Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Πορτογαλία: Τουλάχιστον 11 τραυματίες σε συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς μονάδων αντιμετώπισης ταραχών μετά την παρουσίαση από την κυβέρνηση ενός δρακόντειου προϋπολογισμού λιτότητας, είπαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας σήμερα. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές ένας διαδηλωτής διακομίστηκε στο νοσοκομείο και 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά από πέτρες και άλλα αντικείμενα που πέταξαν διαδηλωτές εναντίον τους.

Αυστραλία: Δίωξη σε βουλευτη που κατηγορείται ότι καταχράστηκε χρήματα


Δίωξη κατά του ομοσπονδιακού ανεξάρτητου βουλευτή, Κρεγκ Τόμσον, (πρώην βουλευτή του Εργατικού Κόμματος) άσκησε το Δικαστήριο Διαιτησίας (Fair Work Australia), το οποίο τον κατηγορεί ότι χρησιμοποιούσε την πιστωτική κάρτα που του είχε παραχωρήσει το συνδικάτο των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, για να επισκέπτεται οίκους ανοχής.

Κούβα: Η κυβέρνηση καταργεί την άδεια εξόδου για τα ταξίδια στο εξωτερικό

Από τις 14 Ιανουαρίου, οι Κουβανοί δεν θα χρειάζονται πλέον παρά μόνο ένα διαβατήριο για να ταξιδεύσουν στο εξωτερικό, μετά την κατάργηση της άδειας εξόδου από τη χώρα και της γραπτής πρόσκλησης, στο πλαίσιο μεταρρύθμισης της νομοθεσίας περί μετανάστευσης, ανακοίνωσε σήμερα η κουβανική κυβέρνηση. Η διάρκεια της παραμονής στο εξωτερικό παρατείνεται επίσης από 11 σε 24 μήνες, σύμφωνα με τον νέο νόμο, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ 90 ημέρες μετά τη δημοσίευσή του σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

To Ρεκόρ... Ρίχτερ μέσω... Κλάπτον


Τριάντα φορές ακριβότερα από όσο είχε αγοράσει έναν πίνακα του Γκέρχαρντ Ρίχτερ κατάφερε να πουλήσει ο κιθαρίστας της ροκ Ερικ Κλάπτον σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's. Το έργο «Αbstraktes Bild» άλλαξε χέρια για 26,3 εκατ. ευρώ - ποσό ρεκόρ για τον σπουδαιότερο εν ζωή ευρωπαίο ζωγράφο που κινείται από τον φωτογραφικό ρεαλισμό έως την αφηρημένη τέχνη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο πίνακας δεν θα ξεπερνούσε τα 15 εκατ. ευρώ, όμως ειδικοί υποστηρίζουν πως μια αύξηση της αξίας του έργου κατά 20% οφείλεται στον προηγούμενο ιδιοκτήτη του.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Η εμπλοκή του Τιερί Ρουσέλ στον θάνατο δύο κοριτσιών και στον τραυματισμό ενός ακόμη


Στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται και ο πατέρας της Αθηνάς Ωνάση Τιερί Ρουσέλ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ήταν 20 Αυγούστου του 2002 όταν η 20χρονη Σίλβια Μπρανέτσκα, οδηγούσε ένα τζετ σκι στον κόλπο, Ιγέτας, πάνω στο οποίο ήταν η συνομήλικη της Τσέχα Σουζάνα Λιντεμάνοβα και η Σλοβάκα Εμίλια Βαϊσόβα που είχε κλείσει τα 15 χρόνια, πέντε μέρες νωρίτερα.
Είχαν φτάσει στην Ίμπιζα μαζί με άλλα τρία μοντέλα από την Ανατολική Ευρώπη.