Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Σαρώνει στα ταμεία το «Skyfall» η 23η ταινία του Τζέιμς Μποντ

Σπάει τα ρεκόρ εισπράξεων ο νέος Τζέιμς Μποντ


Σαρώνει στα ταμεία το «Skyfall» η 23η ταινία του Τζέιμς Μποντ, που έκανε πρεμιέρα την περασμένη εβδομάδα σε 25 χώρες – στην Ελλάδα θα προβάλλεται από την προσεχή Πέμπτη. Μέσα σε τρία 24ωρα το «Skyfall» σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες ξεπέρασε τα 77,7 εκατ. δολάρια (60,2 εκατ. ευρώ) σε εισπράξεις κόβοντας τα περισσότερα εισιτήρια από κάθε άλλο φιλμ στις χώρες που παίζεται.

Μόνο στη Βρετανία έκοψε εισιτήρια αξίας 25 εκατ. ευρώ, και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έσπασε το ιστορικό ρεκόρ προσέλευσης κόσμου για ημέρα Σάββατο. Το πρώτο τριήμερο του «Skyfall» σημείωσε εισπράξεις 77% μεγαλύτερες από το «Casino Royal» που ήταν το πρώτο φιλμ με τον Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο του πράκτορα 007.



Φρενήρης είναι η πορεία του «Skyfall» και σε χώρες μακριά από την πατρίδα του βρετανού κατασκόπου: στη Ρωσία το φιλμ άνοιξε με εισπράξεις 6,6 εκατ. ευρώ, στη Νότιο Κορέα ένας στους δύο που πήγε σινεμά το τριήμερο Παρασκευή – Κυριακή πήγε να δει τον Ντάνιελ Κρεγκ, στη Βραζιλία τα 5 εκατ. ευρώ των εισπράξεων στις πρώτες 72 ώρες προβολής συνιστούν το καλύτερο «άνοιγμα» ταινίας Μποντ στη χώρα.

To «Skyfall» θα παίζεται στην Ελλάδα από την 1η Νοεμβρίου, ενώ στην τεράστια αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών ανοίγει καθυστερημένα, στις 9 Νοεμβρίου, λόγω προεδρικών εκλογών.

Πρώτη ταινία σε εισπράξεις στις ΗΠΑ, ύστερα από 20 ημέρες προβολής είναι με 60 εκατ. δολάρια (46,4 εκατ. ευρώ) το εξαιρετικό κατασκοπικό θρίλερ «Argo», σε σκηνοθεσία Μπεν Αφλεκ.



Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Νέα εσωτερική έρευνα στο BBC για την «κουλτούρα» στο δίκτυο επί εποχής Σάβιλ

Η Σκότλαντ Γιαρντ διεξάγει έρευνες για 300 πιθανά θύματά του





Άλλη μία εσωτερική έρευνα για τις «πρακτικές» και την «κουλτούρα» στο BBC ξεκίνησε σήμερα στον απόηχο του σκανδάλου που έχει ανακύψει με τον πρώην παρουσιαστή Τζίμι Σάβιλ, ο οποίος κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση εκατοντάδων παιδιών.

Της έρευνας θα ηγηθεί η πρώην εφέτης Τζάνετ Σμιτ, όπως διευκρίνισε το δίκτυο στο δικτυακό του τόπο.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί στις «πρακτικές και στην κουλτούρα του BBC κατά την διάρκεια των ετών που ο Τζίμι Σάβιλ εργαζόταν σε αυτό και εντεύθεν», σύμφωνα με τον οπτικοακουστικό όμιλο.

Πρόκειται επίσης να επιχειρήσει να καθορίσει «σε ποιο μέτρο το προσωπικό του BBC γνώριζε ή όφειλε να γνώριζε τις παράνομες ή απρεπείς ενέργειες του Τζίμι Σάβιλ εντός των εγκαταστάσεων του BBC, ή μέσα σε χώρους όπου βρισκόταν για λογαριασμό του BBC».

Ακόμη, θα εξετάσει την αποτελεσματικότητα της πολιτικής του BBC για την προστασία των παιδιών και των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης του.

Η ανεξάρτητη αυτή έρευνα, η μια από τις δύο που υποσχέθηκε να φέρει εις πέρας το BBC σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις σφοδρές επικρίσεις εναντίον του, αρχίζει περίπου ένα χρόνο μετά το θάνατο του Σάβιλ, σε ηλικία 84 ετών.

Ο σταρ της μικρής οθόνης κατηγορείται σήμερα ότι για μια περίοδο που άρχισε την δεκαετία του 1960 και διήρκεσε ως τα τέλη της δεκαετίας του 1980 προέβαινε σε σεξουαλικές επιθέσεις και κακοποίηση εφήβων κοριτσιών επί 40 χρόνια.

Η Σκότλαντ Γιαρντ διεξάγει έρευνες για 300 πιθανά θύματά του.

Την Κυριακή η αστυνομία προχώρησε μια πρώτη σύλληψη, ενός πρώην αστέρα της ποπ μουσικής, του Γκάρι Γκλίτερ, ο οποίος ήδη είχε καταδικαστεί για παιδεραστία.

Το σκάνδαλο έχει προκαλέσει «σεισμό» στο BBC, που έχει ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έτερη έρευνα που επικεντρώνεται στις κατηγορίες ότι «κόπηκε» ένα ρεπορτάζ για την υπόθεση το 2011.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com