Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Βρετανία: Η Phillips ανακοίνωσε την περικοπή 2.200 θέσεων εργασίας


Η μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία ηλεκτρονικών Phillips ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπή 2.200 θέσεων εργασίας, καθώς αύξησε το στόχο για τη μείωση των δαπανών της σε 1,1 δισεκ. ευρώ, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και του υψηλού κόστους συντάξεων που αντιμετωπίζει. 

Ο όμιλος, ο οποίος είχε προηγουμένως θέσει ως στόχο τη μείωση των δαπανών κατά 800 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε το νέο σχέδιο σήμερα στο Λονδίνο. Η Phillips είχε ανακοινώσει πέρυσι την περικοπή 4.500 θέσεων εργασίας. «Τα μέτρα για τη μείωση του κόστους θα μας βοηθήσουν να μετριάσουμε τις επιπτώσεις των αντίξοων μακροοικονομικών συνθηκών και τις αλλαγές στον τρόπο
υπολογισμού του κόστους των συντάξεων, ενώ θα μας καταστήσουν μία περισσότερο καινοτόμο εταιρεία, που εξυπηρετεί τους πελάτες μας αποτελεσματικά σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Phillips κ. Φρανς Βαν Χούτεν.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

ΗΠΑ: Έντεκα χρόνια από τα χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου


Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον. Έντεκα χρόνια από εκείνη την ηλιόλουστη Τρίτη της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, την ημέρα που άλλαξε την Αμερική και τον κόσμο, όπως υποστήριξαν προσωπικότητες διεθνούς κύρους.

Έντεκα χρόνια μετά, στο "σημείο μηδέν" του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο Μανχάταν ορθώνεται ο "Πύργος της Ελευθερίας". Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες του στις αρχές του 2014, αναμένεται να είναι το υψηλότερο κτίριο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έντεκα χρόνια μετά, ο Οσάμα μπιν Λάντεν δεν είναι ζωντανός, αλλά το ερώτημα παραμένει το ίδιο, όπως υποστηρίζουν αρκετοί αναλυτές: "Μετά από δυο πολέμους (Αφγανιστάν και Ιράκ) και τον "μακροχρόνιο πόλεμο" κατά της τρομοκρατίας, είναι σήμερα πιο ασφαλείς οι ΗΠΑ;

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας στο συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος την περασμένη Πέμπτη, υποστήριξε ότι "οι ΗΠΑ είναι τώρα πιο δυνατές, πιο ασφαλείς και πιο αξιοσέβαστες", τονίζοντας πως "σήμερα, κανένας Αμερικανός δεν πολεμά στο Ιράκ, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν αποτελεί πλέον απειλή για τη χώρα μας και έχουμε οδηγήσει την Αλ Κάιντα στο δρόμο της ήττας".

Στo Εθνικό Μνημείο, που δημιουργήθηκε στο χώρο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το οποίο εγκαινιάστηκε πέρσι από τον πρόεδρο Ομπάμα και τον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους, θα πραγματοποιηθεί σήμερα η καθιερωμένη τελετή.

Το Μνημείο περιλαμβάνει δυο τεχνητές λίμνες στην περίμετρο των οποίων είναι χαραγμένα τα ονόματα εκείνων που χάθηκαν κατά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στους δίδυμους πύργους και τα ονόματα των θυμάτων από τη βομβιστική επίθεση του 1993, περιέχοντας συνολικά 2.983 ονοματεπώνυμα. Ανάμεσα στα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου υπήρχαν και 36 άτομα ελληνικής καταγωγής.

Οι δύο λίμνες εκτείνονται στο σημείο που βρίσκονταν τα θεμέλια των δύο πύργων, είναι φτιαγμένες από σκούρο γρανίτη και διαθέτουν τους μεγαλύτερους τεχνητούς καταρράκτες στη Βόρεια Αμερική. Επίσης, εκατοντάδες δέντρα βρίσκονται στα μονοπάτια που οδηγούν προς τις δυο λίμνες, ενώ στον ίδιο χώρο κατασκευάζεται Μουσείο. Σύμφωνα με τις αρχές της Νέας Υόρκης, από την περσινή μέχρι τη φετινή μαύρη επέτειο εκτιμάται ότι οι επισκέπτες στο χώρο του Μνημείου ξεπέρασαν τα 4,5 εκατομμύρια.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Κωνσταντινούπολη: Έκρηξη με έναν νεκρό έξω από αστυνομικό τμήμα


Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι τα θύματα από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα έξω από αστυνομικό τμήμα σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan. 


Σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η έκρηξη οφείλεται σε επίθεση καμικάζι και προκάλεσε τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, περιλαμβανομένων αστυνομικών. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 11:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στη συνοικία Σουλτανγκαζί, ιστορικό προπύργιο κουρδικών και ακροαριστερών οργανώσεων στο ευρωπαϊκό τμήμα της Κωνσταντινούπολης.

 Οι πέντε τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το NTV, το οποίο διευκρίνισε πως οι αρχές δημιούρησαν περίμετρο ασφαλείας στον τόπο της επίθεσης και πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει επιτόπου. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο κοντά στον τόπο της έκρηξης και απευθύνονται εκκλήσεις στον πληθυσμό για να δώσει αίμα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ελλάδα-Ισραήλ: Κείμενο συνεργασίας υπέγραψαν οι δύο πλευρές


Συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) του Ισραήλ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Γιεχούντα Ταλμόν, πραγματοποίησε χθες αντιπροσωπεία της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (ΟΚΕ) με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό της Νικόλαο Σκορίνη, στο πλαίσιο του σεμιναρίου TRESMED 4, με θέμα «Γυναίκα και Κοινωνικός Διάλογος», στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. 

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο τέλος της διμερούς συνάντησης, οι δύο αντιπροσωπείες υπέγραψαν κείμενο συνεργασίας. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι οι δύο ΟΚΕ να ενδυναμώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος για την κοινωνία των πολιτών. Ο κ. Σκορίνης ευχαρίστησε αρχικά τον κ. Ταλμόν για τη συνάντηση και αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τους δύο λαούς. Επίσης, τον ενημέρωσε για το έργο της ΟΚΕ στην Ελλάδα. Ο κ. Ταλμόν, από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του κειμένου συνεργασίας και τόνισε την ανάγκη για την ενίσχυση των πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ. 

Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα φαινόμενα δραματικής υποχώρησης κοινωνικών και θεσμικών κατακτήσεων των λαών από τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται σε πολλές χώρες, περιορισμού των δημοκρατικών κανόνων λειτουργίας και ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών στα κέντρα των αποφάσεων. Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να συμβάλουν στην αύξηση των τουριστικών επισκέψεων και των εμπορικών συναλλαγών. Τέλος, εξέφρασαν την
αγωνία τους για τα φαινόμενα του νεοφασισμού που εμφανίζονται εξαιτίας της κρίσης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Υεμένη: 7 νεκροί από βομβιστική επίθεση με στόχο τον υπουργό Άμυνας της χώρας


Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο η οποία σημειώθηκε σήμερα έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στη Σαναά και η οποία είχε στόχο τον υπουργό Άμυνας της Υεμένης Μοχάμεντ Νάσερ Άχμεντ, δήλωσαν μια αστυνομική και μια στρατιωτική πηγή, οι οποίες σημείωσαν ότι ο υπουργός είναι σώος και αβλαβής. Οι 7 νεκροί είναι φρουροί του υπουργού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο. Ωστόσο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς οι νεκροί είναι πέντε. Η επίθεση αυτή σημειώθηκε μετά το θάνατο του δεύτερου στην ιεραρχία της πτέρυγας της Αλ Κάιντα στην Υεμένη Σαΐντ αλ Σέχρι σε επίθεση που σημειώθηκε στο ανατολικό τμήμα της χώρας την περασμένη εβδομάδα.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Γερμανία: Νεοναζί επιτέθηκαν σε Έλληνες μετανάστες


Δυο Ελληνες μετανάστες στην Bεστφαλία, 35 και 51 ετών έπεσαν θύματα ρατσιστικής βίας από νεαρούς νεοναζί. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δύο Έλληνες μετανάστες πουλούσαν εφημερίδες στους δρόμους της πόλης όταν περικυκλώθηκαν από ομάδα νεαρών ακροδεξιών οι οποίοι τους ζήτησαν να τους δείξουν αν έχουν άδεια να πουλάνε εφημερίδες. Η ομάδα των νεαρών μελών του κόμματος NDP στη συνέχεια ξυλοκόπησε τους δύο Έλληνες κατηγορώντας τους πως πούλαγαν παράνομα εφημερίδες προκαλώντας νέες ανησυχίες στην κοινότητα των μεταναστών μιας και το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων από νεοναζί.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Γερμανία: Αύριο η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για τον ΕΜΣ


Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας επιβεβαίωσε ότι θα ανακοινώσει αύριο την απόφασή του ως προς την επικύρωση της σύστασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. 


Με την απόφαση αυτή απορρίπτεται η τελευταίας στιγμής προσφυγή του βαυαρού ευρωσκεπτικιστή βουλευτή, Πέτερ Γκαουβάιλερ, σύμφωνα με την οποία η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αγορά κρατικών τίτλων χρέους "δημιουργεί μία τελείως νέα κατάσταση" που δικαιολογεί την αναβολή της ανακοίνωση των δικαστών της Καρλσρούης. 

Οι οκτώ σοφοί θα αποφανθούν αύριο εάν ο πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας, Γιοακίμ Γκάουκ, μπορεί ή όχι να επικυρώσει τους νόμους για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το Σύμφωνο Σταθερότητας που έχουν ψηφισθεί από τη γερμανική Βουλή στα μέσα Ιουλίου. 
Η γερμανική πολιτική ηγεσία και οι πολιτικοί αναλυτές αναμένουν ότι το δικαστήριο της Καρλσρούης θα δώσει την έγκρισή του για την επικύρωση.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Γαλλία: Τουλάχιστον 2 νεκροί σε τροχαίο με πολωνικό πούλμαν


Τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν σοβαρά στο τροχαίο που σημειώθηκε με πούλμαν με 68 επιβαίνοντες και πολωνικές πινακίδες κυκλοφορίας, σήμερα στην ανατολική Γαλλία στο ύψος της πόλης Μιλούζ, ανακοίνωσε ο νομάρχης του Άνω Ρήνου. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, "ίσως και τρεις" και οκτώ τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι έξι είναι σε "κρίσιμη κατάσταση και η ζωή τους κινδυνεύει", δήλωσε ο νομάρχης Αλέν Περέ. 

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com