Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ρώσος στρατηγός φέρεται να σκοτώθηκε από αντάρτες στη Συρία!

Συριακή ανταρτική οργάνωση ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε Ρώσο στρατηγό, ο οποίος εργαζόταν ως σύμβουλος στο συριακό υπουργείο Άμυνας, σε επιχείρηση στην περιοχή Γκούτα της δυτικής Συρίας στα περίχωρα της Δαμασκού. Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters η οργάνωση αυτή, η οποία αυτοαποκαλείται «Γεράκια – Τάγμα Ειδικών Επιχειρήσεων», αναφέρει ότι ο Ρώσος στρατηγός ονομάζεται Βλαντίμιρ Πετρόβιτς Κοσιόφ. Στο βίντεο οι αντάρτες δείχνουν αντίγραφο της ταυτότητας που τού είχε δώσει ο συριακός στρατός. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από τις ρωσικές αρχές.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ισπανία: Λουκέτα στους κάδους απορριμμάτων για να μην τρώνε οι άποροι τα σκουπίδια!

Ο δήμος της καταλανικής πόλης Τζιρόνα, στη βορειοανατολική Ισπανία, ανακοίνωσε ότι τοποθέτησε λουκέτα στους κάδους απορριμμάτων των σούπερ μάρκετ για να εμποδίσει με αυτό τον τρόπο όσους αναζητούν τρόφιμα στα σκουπίδια. Το φαινόμενο της αναζήτησης τροφής σε κάδους απορριμμάτων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις με την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος υποστηρίζει ότι έλαβε την απόφαση αυτή σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ, διότι η κατανάλωση τροφίμων που έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια ενέχει κινδύνους για την υγεία. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένας κάδος μπροστά στα σούπερ μάρκετ που είναι κλεισμένος με λουκέτο και ο οποίος περιέχει ληγμένα ή χαλασμένα τρόφιμα, για να μην τα πάρουν οι άποροι», τόνισε ένας εκπρόσωπος της πόλης.

Οι αρχές έχουν οργανώσει ένα σύστημα ενημέρωσης, ώστε όσοι έχουν ανάγκη να πληροφορηθούν πού βρίσκονται τα κέντρα διανομής τροφίμων απ' όπου μπορούν να πάρουν ένα καλάθι με είδη πρώτης ανάγκης. Υπάλληλοι θα βρίσκονται κοντά στους κάδους απορριμμάτων για να ενημερώνουν τους πολίτες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο ο δήμος θέλει να επεκτείνει την πρωτοβουλία αυτή εκτός από τα σούπερ μάρκετ και σε άλλα σημεία.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Φιλιππίνες: Βοήθεια σε 800.000 πλημμυροπαθείς

Οι αρχές των Φιλιππίνων διένειμαν σήμερα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε περίπου 800.000 ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμύρων που προκλήθηκαν ύστερα από καταρρακτώδεις βροχές πολλών ημερών στην πρωτεύουσα και τις γύρω επαρχίες και οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 21 ανθρώπους.

Τα νερά υποχωρούν σε πολλές περιοχές της Μανίλας, αλλά οι πλημμύρες παραμένουν στα προάστιά της και τις γύρω επαρχίες παρά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν ακόμα να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους. Οι πλημμύρες, οι χειρότερες από το 2009 όταν είχαν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες στη Μανίλα, ανάγκασαν 242.211 ανθρώπους να καταφύγουν σε κέντρα φιλοξενίας στην πρωτεύουσα και 11 επαρχίες, ενώ 607.940 άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγιο σε σπίτια συγγενών και φίλων. Τα νερά έφθασαν χθες τα 6 μέτρα σε ορισμένες περιοχές.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Αίγυπτος: Ο στρατός «σφυροκόπησε» θέσεις ισλαμιστών στο Σινά

Με αεροπορική επίθεση «απάντησε» η Αίγυπτος στις διαδοχικές φονικές επιδρομές ενόπλων ισλαμιστών μαχητών κατά διαφόρων αιγυπτιακών συνοριακών θυλάκων, που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στη χερσόνησο του Σινά.

Όπως μετέδωσε ο διαδικτυακός τόπος του κρατικού πρακτορείου Αλ Αχράμ, τουλάχιστον 20 ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επίθεσης που εξαπολύθηκε αμέσως μετά τη νέα επιδρομή κατά σημείων ελέγχου στην πόλη Αλ Αρίς, όπου τραυματίστηκαν τρεις Αιγύπτιοι στρατιώτες. Αυτόπτες μάρτυρες στην πόλη Σέιχ Ζουάιντ 10 χιλιόμετρα από τη Γάζα, ανέφεραν στο ιστότοπο Αλ Αχράμ ότι είδαν δύο στρατιωτικά αεροσκάφη να υπερίπτανται και άκουσαν τους ήχους εκρήξεων. Άλλοι μάρτυρες σε μια κοντινή περιοχή, δήλωσε ότι είδαν τρία αυτοκίνητα να φλέγονται.

Λίγο αργότερα η κρατική τηλεόραση της χώρας μετέδωσε ότι οι 20 ισλαμιστές που σκοτώθηκαν έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια επίθεσης αιγυπτιακών ελικοπτέρων. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Nile News, ένα ελικόπτερο «Απάτσι», έπληξε τα οχήματα των ισπαμιστών στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Γιούνκερ: Διαχειρίσιμη η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ υποστηρίζει ότι μια έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, παρά το γεγονός ότι δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση επιθυμητή, θα ήταν διαχειρίσιμη για τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Οι δηλώσεις του Γιούνκερ έγιναν στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι WDR. Η συνέντευξή του δημοσιοποιήθηκε χθες στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου. Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη «θα ήταν μια διαχειρίσιμη διαδικασία υπό τις παρούσες συνθήκες. Όμως πρέπει να προσθέσουμε ότι δεν είναι επιθυμητή», δήλωσε ο Γιούνκερ.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com