Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Βόσνιος υποψήφιος δήμαρχος αποκλείστηκε λόγω πορνογραφικού υλικού στη σελίδα του

«Ξέρω ότι τα αγόρια και τα κορίτσια της χώρας μου θέλουν να κάνουν ελεύθερα έρωτα, να διασκεδάζουν και να απολαμβάνουν τη ζωή».

Παρά την απαγόρευση συμμετοχή από την εφορευτική επιτροπή γιατί χρησιμοποιούσε πορνογραφικό υλικό στην προεκλογική εκστρατεία του, Βόσνιος που ήθελε να γίνει δήμαρχος στην πόλη Ζένιτσα, δεν το βάζει κάτω και δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί για να αποκατασταθεί η υποψηφιότητά του και να του δοθεί η ευκαιρία να μετατρέψει την πόλη του σε Χόλιγουντ.

Αντι Ουίλιαμς: Αντίο στον ερμηνευτή του θρυλικού «Moon River»


Ο άνθρωπος που μεταξύ πολλών άλλων ερμήνευσε ιδανικά το θρυλικό «Moon River», πέθανε τη νύχτα της Τρίτης στο σπίτι του στο Μπράνσον του Μιζούρι, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του. Ηταν 84 ετών.

Μαντόνα: Αστειευόμουν όταν αποκάλεσα τον Ομπάμα «μαύρο μουσουλμάνο»


Σάλο προκάλεσε βίντεο από συναυλία της Μαντόνα στην Ουάσινγκτον, κατά τη διάρκεια της οποίας η τραγουδίστρια της ποπ αποκάλεσε τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα «μαύρο μουσουλμάνο».

Αχμαντινετζάντ: «Μας απειλούν βάρβαροι σιωνιστές»


Με τις συνήθεις κορόνες κατά του Ισραήλ ανέβηκε στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, λέγοντας ότι η χώρα του απειλείται με στρατιωτική δράση από «βάρβαρους σιωνιστές». Ηνωμένες Πολιτείες και Ισραήλ μποϊκόταραν την ομιλία του ιρανού προέδρου.

Συρία: Yλικές ζημιές προκάλεσε διπλή βομβιστική επίθεση στην πρωτεύουσα

Διπλή βομβιστική επίθεση σημειώθηκε σήμερα με στόχο κτίριο του στρατού στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, η οποία προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές, σύμφωνα με τον σύριο υπουργός Πληροφοριών. «Οι τρομοκρατικές εκρήξεις περιορίστηκαν στην πρόκληση υλικών ζημιών», δήλωσε ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την συριακή κρατική τηλεόραση. Επιπλέον, ανέφερε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή αναζητούν τους «τρομοκράτες» -ένας όρος που χρησιμοποιείται από τις συριακές αρχές για να περιγράψουν εκείνους που επιδιώκουν την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Διαδήλωση κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας


Την ανατροπή της Χαμάς ζήτησαν χθες το βράδυ περίπου 500 άτομα που κατέβηκαν στους δρόμους, στη Λωρίδα της Γάζας, σε μια από τις σπάνιες διαδηλώσεις εναντίον της ισλαμικής οργάνωσης, που πυροδοτήθηκε από το θάνατο ενός τρίχρονου αγοριού σε πυρκαγιά.

Γερμανία: Η κυβέρνηση ενέκρινε την δημιουργία του ΕΜΣ


Η διαδικασία για να τεθεί σε λειτουργία ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) έκανε άλλο ένα βήμα σήμερα καθώς η κυβέρνηση της Γερμανίας ενέκρινε τη συνθήκη με την οποία δημιουργήθηκε ο θεσμός αυτός, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, η οποία διαρκεί τρία χρόνια. Η απόφαση, η οποία τιτλοφορήθηκε «ερμηνευτική διακήρυξη», ενσωματώνει όσα προβλέπονταν στην απόφαση του ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, δηλαδή να καθοριστεί το μέγεθος της συνεισφοράς της Γερμανίας και να υπάρξουν εγγυήσεις πως το κοινοβούλιο θα ενημερώνεται συνεχώς.

Έκθεση: Οι κλιματικές αλλαγές θα σκοτώσουν 100 εκ. ανθρώπους έως το 2030!

Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν στον πλανήτη και η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα μειωθεί κατά 3,2% του ΑΕΠ έως το 2030 αν η διεθνής κοινότητα δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει έκθεση που διεξήχθη για λογαριασμό των κυβερνήσεων 20 χωρών και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Καμερούν: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε… ανθρώπινα μέλη!

Οι αρχές του Καμερούν προχώρησαν στη σύλληψη πέντε υπόπτων για μακάβρια εμπορία ανθρώπινων μελών, μετά το πέρας επιχείρησης των διωκτικών αρχών κατά την οποία εντοπίστηκε ένα ανθρώπινο κρανίο, στο οποίο μάλιστα τα μαλλιά ήταν ακόμα σε καλή κατάσταση, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ στην πρωτεύουσα Γιαουντέ.

Αυστραλία: Ρεκόρ ομογενών υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές της Βικτόριας

Η πολιτική παραμένει στο αίμα των Ελλήνων όπου και αν βρίσκονται. Διαφορετικά δεν εξηγείται το γεγονός πως σχεδόν 60 ομογενείς κατέρχονται ως υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο στην πολιτεία της Βικτόριας.

Συνολικά 2.004 υποψήφιοι σε όλη την πολιτεία θα διεκδικήσουν τις 631 θέσεις δημοτικών συμβούλων και ανάμεσά τους περίπου 60 ομογενείς. Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές όπου είναι έντονο το ελληνικό στοιχείο υπάρχει και ρεκόρ ομογενών υποψηφίων. Στο δήμο Ντάρεμπιν εμφανίζονται επτά ομογενείς υποψήφιοι, στο δήμο Στόνιγκτον οκτώ υποψήφιοι (τρεις απ' αυτούς λέγονται Αθανασόπουλοι) και στο δήμο Μόνας επίσης επτά ομογενείς υποψήφιοι.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com