Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Τραγωδία σε ορυχείο της Κίνας


Είκοσι εργάτες έχασαν την ζωή τους σήμερα σε εργατικό δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο της Κίνας. Οι ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν όταν το καλάθι το οποίο τους ανέβαζε από τα έγκατα της γης στο επίπεδο του εδάφους ,ξαφνικά έσπασε και συνετρίβη στο έδαφος.

Guardian: «Το ΔΝΤ θέλει να αποτύχουν τα μέτρα»


Σκοπιμότητες πίσω από το «μπλοκάρισμα» της συμφωνίας για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ καταλογίζει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) η βρετανική εφημερίδα The Guardian, υποστηρίζοντας ότι το Ταμείο επιδιώκει να αποτύχουν τα μέτρα ώστε η Ελλάδα να οδηγηθεί σε νέο «κούρεμα».

Η ατμοσφαιρική ρύπανση «κόβει» δυο χρόνια ζωής από κατοίκους χωρών της ΕΕ!

Ολέθριες επιπτώσεις για την ανθρώπινη υγεία έχει η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Υπηρεσία (EEA). Όπως ανακοίνωσε, η ρύπανση της ατμόσφαιρας έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του προσδόκιμου ζωής κατά σχεδόν δύο χρόνια σε ορισμένες περιοχές της ΕΕ. Παράλληλα, η ΕΕΑ υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη για μείωση στις εκπομπές αερίων στις χώρες-μέλη της.

Η Fed αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα της λιτότητας στην ευρωζώνη

Ο Τζον Ουίλιαμς, ένα από τα στελέχη της κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), δήλωσε χθες ότι τα προγράμματα λιτότητας που έχει ζητηθεί από ορισμένες χώρες της ευρωζώνης να εφαρμόσουν, απειλούν να «φρενάρουν» την οικονομική ανάπτυξη και να περιπλέξουν περισσότερο τη μείωση των ελλειμμάτων.

Süddeutsche Zeitung: Επιπλέον 30 δισ. και δύο χρόνια για να σωθεί η Ελλάδα

Επιπλέον 30 δισεκατομμύρια ευρώ και δύο χρόνια θα χρειαστεί η Ελλάδα προκειμένου να ορθοποδήσει, σύμφωνα με πήγες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις οποίες επικαλείται η Süddeutsche Zeitung (SZ). Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ακόμη ότι είναι ανοιχτό το πότε, αλλά και το εάν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση του πακέτου στήριξης.

Γερμανία: Η Μπούντεσταγκ θα απέρριπτε περαιτέρω διαγραφή του ελληνικού χρέους

Οι Γερμανοί βουλευτές θα απέρριπταν μία περαιτέρω διαγραφή του ελληνικού χρέους, επειδή αυτή θα αντιστοιχούσε σε ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, δήλωσε ο Μίκαελ Μάιστερ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.

«Πώς θα ήταν δυνατό να το κάνουμε αυτό; Πού θα σταματούσε; Μιλάμε για δάνεια που δόθηκαν πέρυσι», δήλωσε ο Μάιστερ, προσθέτοντας ότι το γερμανικό κοινοβούλιο (Μπούντεσταγκ) «δεν θα συμφωνούσε με αυτό». Ερωτηθείς για το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel, σύμφωνα με το οποίο το χρηματοδοτικό κενό στο πρόγραμμα της Ελλάδας μπορεί να είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό που είχε ληφθεί υπόψη, ο Μάιστερ δήλωσε ότι, ακόμη και αν αυτό ήταν αληθές, «είναι ζήτημα των Ελλήνων» να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Ο Μάιστερ επανέλαβε ότι εφόσον δεν αυξηθεί το ποσό της βοήθειας για την Ελλάδας, «υπάρχουν ορισμένες δυνατότητες, περιλαμβανομένης της εμπροσθοβαρούς χορήγησης οικονομικής βοήθειας από το δεύτερο πακέτο».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

ΔΝΤ: Ανοικτό αφήνει η Λαγκάρντ το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους

Το χρέος της Ελλάδας πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μέρος της εξίσωσης επίλυσης της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, δήλωσε χθες στην Ουάσιγκτον, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ. Η ίδια άφησε επίσης ανοικτό το θέμα της επιμήκυνσης. Η συγκεκριμένη τοποθέτησή της ερμηνεύτηκε από οικονομικούς αναλυτές ως πρόταση για νέα αναδιάρθρωση (κούρεμα) του ελληνικού χρέους.