Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Τους «ανέργους της χρονιάς» αναζητεί η νέα διαφήμιση της Benetton

Διαγωνισμός για νέους ώς 30 ετών


Τη λύση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης αναζητεί, με έναν πρωτότυπο τρόπο, ο Αλεσάντρο Μπένετον, ο οποίος έκανε έκκληση σε περίπου 100 εκατομμύρια άνεργους νέους να προτείνουν ιδέες. Ο 48χρονος πρόεδρος του ομίλου Benetton εγκαινίασε την Τρίτη τη νέα διαφημιστική εκστρατεία της οικογενειακής επιχείρησης με τίτλο «UNHATE» υπογραμμίζοντας έτσι τη δεινή θέση, στην οποία βρίσκονται οι άνεργοι κάτω των 30 ετών που προσπαθούν καθημερινά να βρουν δουλειά.

Επικυρώνει η Ιταλία την καταδίκη πρακτόρων της CIA για απαγωγή ιμάμη

Οι «έκτακτες μεταγωγές» του Τζορτζ Μπους



Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας επικύρωσε την καταδίκη 23 Αμερικανών -22 πρώην πρακτόρων της CIA και ενός πιλότου- με την κατηγορία της απαγωγής ενός Αιγύπτιου ιμάμη το 2003 στο Μιλάνο και της μυστικής μεταφοράς του στο Κάιρο, όπου ο ίδιος καταγγέλλει ότι βασανίστηκε επί μήνες κατά την ανάκρισή του.

Τούρκος υπουργός: «Πού ήταν η Ε.Ε. όταν η Ελλάδα ξόδευε τόσα χρήματα;»

Ζαφέρ Τσαγκλαγιά: «Η Ε.Ε. θερίζει αυτά που έσπειρε...»


Μύδρους κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ελλάδας εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν, σε συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Η Ε.Ε. θερίζει αυτά που έσπειρε, καθώς η κρίση χρέους στην Ελλάδα δεν ήλθε από τη μία ημέρα στην άλλη» ανέφερε, διερωτώμενος «πού ήταν η Ε.Ε. όταν η Ελλάδα ξόδευε αυτά τα χρήματα;».

Μέρκελ: «Θα τα βρούμε με τον Ολάντ»

«Αποστολή μας είναι να υπάρξει λύση για την Ευρωζώνη»


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την επιθυμία της να γεφυρώσει τις διαφορές της με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για το θέμα της αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Ρωσία: Μεθυσμένοι οι πιλότοι αεροσκάφους που συνετρίβη

Δύο Ρώσοι βετεράνοι πιλότοι ήταν μεθυσμένοι όταν το αεροσκάφος τους συνετρίβη νωρίτερα αυτό το μήνα σε δασώδη περιοχή στη ρωσική Άπω Ανατολή, ένα αεροπορικό δυστύχημα που προκάλεσε το θάνατο των 10 εκ των 14 επιβαινόντων. Αυτό μετέδωσε σήμερα ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματούχους που διεξάγουν έρευνες για τα αίτιά του.

Γερμανία: Δημοσκόπηση «δείχνει» άνετη επικράτηση της Μέρκελ


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ θα επικρατούσε άνετα των σοσιαλδημοκρατών αντιπάλων της για την καγκελαρία, εάν η εκλογή γινόταν μεταξύ δύο υποψηφίων, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Stern.

Μεξικό: Τουλάχιστον 26 νεκροί από φωτιά σε μονάδα φυσικού αερίου

Ατύχημα με νεκρούς υπαλλήλους στη μονάδα φυσικού αερίου Pemex

«Δυστυχώς, ο αριθμός των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους στο ατύχημα, σήμερα το πρωί στην επαρχία Ταμαουλίπας στα βορειοανατολικά της χώρας, έχει αυξηθεί σε 26», δήλωσε η Pemex με μήνυμα της στο Tweeter.

Τουρκία: Νεκροί στρατιώτες από επίθεση με ρουκέτα κατά αυτοκινητοπομπής

 
Επίθεση με ρουκέτα κατά στρατιωτικής φάλαγγας στην ανατολική Τουρκία σκότωσε 10 στρατιώτες και τραυμάτισε άλλους 60, μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση.

Πακιστάν: Τουλάχιστον 10 νεκροί από εκρήξεις


Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν από εκρήξεις σε δύο πόλεις του Πακιστάν


Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η βία δεν φαίνεται να συνδέεται με τις διαμαρτυρίες των ισλαμιστών, κατά της προβολής της ταινίας που δυσφημεί τον προφήτη Μωάμεθ και το Ισλάμ.

Γιούνκερ: Η ευρωζώνη θα επιβάλει πολύ σκληρούς όρους στην Ισπανία

Η Ισπανία πρέπει να επαληθεύσει την Πέμπτη αν οι επενδυτές της έχουν εμπιστοσύνη


Η ευρωζώνη θα επιβάλει πολύ σκληρούς όρους στην Ισπανία, σε αντάλλαγμα για μια ενδεχόμενη οικονομική βοήθεια, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των Υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο περιφερειακό τηλεοπτικό δίκτυο της Βαυαρίας «Bayerischer Rundfunk».

Συρία: Το καθεστώς Άσαντ θα χρησιμοποιήσει χημικά όπλα «ως έσχατη λύση»

Το συριακό καθεστώς σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα κατά του λαού «ως έσχατη λύση», δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική εφημερίδα Times ο πρώην επικεφαλής του συριακού χημικού οπλοστασίου. Ο υποστράτηγος Αντνάν Σίλου δήλωσε ότι αυτομόλησε από τον συριακό στρατό πριν από τρεις μήνες και αφού είχε ήδη συμμετάσχει σε συνομιλίες σε ανώτατο επίπεδο με θέμα τη χρήση χημικών όπλων τόσο εναντίον των ανταρτών όσο και εναντίον των αμάχων.

Αυστραλία: Το κοινοβούλιο καταψήφισε νομοσχέδιο για αναγνώριση του γάμου ομοφυλόφιλων

Με σημαντική διαφορά το κοινοβούλιο της Αυστραλίας καταψήφισε σήμερα σχέδιο νόμου για την αναγνώριση του γάμου των ομοφυλόφιλων. Υπέρ της νομιμοποίησης ψήφισαν 42 βουλευτές και εναντίον 98. Η Εργατική κυβέρνηση επέτρεψε στους βουλευτές της να ψηφίσουν «κατά συνείδηση», σε αντίθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση που καταψήφισε το νομοσχέδιο.