Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Επί ποδός πολέμου η Τουρκία


Η κρίση που έχει ξεσπάσει στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας δεν φαίνεται να βαίνει προς εκτόνωση, εγείροντας φόβους για πιθανή σύρραξη και αποσταθεροποίηση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Μετά την απογείωση δύο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών και την αναχαίτιση συριακού πολεμικού ελικοπτέρου πάνω από τον εναέριο χώρο της Άγκυρας, η Τουρκία αποφάσισε να ενισχύσει την στρατιωτική της δύναμη στη μεθόριο περιοχή της με την Συρία.

Όλι Ρεν: Χρειάζεται μέτρο στη λιτότητα


Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, σε ομιλία του σήμερα ενώπιον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Τόκιο συνέστησε σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να επιδείξουν ελαστικότητα στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζουν, εάν επιδεινωθεί περαιτέρω η σημερινή οικονομική ύφεση.

Πακιστάν: Δέκα νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίσθηκαν σήμερα σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε αγορά του βορειοδυτικού Πακιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας. Στόχος της επίθεσης στην αγορά Τζανάν της πόλης Ντάρα 'Ανταμ Χελ φαίνεται ότι ήσαν μέλη μιας φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής, τόνισαν οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί.