταθεί ομάδα εργασίας η οποία μελετάει τις επιπτώσεις που θα έχει στη Γερμανία και στην Ευρώπη γενικότερα μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Η εφημερίδα που επικαλείται πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι η σύσταση μίας τέτοιας ομάδας δείχνει ότι η Άνγκελα Μέρκελ είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα. Στην ομάδα μετέχουν 10 αξιωματούχοι και επικεφαλής είναι ο Thomas Steffen.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ελβετοί επιστήμονες θα εξετάσουν τη σορό του Αραφάτ


Το Ινστιτούτο Ραδιοφυσικής της Λοζάνης ανακοίνωσε πως θα εξετάσει τη σορό του Γιάσερ Αραφάτ μετά την έγκριση που πήρε από τη χήρα του, Σούχα Αραφάτ. Οι Ελβετοί επιστήμονες θα μεταβούν στην Δυτική Όχθη για τις εξετάσεις με στόχο να ανιχνεύσουν αν υπάρχει ή όχι ραδιενεργό πολώνιο στη σορό του. Οι ειδικοί έλαβαν επίσης το «πράσινο φως» από την Παλαιστινιακή Αρχή.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Αλβανία: Κατασχέθηκαν 105 κιλά χασίς στα σύνορα με την Ελλάδα


Η αστυνομία του Αργυρόκαστρου κατέσχεσε 105 κιλά χασίς κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, ενώ τρία άτομα που κατείχαν το φορτίο κατάφεραν να διαφύγουν. Τα ναρκωτικά που μετέφεραν οι τρεις άνδρες με σάκους προορίζονταν για την ελληνική αγορά, σύμφωνα με την αστυνομία. Το τελευταίο διάστημα οι προσπάθειες διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Συρία: Σφοδροί βομβαρδισμοί στο Χαλέπι

Συγκρούσεις σε Ιντλέμπ και Χάμα

Ο συριακός στρατός βομβάρδισε σήμερα συνοικίες της πόλης Χαλέπι, προκαλώντας καταστροφές σε σπίτια, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ανάμεσα στις συνοικίες που βομβαρδίστηκαν είναι και η αυτή της Σαλαχεντίν που εν μέρει ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση. Στην ίδια επαρχία, η πόλη Αζάζ, επληγη από τους βομβαρδισμούς των κυβερνητικών δυνάμεων με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί τραυματίες και να καταστραφούν σπίτια. Από πυρά του στρατού επλήγησαν και οι περιοχές Αρίχα και Μααρέτ αλ-Νουμάν στην επαρχία Ιντλέμπ, ενώ βίαιες συγκρούσεις μαίνονται σε πολλές συνοικιες της πόλης Χάμα.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Μπρέιβικ: Ψυχικά υγιής και 21 χρόνια κάθειρξη


Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Όσλο σε κάθειρξη 21 ετών για τις δολοφονίες 77 ανθρώπων τον Ιούλιο του 2011 στη νορβηγική πρωτεύουσα. Η ποινή αυτή είναι η μεγαλύτερη που μπορεί να επιβληθεί , αλλά είναι πιθανό να παραταθεί επ’ αόριστον εφόσον ο Μπρέιβικ κρίνεται επικίνδυνος. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα πως ο 33χρονος ακροδεξιός εξτρεμιστής είναι ποινικά υπεύθυνος για τις πράξεις του. Ο Μπρέιβικ θα παραμείνει στην απομόνωση στην φυλακή υψίστης ασφαλείας Ίλα στα περίχωρα του Όσλο, σε χώρο που θα περιλαμβάνει όργανα γυμναστικής, τηλεόραση και ηλεκτρονικό υπολογιστή, χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com