Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Επτά μονάδες προηγείται ο πρόεδρος Ομπάμα του Μιτ Ρόμνεϊ

Η δημοσκόπηση δίνει ποσοστό 49% στον Ομπάμα και 42% στον Μιτ Ρόμνεϊ


Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διατηρεί σημαντικό προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, 40 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, όπως δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου Ρόιτερς.

Η δημοσκόπηση δίνει ποσοστό 49% στον Ομπάμα και 42% στον Μιτ Ρόμνεϊ. Στην έρευνα συμμετείχαν 1.194 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι.

Ο Ομπάμα διατηρεί το προβάδισμα που πήρε μετά το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, στις αρχές του μήνα. Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο Ρόμνεϊ υπέστη πλήγμα μετά τη διαρροή ενός βίντεο από προεκλογική συγκέντρωση στο οποίο δήλωνε ότι το
47% των Αμερικανών εξαρτώνται από την κυβέρνηση και είναι απίθανο να στηρίξουν την υποψηφιότητά του.

Το επιτελείο του πρώην κυβερνήτη πάντως ισχυρίζεται ότι με βάση τα δικά του στοιχεία η διαφορά είναι πολύ μικρότερη από αυτήν που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ισπανία: Ανακοινώθηκαν τα σκληρά μέτρα λιτότητας

Στα 40 δις ευρώ οι περικοπές για το 2013
 

Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα τον προϋπολογισμό της χώρας που προβλέπει σκληρά μέτρα λιτότητας, εν μέσω της ανόδου της κοινωνικής αγανάκτησης και της αυξανόμενης πίεσης των διεθνών αγορών που αδημονούν για το εάν και το πότε η τέταρτη οικονομία της ευρωζώνης θα προσφύγει σε δανειακή βοήθεια.

Τουρκία: Δεκαπέντε νεκροί σε συγκρούσεις στρατιωτών με Κούρδους


Δύο Τούρκοι στρατιώτες και 13 Κούρδοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) έχουν χάσει τη ζωή τους από χθες Τετάρτη, όταν ο στρατός εξαπέλυσε μια επιχείρηση στη νοτιοανατολική Τουρκία κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, όπως δήλωσαν σήμερα τοπικές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Γερμανία: «Μήδεια» κατηγορείται για φόνο πέντε νεογέννητων παιδιών

Τα δυο νεογέννητα παιδιά της ομολόγησε ότι σκότωσε μια γυναίκα στο Χούζουμ της βόρειας Γερμανίας, ενώ θεωρείται και ύποπτη για το φόνο τριών ακόμα σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας.

Χ. Κολ: «Κάντε περισσότερη υπομονή με την Ελλάδα»

Περισσότερη υπομονή για την Ελλάδα, που παλεύει να κρατηθεί στην Ευρωζώνη, ζήτησε από τους Γερμανούς βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Κολ, σε κλειστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο γερμανικό Κοινοβούλιο για τη συμπλήρωση τριάντα ετών από την πρώτη εκλογή του στην καγκελαρία.

ΟΗΕ: Το Μαλί και η Συρία στο επίκεντρο των χθεσινών συζητήσεων στη Γενική Συνέλευση

Στο ενδεχόμενο στρατιωτικών επεμβάσεων στη Συρία και στο Μαλί αναφέρθηκαν χθες από τη βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ οι ηγέτες των κρατών του κόσμου, ενώ ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ εμφανίσθηκε μετριοπαθής στην τελευταία του ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη περιοριζόμενος στην έκφραση φιλοσοφικών και θρησκευτικών αναζητήσεων.

Η πιο αιματηρή μέρα στη Συρία η χθεσινή


Τουλάχιστον 305 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες σ΄ολόκληρη τη Συρία, ο βαρύτερος απολογισμός στη διάρκεια της 18μηνης κρίσης, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ισπανία: Νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων για το 2013

Μ. Ραχόι: «Θα ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση, όπως ξεπεράσαμε κι άλλες στο παρελθόν».


Την ώρα που η Μαδρίτη γνώριζε έντονες ταραχές από τους εξαγριωμένους διαδηλωτές, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, χαιρέτιζε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη «την πλειονότητα» των συμπατριωτών του «που δεν διαδηλώνει».

Ισπανία: Νέα διαδήλωση των «Αγανακτισμένων» στη Μαδρίτη

Παγωμένοι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων το 2013.


Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές του κινήματος των «Αγανακτισμένων» συγκεντρώθηκαν εκ νέου χθες το βράδυ κοντά στο κοινοβούλιο της Μαδρίτης, με αίτημα την «παραίτηση της κυβέρνησης», έχοντας απέναντί τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, την επομένη της βίαιης διαδήλωσης που έγινε στην ισπανική πρωτεύουσα κατά την οποία τραυματίστηκαν περισσότεροι από 60 άνθρωποι.

Βραζιλία: Σύλληψη του προέδρου της Google στη χώρα


Η ομοσπονδιακή αστυνομία του Σάο Πάολο ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη του προέδρου της Google στη Βραζιλία, Φάμπιο Ζοζέ Σίλβα Κοέλιο, επειδή δεν απέσυρε από το Ίντερνετ κάποια βίντεο που δυσφημούσαν έναν υποψήφιο στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Γαλλία: Περισσότεροι απο τρία εκ. οι άνεργοι!



Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι άνεργοι στη Γαλλία ξεπέρασαν στο τέλος Αυγούστου το ψυχολογικό όριο των τριών εκατομμυρίων (10% του εργατικού δυναμικού) -κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί μετά τον Αύγουστο του 1999.

Νέα φορολογικά μέτρα στην Πορτογαλία

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι με κινητοποιήσεις



Νέες αυξήσεις φόρων σε αντικατάσταση των μέτρων λιτότητας συζητήθηκαν την Τετάρτη στην πολύωρη έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Πορτογαλίας.

Μεγιστάνας προσφέρει 65 εκατ. δολάρια σε όποιον... μαγέψει την λεσβία κόρη του


Ο Cecil Chao Sze-tsung είναι ένας από τους πλουσιότερος ανθρώπους του Χονκ Κονγκ και μόλις έκανε μια εξαιρετικά προκλητική δημόσια πρόταση, προσφέροντας 65 εκατομμύρια δολάρια σε όποιον άνδρα κατορθώσει να μαγέψει την κόρη του.

Ζιμπάμπουε: Πρόγραμμα για να τραβούν... συντονισμένα το καζανάκι οι κάτοικοι του Μπουλαουάγιο


Πρόγραμμα για να τραβούν... συντονισμένα το καζανάκι οι κάτοικοι του Μπουλαουάγιο, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ζιμπάμπουε, κατάρτισαν οι δημοτικές αρχές με στόχο την «ευαισθητοποίηση» για τα προβλήματα στο δίκτυο αποχέτευσης.

Lady Gaga: «Πάλευα με τη βουλιμία και την ανορεξία από τα 15 μου»


«Πόλεμο» με τα ταμπλόιντ έντυπα φαίνεται ότι έχει ανοίξει η διάσημη ποπ τραγουδίστρια Lady Gaga. Μετά τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να παίρνει βάρος σε μικρό χρονικό διάστημα, η ποπ σταρ παραδέχθηκε ότι από τα 15 της παλεύει με τη βουλιμία και την ανορεξία, δήλωσε περήφανη για το σώμα της και κάλεσε τους θαυμαστές της να «αγκαλιάσουν» τα ελαττώματά τους.