Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Πρώην μέλη των SS στην υπηρεσία του Φιντέλ Κάστρο


Πρώην μέλη των SS είχε προσλάβει ο Φιντέλ Κάστρο για να εκπαιδεύει τα κουβανικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού πολέμου ισχυρίζονται αρχεία μυστικών υπηρεσιών που ήρθαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας. Παράλληλα, ο Φιντέλ Κάστρο είχε αγοράσει από δύο πρώην ναζί όπλα κατασκευασμένα στο Βέλγιο.

Αυστραλή δικηγόρος: Πώς θα επαναπατρίσετε τα γλυπτά του Παρθενώνα


«Οδηγό» για το πώς θα πάρουμε πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα παρουσιάζει Αυστραλή δικηγόρος, ειδικευμένη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Kathryn-Magnolia Feeley πριν ασχοληθεί με τη νομική ήταν αρχαιολόγος και εργάστηκε στην Ελλάδα. Ως δικηγόρος εργάστηκε ιδιαίτερα και για απόδοση δικαιοσύνης στους Αυστραλούς ιθαγενείς.

Συνέλαβαν 27χρονο για σεξ με τηλεπάθεια σε λεωφορείο


Ο 27χρονος Clifford Mavete συνελήφθη... επειδή έκανε με τηλεπάθεια σεξ στο λεωφορείο με μια επιβάτη. Το περιστατικό μπόρεσαν να «αντιληφθούν» οι υπόλοιποι επιβάτες όταν είδαν τον 27χρονο να κάνει εκφράσεις που παραπέμπουν στην ερωτική πράξη ενώ παράλληλα κοιτούσε την κοπέλα η οποία τον κατήγγειλε για βιασμό.

Κατέρριψε το ρεκόρ ελεύθερης πτώσης και έσπασε το φράγμα του ήχου


Άλμα από ύψος 37 χιλιομέτρων πραγματοποίησε ο Αυστριακός αλεξιπτωτιστής Felix Baumgartner καταρρίπτοντας το ρεκόρ ελεύθερης πτώσης, βουτώντας με υπερηχητική ταχύτητα προς την επιφάνεια της Γης. Ο 43χρονος Αυστριακός έγινε ο πρώτος που σπάει το φράγμα του ήχου χωρίς πτητικό μέσο, με δυο λόγια μόνο με τη βαρύτητα στο σώμα του!

ΗΠΑ: «Στήθος με στήθος» Ομπάμα και Ρόμνεϊ στις δημοσκοπήσεις


Τρεις εβδομάδες απομένουν ως τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και οι δύο υποψήφιοι εξακολουθούν να δίνουν μια μάχη στήθος με στήθος, με τον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να διατηρεί ωστόσο ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Ο Ομπάμα κερδίζει τις εκλογές με ένα 49% των ψήφων έναντι ποσοστού 46% που συγκεντρώνει ο Ρόμνεϊ, δείχνει η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση των ABC News/ Washington Post, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Ωστόσο η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι μικρότερη του περιθωρίου σφάλματος που έχει η δημοσκόπηση αυτή.

Φιλιππίνες: Κυβέρνηση και αντάρτες υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία


Η ηγεσία των μουσουλμάνων ανταρτών των Φιλιππίνων υπέγραψε σήμερα συμφωνία με την κυβέρνηση για τον τερματισμό της πολυετούς, αιματηρής ένοπλης εξέγερσης μέχρι το 2016. Οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών υπέγραψαν «οδικό χάρτη» κατά τη διάρκεια τελετής που μεταδόθηκε απευθείας από το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο στο προεδρικό μέγαρο παρουσία του προέδρου Μπενίνιο Ακίνο και του ηγέτη του Ισλαμικού Απελευθερωτικού Μετώπου Μόρο Μουράντ Ιμπραΐμ.