Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Βανδαλισμός σε πίνακα στο Tate Modern του Λονδίνου


Την υπογραφή του πάνω σε ένα από τα έργα του Μαρκ Ρόθκο θέλησε να αφήσει ένας επισκέπτης που θεωρεί τον εαυτό του ως διάδοχο του Μαρσέλ Ντισάν. Και την ώρα που οι φύλακες δεν τον πρόσεχαν έγραψε με μαρκαδόρο πάνω στον πίνακα που εκτίθεται στην Tate Modern του Λονδίνου «Βλαντίμιρ Ούμανετς. Πιθανό έργο του κινήματος Yellonism».

Ο Μπραντ Πιτ στη διαφημιση του Chanel No5


Ο πρώτος άνδρας στην πλούσια διαφημιστική ιστορία του Chanel Νο 5 , δίνει μία κάποια εντύπωση για το πώς θα είναι αυτή η διαφήμιση του αρώματος - θρύλου. Ο Μπρατ Πιτ (με την υψηλή αμοιβή των επτά εκατ. δολλαρίων ) με γυρισμένη την πλάτη στον φακό, λυτά μαλλιά, σιγοψιθυρίζει: «Ποιό είναι το μυστήριο;»

Γυμνός διαδηλωτής στο Σύνταγμα: Αθώος για την εμφάνιση, ένοχος για έλλειψη διαβατηρίου


Αθώος για την κατηγορία της προσβολής της δημοσίας αιδούς κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο 56χρονος Αμερικανός που εμφανίστηκε γυμνός στο Σύνταγμα την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης εναντίον της επίσκεψης Μέρκελ. Ωστόσο, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή για παράνομη είσοδο στην χώρα, καθώς δεν έχει διαβατήριο.

Oλάντ-Ραχόι: «Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει πλήρως στην ευρωζώνη»

Κριστίν Λαγκάρντ: «Στην Ελλάδα συμβαίνουν και καλά πράγματα»


Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ και της εξεύρεσης οριστικής λύσης έως το τέλος του έτους τάχθηκαν ο Φρανσουά Ολάντ και ο Μαριάνο Ραχόι, που συναντήθηκαν στο Παρίσι. «Πρέπει να βρούμε λύση για την Ελλάδα μόλις παραλάβουμε την έκθεση της τρόϊκας.

Απολύσεις 50.000 συμβασιούχων από το Δημόσιο σχεδιάζει η Λισαβόνα


Σχέδιο απομάκρυνσης από το Δημόσιο περίπου 50.000 συμβασιούχων επεξεργάζεται η πορτογαλική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικας για τη μείωση των δημοσίων δαπανών.Το σχέδιο αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του 2013. Σύμφωνα με την εφημερίδα Publico, στο πορτογαλικό δημόσιο απασχολούνται περίπου 85.000 συμβασιούχοι, κυρίως στις υπηρεσίες Υγείας και Αμυνας, δεδομένου ότι η στρατιωτική θητεία δεν είναι υποχρεωτική στη χώρα της Ιβηρικής.

Ερυθρός Σταυρός: Έκκληση για την αντιμετώπιση της φτώχειας στην Ισπανία

Αντιμέτωπος με μια χωρίς προηγούμενο τα τελευταία χρόνια εξάπλωση της φτώχειας στην Ισπανία, ο Ερυθρός Σταυρός, η ημέρα του οποίου εορτάζεται σήμερα στη χώρα της Ιβηρικής, απηύθυνε έκκληση για προσφορές προκειμένου να προσφέρει βοήθεια σε επιπλέον 300.000 οικογένειες φέτος.

Στρος-Καν: «Αφήστε με ήσυχο»

Ο πρώην διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν δηλώνει ότι έχει γίνει «στόχος καταδίωξης των ΜΜΕ» και ζητάει «να τον αφήσουν ήσυχο», σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται αύριο στο περιοδικό Le Point.

Toyota: Ανακαλεί σχεδόν 7,5 εκ. οχήματα εξαιτίας προβλήματος στα ηλεκτρικά παράθυρα

Η Toyota ανακαλεί 7,43 εκατομμύρια οχήματα σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων τα μοντέλα Corolla και Camry, εξαιτίας πιθανού προβλήματος στον αυτόματο μηχανισμό των ηλεκτρικών παραθύρων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γιαπωνέζικη αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Ισπανία απορρίπτει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας


Το ισπανικό κοινοβούλιο ψήφισε χθες κατά της διεξαγωγής δημοψηφίσματος που αφορά στην ανεξαρτησία στη βόρεια περιοχή της Καταλονίας, μια κίνηση που αποτελεί το τελευταίο βήμα σε μια έντονη πολιτική διαμάχη μεταξύ Βαρκελώνης και Μαδρίτης, εν μέσω της οικονομικής ύφεσης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Το δημοψήφισμα πρότεινε το Δημοκρατικό Αριστερό κόμμα της Καταλονίας (ERC), αλλά καταψηφίστηκε από το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα (PP), το οποίο κατέχει την πλειοψηφία. Η κυβέρνηση της Καταλονίας ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στα τέλη του Σεπτεμβρίου, αψηφώντας τη Μαδρίτη.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr

Βρετανία: Δημοψήφισμα αναμένεται να διεξαχθεί το 2014 για την ανεξαρτησία της Σκοτίας

Η Σκοτία αναμένεται να διεξάγει εκλογές το 2014 για την ανεξαρτητοποίησή της, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην ενδεχόμενη διάσπαση της Βρετανίας, δήλωσε, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ένας Βρετανός υπουργός. Η ανακοίνωση αυτή ήρθε να δώσει ένα τέλος στο αδιέξοδο μεταξύ της κυβέρνησης του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο και της διοίκησης του Εδιμβούργου στη Σκοτία.

72 χώρες διεκδικούν το Οσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας

Υποψήφια και η Ελλάδα με την ταινία «Αδικος κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου


 Εβδομήντα δύο χώρες - ανάμεσά τους και η Ελλάδα με τον «Αδικο Κόσμο» του Φίλιππου Τσίτου - έθεσαν υποψηφιότητα για μια θέση στην πεντάδα των ταινιών που θα διαγωνιστούν για το Οσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας. Πρόκειται για ιστορικό ρεκόρ, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.