Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΗΠΑ: Σε έξαρση τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου


Συνολικώς 1.590 κρούσματα ιού του δυτικού Νείλου έχουν μετά τον Ιανουάριο καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η ασθένεια αυτή εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1999.

Σύμφωνα με αμερικανούς επιδημιολόγους, «η τάση εκδήλωσης της ασθένειας επί αμερικανικού εδάφους είναι, φέτος, σαφώς ανοδική». Εξήντα έξι κρούσματα υπήρξαν θανατηφόρα, όπως ανέφερε το «Κέντρο Ελέγχου των Ασθενειών και Πρόληψης των λοιμωδών νοσημάτων».

Συγκριτικά, στο τέλος του β’ 10ήμερου του Αυγούστου τα κρούσματα ήταν 1.118 εκ των οποίων τα θανατηφόρα ήταν 41, δήλωσε η ανωτέρω πηγή. Πλήττεται εσχάτως δεινά το Τέξας με 733 συνολικώς κρούσματα της ασθένειας, διευκρίνισε.

Μάλιστα, στην πολιτεία αυτή έως πολύ πρόσφατα τα κρούσματα δεν ξεπερνούσαν τα 200, σύμφωνα με την ανακοίνωση των τοπικών υγειονομικών αρχών. Τα 733 κρούσματα της νόσου -σε μία και μόνη πολιτεία- αποτελούν χωρίς προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ για το χρονικό διάστημα μετά το έτος 1999.

Οι ίδιοι επιδημιολόγοι διαβλέπουν πάντως ότι «εφεξής η εκδήλωση της ασθένειας κατά το μάλλον ή ήττον θα περιοριστεί επί αμερικανικού εδάφους».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Μοσκοβισί: Σοκ τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ


Βέβαιος ότι η αποχώρηση μέλους από την ευρωζώνη συνιστά μία απειλή για το σύνολό της, εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί. Σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα «les Echos» ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι η θέση που η Γερμανία υιοθετεί έναντι της Ελλάδας είναι θετική και αναφέρει ότι τυχόν ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη θα ήταν σημαντικό σοκ. Η συνάντηση που είχαν την προηγούμενη βδομάδα η καγκελάριος Μέρκελ κι ο πρόεδρος Ολάντ υπήρξε σε εξαιρετικό βαθμό ωφέλιμη, το μήνυμα μας είναι παραπλήσιο με αυτό των Γερμανών, τονίζει.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Κίνα: 19 ανθρακωρύχοι νεκροί από έκρηξη σε ορυχείο


Δεκαεννιά εργάτες σκοτώθηκαν και 28 αγνοούνται από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην επαρχία Σετσουάν της Κίνας, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα. Συνεργεία διάσωσης από άλλα ορυχεία της περιοχής έχουν σπεύσει στο ανθρακωρυχείο Σιαοτζιαουάν και μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 107 εργάτες. Το δυστύχημα σημειώθηκε χθες, Τετάρτη. Συνολικά 154 εργάτες βρίσκονταν σε στοές του ορυχείου κοντά στην πόλη Πανζιχούα όταν σημειώθηκε η έκρηξη που μάλλον προκλήθηκε από διαρροή αερίου.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

ΗΠΑ: Οδηγός ετών... 100 τραυμάτισε εννέα παιδιά


Ένας οδηγός 100 ετών έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του έξω από ένα σχολείο στο Λος Άντζελες με αποτέλεσμα να τραυματίσει 11 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός NBC.

Τέσσερα από τα παιδιά φέρεται ότι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ύστερα από το χθεσινό τροχαίο. Το ατύχημα σημειώθηκε την ώρα που τα παιδιά έφευγαν από το δημοτικό τους σχολείο και βρίσκονταν με τους γονείς τους σε περίπτερο όπου αγόραζαν σνακ.

Ο οδηγός που ονομάζεται Πρέστον Κάρτερ έκανε όπισθεν με το αυτοκίνητό του στο χώρο στάθμευσης ενός σούπερ μάρκετ όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματος εγκλωβίζοντας τέσσερα από τα παιδιά κάτω από αυτό.

«Είχα βάλει όπισθεν για να βγω από τον χώρο στάθμευσης και να πάω σπίτι μου αλλά έχασα τον έλεγχο (του αυτοκινήτου). Τα φρένα δεν έπιασαν, κάτι έγινε. Λυπάμαι», είπε ο αιωνόβιος οδηγός.

Ο Κάρτερ δεν συνελήφθη και έφυγε μαζί με την κόρη του, η οποία χαρακτήρισε το ατύχημα «σήμα κινδύνου» και είπε ότι ο πατέρας της δεν θα ξαναοδηγήσει. Η άδεια οδήγησης του Κάρτερ θα έληγε στις 5 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Σε απεργία από αύριο το προσωπικό της Lufthansa


Η απεργία του ιπτάμενου προσωπικού της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa με μισθολογικά αιτήματα θα αρχίσει αύριο, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό συνδικάτο Ufo με μήνυμα προς τους εργαζόμενους που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του. «Η Παρασκευή θα είναι η πρώτη ημέρα που η απεργία θα γίνει πραγματικότητα», αναφέρεται στο μήνυμα του συνδικάτου, χωρίς άλλες λεπτομέρειες. Η ακριβής ώρα και τα αεροδρόμια που θα πληγούν από την απεργιακή κινητοποίηση δεν θα ανακοινώνονται παρά έξι ώρες πριν από την έναρξη της απεργίας.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Επίσκεψη Μέρκελ στην Κίνα


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έφτασε σήμερα στην Κίνα, για τη δεύτερη επίσκεψή της στη χώρα μέσα σε ένα χρόνο. Τη συνοδεύει η μεγαλύτερη γερμανική αντιπροσωπεία που έχει επισκεφτεί ποτέ την Κίνα. Η Μέρκελ έχει προγραμματιστεί να συναντήσει τον Κινέζο πρωθυπουργό, Γουέν Ζιαμπάο με την έναρξη της διήμερης επίσκεψης, ενώ επτά γερμανοί υπουργοί θα έχουν συνομιλίες με αντίστοιχους κινέζους ομολόγους τους. Κίνα και Γερμανία το διήμερο της παρουσίας της Μέρκελ στο Πεκίνο θα υπογράψουν οκτώ επίσημες συμφωνίες.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com