Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Λούβρο: Γυμνόστηθη διαμαρτυρία μπροστά στην Αφροδίτη της Μήλου


Γυμνόστηθη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα ακτιβίστριες της ουκρανικής φεμινιστικής οργάνωσης FEMEN μπροστά από το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, στο Μουσείο του Λούβρου. Οι ακτιβίστριες επέλεξαν αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίας ως ένδειξη συμπαράστασης σε μια γυναίκα, που φέρεται οτι βιάστηκε από αστυνομικούς στην Τυνησία, και η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες περί παράβασης των ηθών.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Βατικανό: Οι αρχές ανάγκασαν επιχειρηματία να κατέβει από τον τρούλο του Αγίου Πέτρου


Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιταλική τηλεόραση RAI, οι άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του Βατικανού υποχρέωσαν 47χρονο επιχειρηματία Μαρτσέλο ντι Φινίτσιο από την Τεργέστη, ο οποίος είχε ανέβει χθες βράδυ στον τρούλο τα βασιλικής του Αγίου Πέτρου, να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη θέση, στην οποία βρισκόταν, επιστρέφοντας στο έδαφος.

Χ.Β. Ρομπάι: Να ισχύσει κεντρικός προϋπολογισμός για τις χώρες της Ευρωζώνης

Προτείνει, επίσης, μνημόνια μεταξύ των 17 χωρών και των Βρυξελλών


Τη δημιουργία ενός κεντρικού προϋπολογισμού της Ευρωζώνης και την υπογραφή μνημονίων μεταξύ των 17 χωρών της και των Βρυξελλών, με τα οποία οι θα δεσμεύονται σε συγκεκριμένα μέτρα και χρονοδιαγράμματα για δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, προβλέπει μεταξύ άλλων σχέδιο έκθεσης του προέδρου της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 του μηνός.

Ισραήλ: Πρόωρες εκλογές στα μέσα Φεβρουαρίου


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προτίθεται να προκαλέσει πρόωρες εκλογές στα μέσα Φεβρουαρίου του 2013, οκτώ μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του κοινοβουλίου, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και αρκετούς υπουργούς.

FSB: Η Αλ Κάιντα καίει τα δάση της Ευρώπης!

Ο επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας FSB (πρώην KGB), ο Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, κατηγόρησε σήμερα την Αλ Κάιντα ότι βρίσκεται πίσω από τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν φέτος εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συρία: Δεκάδες νεκροί σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις στο Χαλέπι

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 72 τραυματίσθηκαν σήμερα όταν εξερράγησαν τρία αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά στο Χαλέπι. Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν στην πλατεία Σααντάλα Τζαμπίρι, στο κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας και η τρίτη, λίγο αργότερα, στη συνοικία Μπαμπ Ζνέιν στην είσοδο της πόλης και τουλάχιστον 200 μέτρα από τον τόπο των πρώτων επιθέσεων.

Σκοτώθηκε στη Συρία στρατιωτικός διοικητής της Χεζμπολάχ

Στην κοιλάδα Μπεκάα στον ανατολικό Λίβανο, έγινε η ταφή ενός από τους στρατιωτικούς διοικητές της Χεζμπολάχ, που σύμφωνα με τους Σύριους αντικαθεστωτικούς, σκοτώθηκε στη Συρία, όπως ανακοίνωσε χθες η λιβανική σιιτική οργάνωση.

Φως στο «μυστήριο» του θανάτου του Τουργκούτ Οζάλ

Πραγματοποιήθηκε η εκταφή


Εκταφή των οστών του πρώην προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ πραγματοποιήθηκε με δικαστική απόφαση για να διαπιστωθεί αν έχει δηλητηριαστεί, όπως ισχυρίζεται η οικογένεια του.

Κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης βλέπουν οι «New York Times»

«Αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας»



Η υπομονή του κόσμου εξαντλείται, υποστηρίζουν με κύριο άρθρο τους οι «New York Times»
Οι αντιδράσεις σε Ισπανία, Ελλάδα και Πορτογαλία ενδέχεται να αυξηθούν. Ηδη οι αριθμοί των διαδηλωτών είναι πολύ μεγάλοι για να τους αγνοήσουν οι πολιτικοί, λέει η εφημερίδα, που επικρίνει και τη γερμανική πολιτική για τις «αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας».