Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Σε 17 τρισ. ευρώ το κόστος εξόδου των χωρών του Νότου


Πραγματικά ολέθρια θα είναι τα αποτελέσματα ενδεχόμενης «τετραπλής» εξόδου της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και στης Ιταλίας από το ευρώ, σύμφωνα με νέα μελέτη του ομίλου οικονομικών μελετών Prognos για λογαριασμό της γερμανικής δεξαμενής σκέψης (think tank) «Bertelsmann Stiftung».

ΕΕ: Σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής

Α. Μέρκελ: Δεν θα υπάρξουν αποφάσεις για την εποπτεία των τραπεζών στη σύνοδο της ΕΕ


Άρχισε σήμερα γύρω στις 18:20 ώρα Ελλάδος στις Βρυξέλλες η σύνοδος κορυφής της ΕΕ με φόντο ένα μπρα ντε φερ ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία για το μέλλον της οικονομικής και νομισματικής ένωσης. Οι ηγέτες των 27 χωρών μελών της ΕΕ άρχισαν τις εργασίες τους διάρκειας δύο ημερών λίγο μετά τη διμερή συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Φ. Ολάντ: «Θα κάνω τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη»

Τη βούλησή του να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις την Ελλάδα εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. «Θα κάνω τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και για να διαθέτει τους απαραίτητους πόρους έως το τέλος του έτους», είπε ο Ολάντ ερωτηθείς από δημοσιογράφους «τι θα έλεγε σε έναν άνεργο Έλληνα που δεν έχει τα μέσα να συντηρηθεί».

Πέθανε η «Εμμανουέλλα»

Τη μάχη με τη ζωή έχασε τελικά χτες, στα 60 της χρόνια η θρυλική Εμμανουέλλα, κατά κόσμον Σύλβια Κριστέλ. Η ηθοποιός έπασχε από καρκίνο, ενώ πριν από λίγους μήνες υπέστη και εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο, όπως φαίνεται, επιδείνωσε την ήδη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας της. Η εκπρόσωπος της Ολλανδέζας ηθοποιού που άφησε εποχή ως θρυλική «Εμμανουέλλα» το 1970, σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ερωτικού κινηματογράφου, επιβεβαίωσε το θάνατό της σημειώνοντας: «Πέθανε το βράδυ, στον ύπνο της, έπειτα από τη σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Αυξάνονται τα επίπεδα της φτώχειας σε Γερμανία και Ιταλία

Νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες δείχνουν ότι 12,9 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία είναι φτωχοί ή αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο να ολισθήσουν στη φτώχεια, παρά τη μεγάλη οικονομική ανάπτυξη που γνωρίζει η χώρα τους. Παρόλο που μέχρι τώρα η ύφεση δεν έχει αγγίξει, σε μεγάλο βαθμό, τη Γερμανία, όπως έχει συμβεί με τις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 15,8% των Γερμανών ζει με χαμηλούς μισθούς που σημαίνει ότι νοικιάζει φθηνά διαμερίσματα και επιβιώνει με στοιχειώδη τρόφιμα.

ΗΠΑ: Το δεύτερο τηλεοπτικό ντιμπέιτ Ομπάμα – Ρόμνεϊ συζητήθηκε πολύ

-->Δώδεκα ερωτήσεις που τέθηκαν από το κοινό, δύο υποψήφιοι τους οποίους τίποτε δεν έδειχνε ότι μπορεί να σταματήσει και μια αποφασιστική συντονίστρια: το δεύτερο ντιμπέιτ για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές το βράδυ της Τρίτης συζητήθηκε πολύ περισσότερο από το πρώτο στις 3 Οκτωβρίου.

Υεμένη: Νεκροί 7 μαχητές της Αλ Κάιντα

Επτά μέλη της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν τα ξημερώματα σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους, πιθανότατα αμερικανικού, εναντίον θέσης τους εξτρεμιστικού δικτύου κοντά στην πόλη Τζάαρ της νότιας Υεμένης, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.