Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ιορδανία: Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν μεταρρυθμίσεις και Σύνταγμα


Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Αμμάν έπειτα από κάλεσμα των Αδελφών Μουσουλμάνων, κύριας παράταξης της αντιπολίτευσης στην Ιορδανία, με κύριο σύνθημα το αίτημα για περισσότερες μεταρρυθμίσεις στο βασίλειο, όπως μεταδίδουν ανταποκριτές του Γαλλικού Ειδησεογραφικού Πρακτορείου. Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας εν αναμονή της διαδήλωσης, που άρχισε μετά την εβδομαδιαία προσευχή των μουσουλμάνων το μεσημέρι, και στην οποία οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ανέμεναν η συμμετοχή να ξεπεράσει τα 50.000 άτομα.

Συρία: Βομβαρδισμοί στη Χομς, μάχες στην επαρχία της Ράκα

Πολεμικά αεροσκάφη και άρματα μάχης του συριακού καθεστώτος βομβάρδισαν ανηλεώς σήμερα το πρωί συνοικία της πόλης Χομς στην κεντρική Συρία, ενώ συγκρούσεις διεξάγονται ανάμεσα σε στρατιώτες και αντάρτες σε άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως στην επαρχία της Ράκα, 50 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΗΠΑ: Το λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής στηρίζει τον Ρόμνεϊ

Η Εθνική Ένωση Όπλων (National Rifle Association, NRA), το πιο ισχυρό λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες ότι υποστηρίζει τον ρεπουμπλικανό Μιτ Ρόμνεϊ στην κούρσα για το Λευκό Οίκο.

Κίνα: 18 μαθητές δημοτικού σκοτώθηκαν από κατολίσθηση

Δεκαοκτώ μαθητές ενός Δημοτικού σχολείου της νοτιοδυτικής Κίνας, οι οποίοι συμπλήρωναν στη διάρκεια σχολικών διακοπών τα μαθήματα που είχαν χάσει έπειτα από ένα πρόσφατο σεισμό, σκοτώθηκαν χθες από μια κατολίσθηση, μετέδωσαν τα επίσημα μμε. Η καταστροφή σημειώθηκε χθες στις 08:00 (τοπική ώρα, 03:00 ώρα Ελλάδας) στο χωριό Ζενέ, στην ορεινή επαρχία Γιουνάν, τη στιγμή που οι μαθητές έφθαναν στο σχολείο.

ΗΠΑ: Ρεκόρ 20ετίας σε τηλεθέαση έκανε το ντιμπέιτ Ομπάμα – Ρόμνεϊ

Περισσότεροι από 67 εκατομμύρια Αμερικανοί, παρακολούθησαν στην τηλεόραση την πρώτη τηλεμαχία μεταξύ του προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα και του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του για τον Λευκό Οίκο, Μιτ Ρόμνεϊ, ανακοίνωσε την Πέμπτη, η εταιρεία Nielsen. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό τηλεθέασης ενός debate τα τελευταία 20 χρόνια.

Νικόλ Κίντμαν: Μιλά για τον Τομ Κρουζ, την κατάθλιψη μετά το διαζύγιο και την Κέιτι Χολμς

«Παντρεύτηκα πολύ γρήγορα και πολύ νέα. Αλλά δεν το μετανιώνω γιατί απέκτησα τα παιδιά μου»



Δεν μιλά συχνά για τον χωρισμό της από τον Τομ Κρουζ, αλλά η Νικόλ Κίντμαν έσπασε πρόσφατα τη σιωπή της σε περιοδικό της Αυστραλίας τόσο για το επίπονο διαζύγιό της από τον διάσημο σταρ, όσο και για τον χωρισμό του Κρουζ από την Κέιτι Χολμς. «Δεν της μίλησα ποτέ», λέει η ηθοποιός, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που ήθελαν την Κίντμαν να προσφέρει χείρα βοηθείας στην Χολμς.

Ενα δισεκατομμύριο χρήστες είναι μέλη του facebook

219 δισεκατομμύρια φωτογραφίες έχουν ανέβει από τους χρήστες μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2012



Ενα δισεκατομμύριο χρήστες έχει, πλέον, το facebook, όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής του Μαρκ Ζάκερμπεργκ. «Σας ευχαριστώ για την τιμή που κάνατε σε εμένα και την μικρή μου ομάδα να σας υπηρετούμε. Το να συνδράμεις στη δικτύωση ενός δισ. ανθρώπων είναι εκπληκτικό, και αποτελεί μακράν το πράγμα για το οποίο είμαι περισσότερο περήφανος στη ζωή μου», έγραψε ο 28χρονος στη σελίδα του στο facebook.