Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Έρχεται η «νέα Νορμανδία» για τους Γερμανούς!


Του ΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΟΥ 

Όσοι γνωρίζουν Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις παραδέχονται πως, στο διάβα των δεκαετιών και των αιώνων, τα ίδια κοινωνικοοικονομικά φαινόμενα οδηγούν στα ίδια ιστορικά αποτελέσματα. Εδικά όταν πρόκειται για συγκρούσεις συμφερόντων. Μπορεί τα «όπλα» να αλλάζουν, αλλά οι βασικές παράμετροι παραμένουν οι ίδιες. Ειδικά στη Γηραιά Ήπειρο, ανέκαθεν η βασική διαχωριστή γραμμή ήταν ανάμεσα στις λεγόμενες «Κεντρικές Δυνάμεις», με ραχοκοκαλιά τη Γερμανία, από τη μια  και τη «Δύση» από την άλλη.
Οικονομικοί, γεωστρατηγικοί και εθνολογικοί λόγοι καθόριζαν πάντοτε αυτά τα δύο «στρατόπεδα», που συγκρούστηκαν σε δύο παγκόσμιους πολέμους και, ήδη αναμετρόνται και πάλι μέχρις εσχάτων, στον οικονομικό «πόλεμο» που ζούμε σήμερα. Έτσι δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη σε κανέναν η σημερινή προσπάθεια της Γερμανίας να επιβληθεί στην Ευρώπη, εφαρμόζοντας ουσιαστικά με οικονομικούς όρους εκείνο που επιχείρησε να επιβάλει με τα όπλα δυο φορές μέσα στον 20ο αιώνα: την απόλυτη κυριαρχία της – και μάλιστα με τον παραδοσιακό, «μονοκόμματο» γερμανικό τρόπο του «όλα ή τίποτα». Με αυτό το σκεπτικό, δείτε πόσες ανατριχιαστικές ομοιότητες εμφανίζονται σήμερα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι με τα όσα διαδραματίστηκαν την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Όπως και τότε, έτσι και τώρα,  η γερμανική οικονομία, κοντεύοντας  να «σκάσει» από την υπερπαραγωγικότητά της, αναζητούσε με αγωνία νέους ζωτικούς χώρους επιρροής και προνομιακής διάθεσης των προϊόντων της. Όπως και τότε, έτσι και τώρα, οι λοιπές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες δυνάμεις, την «άφησαν» να δημιουργήσει, πάντα με το... δικό της τρόπο, μια «ραχοκοκαλιά» πολιτικής και οικονομικής επιρροής στη… γειτονιά της (από το διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας μέχρι την επιλογή της διεύρυνσης της ΕΕ μέχρι τα… Ουράλια, αντί της εμβάθυνσης της «Ευρώπης των 15», όπως άλλοι ζητούσαν).
Ακολούθησε η προσπάθεια επέκτασης προς Δυσμάς και Νότο,  Και πάλι η υπόλοιπη Ευρώπη, σαστισμένη, προτίμησε, όπως και τότε, το «νέο Μόναχο», τον «εξευμενισμό» της γερμανικής επεκτατικότητας. Χρειάστηκε, όπως και τώρα, έτσι και τότε να «πέσει» η Γαλλία (δείτε ομοιότητες ανάμεσα στο φουκαρά Σαρκοζί και του Φιλιπ Πεταίν), να ισοπεδωθεί όλη η Ευρώπη, να αρχίσουν να πλήττονται άμεσα οι ΗΠΑ για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Οι Αμερικανοί πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, έδωσαν τη νίκη στη Δύση και διαμέλισαν τη γερμανική «αυτοκρατορία» ομού με τη Σοβιετική Ένωση τότε (σήμερα Ρωσία) που καραδοκούσε για χρόνια προκειμένου να επωφεληθεί από την κοσμογονία που επακολούθησε.
Θεωρώ ότι ήδη και στη σημερινή Ευρώπη, βρισκόμαστε στις παραμονές μιας «νέας Νορμανδίας». Τα μηνύματα ότι άρχισε να φυσά το πρώτο αεράκι αισιοδοξίας είναι πολλά. Η ΕΕ, η πραγματική ΕΕ, του Σουμάν κι όχι του Σόιμπλε, περνά στην αντεπίθεση. Τα «ψωμιά»  της Γερμανικής επεκτατικότητας τελειώνουν όπου να' ναι. Η τελευταία G-20 ήταν το πρώτο σινιάλο. Η αντίσταση στη Γερμανική πολιτική, όσον αφορά την αναχρηματοδότηση των ισπανικών τραπεζών, η φυσική συνέχεια..
Μακάρι οι εκλογές της 17ης Ιουνίου στην Ελλάδα να είναι το επόμενο «χαστούκι». Όπως και να΄ χει, ο τροχός άρχισε να γυρίζει. Οι λαοί ξεσηκώθηκαν και συμπαρασύρουν τις κυβερνήσεις τους. Θυμηθείτε με: το πολύ μέχρι τη λήξη της Κυπριακής προεδρίας, στο τέλος του 2012 οι Γερμανοί θα ζήσουν τεράστιες «ψυχρολουσίες». Και μια και κάνουμε παραλληλισμούς με το '40, ας πάμε λίγο και στη χώρα μας. Τότε, μετά την πτώση του Άξονα, οι συνεργάτες των Γερμανών, οι θαυμαστές του Χίτλερ, οι δωσίλογοι και οι μαυραγορίτες, όχι μόνον επιβίωσαν, αλλά κυβέρνησαν. Ας μην συμβεί το ίδιο και τώρα…

Περισσότερα θέματα: http://lpyrgos.blogspot.com

Ισραήλ: Άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος με… ναζιστικά συνθήματα

Άγνωστοι βεβήλωσαν τη νύχτα το Γιαντ Βασέμ, το μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δράστες έγραψαν με σπρέι στα εβραϊκά περίπου δέκα συνθήματα στους τοίχους του μνημείου, ένα από τα οποία αναφέρει: «Χίτλερ, σε ευχαριστούμε για το Ολοκαύτωμα». Η αστυνομία διενεργεί έρευνες και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της Μίκι Ρόζενφελντ, προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για το ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από την πράξη αυτή. Το μνημείο Γιάντ Βασέμ είναι αφιερωμένο στη μνήμη των έξι εκατομμυρίων Εβραίων που εξοντώθηκαν από τους Ναζί στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ρωσία: Έρευνες στα σπίτια ηγετών της αντιπολίτευσης πραγματοποίησαν οι αρχές

Η ρωσική αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές πραγματοποίησαν σήμερα έρευνες στα σπίτια πολλών ηγετών της αντιπολίτευσης, μια ημέρα πριν από μια προγραμματισμένη πορεία διαμαρτυρίας, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας. Η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει περίπου 10 έρευνες σε σπίτια που συνδέονται με μια ποινική έρευνα για τα επεισόδια βίας κατά της αστυνομίας στη διάρκεια διαδήλωσης στη Μόσχα, η οποία διοργανώθηκε την παραμονή της ορκωμοσίας του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στις 7 Μαΐου.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Χιλή: Πεδίο μάχης το Σαντιάγκο με αφορμή τελετή για τον φασίστα Πινοσέτ

Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και περίπου 30.000 διαδηλωτών ξέσπασαν χθες στο κέντρο του Σαντιάγο της Χιλής, κατά τη διάρκεια τελετής προς… τιμήν του φασίστα δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ. Οι συγκρούσεις οι οποίες ήταν οι πλέον βίαιες των τελευταίων μηνών και αποδεικνύουν πώς η εικόνα του πρώην δικτάτορα χωρίζει ακόμη και σήμερα την κοινωνία της χώρας, σημειώθηκαν κοντά στο θέατρο Καουπολικάν, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το προεδρικό μέγαρο.
Οι συγκρούσεις διήρκεσαν πάνω από τρεις ώρες και σε αυτές τραυματίστηκαν τουλάχιστον 16 άνθρωποι –14 αστυνομικοί και δύο δημοσιογράφοι– ενώ συνελήφθησαν 25 άτομα. Η αστυνομία, που είχε αναπτυχθεί σε κομβικά σημεία της πρωτεύουσας χρησιμοποίησε δακρυγόνα και κανόνια νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την προβολή ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πινοσέτ», αφιερωμένο στην πρώην δικτάτορα, ο οποίος παρέμεινε στην εξουσία από το 1973 έως το 1990 και απεβίωσε το 2006.
Περίπου 2.000 οπαδοί του Πινοσέτ είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα του θεάτρου για να παρακολουθήσουν την προβολή του εγκωμιαστικού για τον πρώην δικτάτορα ντοκιμαντέρ, κατά τη διάρκεια της εξουσίας του οποίου, 3.225 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή εξαφανίστηκαν, ενώ αναφέρθηκαν 37.000 περιπτώσεις βασανιστηρίων και παράνομων κρατήσεων.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com