Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ελλάδα-Ισραήλ: Κείμενο συνεργασίας υπέγραψαν οι δύο πλευρές


Συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) του Ισραήλ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Γιεχούντα Ταλμόν, πραγματοποίησε χθες αντιπροσωπεία της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (ΟΚΕ) με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό της Νικόλαο Σκορίνη, στο πλαίσιο του σεμιναρίου TRESMED 4, με θέμα «Γυναίκα και Κοινωνικός Διάλογος», στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. 

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο τέλος της διμερούς συνάντησης, οι δύο αντιπροσωπείες υπέγραψαν κείμενο συνεργασίας. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι οι δύο ΟΚΕ να ενδυναμώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος για την κοινωνία των πολιτών. Ο κ. Σκορίνης ευχαρίστησε αρχικά τον κ. Ταλμόν για τη συνάντηση και αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τους δύο λαούς. Επίσης, τον ενημέρωσε για το έργο της ΟΚΕ στην Ελλάδα. Ο κ. Ταλμόν, από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του κειμένου συνεργασίας και τόνισε την ανάγκη για την ενίσχυση των πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ. 

Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα φαινόμενα δραματικής υποχώρησης κοινωνικών και θεσμικών κατακτήσεων των λαών από τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται σε πολλές χώρες, περιορισμού των δημοκρατικών κανόνων λειτουργίας και ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών στα κέντρα των αποφάσεων. Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να συμβάλουν στην αύξηση των τουριστικών επισκέψεων και των εμπορικών συναλλαγών. Τέλος, εξέφρασαν την
αγωνία τους για τα φαινόμενα του νεοφασισμού που εμφανίζονται εξαιτίας της κρίσης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου