Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΕΕ: «Θα υπάρξουν νέες συζητήσεις για το Μνημόνιο»

Το Μνημόνιο ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της στους κόλπους της Τρόικας θα πρέπει να συζητηθεί εκ νέου στη διάρκεια του καλοκαιριού. Μάλιστα, αυτοί που πιστεύουν ότι δεν πρέπει ή δεν μπορεί να ξανασυζητηθεί έχουν… ψευδαισθήσεις. Αυτά δήλωσε σήμερα Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η Τρόικα (που αντιπροσωπεύει την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) θα επιστρέψει στην Αθήνα μόλις σχηματισθεί μια νέα κυβέρνηση για να δει πού βρίσκεται το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας. Πρόσθεσε πάντως ότι είναι προφανές ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην εφαρμογή του.
Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πει «με βάση τον τρόπο με τον οποίο βλέπει το σημερινό πρόγραμμα, αν επιθυμεί μια αναπροσαρμογή» και, αν αυτό συμβαίνει, «η Τρόικα θα προχωρήσει σε μια εκτίμηση και το Eurogroup θα εξαγάγει τα συμπεράσματα», εξήγησε ο αξιωματούχος. Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να γίνει στη διάρκεια του καλοκαιριού.
Ο αξιωματούχος εξήγησε ότι οι υπεύθυνοι της Τρόικας θα διαπραγματευθούν με τις ελληνικές αρχές και, όταν θα έχει βρεθεί μια ικανοποιητική λύση, θα υπογραφεί ένα νέο μνημόνιο, με νέα όρια και ένα νέο πρόγραμμα εκταμίευσης των δόσεων της βοήθειας. «Το μνημόνιο είναι τροποποιήσιμο, αλλιώς θα ήταν ανόητο», επέμεινε και πρόσθεσε: «Υπάρχει πάντα ανάγκη να το προσαρμόζουμε».
«Οποιοσδήποτε υποστηρίζει ότι το μνημόνιο δεν μπορεί ή δεν πρέπει να τεθεί υπό επαναδιαπραγμάτευση έχει ψευδαισθήσεις», επειδή η οικονομική κατάσταση έχει αλλάξει, επιβαρύνοντας το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, τα φορολογικά έσοδα και το ρυθμό των δημοσιονομικών προσαρμογών στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, «αν δεν αλλάξουμε το μνημόνιο, θα αποτύχει», εξήγησε ο αξιωματούχος.
Ο ίδιος δεν μίλησε ωστόσο για τη δυνατότητα να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις της ή να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα συνδυασμένο με μια χρηματοπιστωτική επιμήκυνση.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ο. Ρεν: Είναι ανάγκη να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση στην Ελλάδα

Την ανάγκη να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση στην Ελλάδα, ώστε στη συνέχεια να αρχίσουν οι σχετικές συζητήσεις με την Τρόικα επί της πρώτης αξιολόγησης της εφαρμογής του δεύτερου προγράμματος, υπογράμμισε σήμερα, στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.
Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Αμαντέου Αλταφάζ, το ζητούμενο αυτών των συζητήσεων, που θα πρέπει να αρχίσουν σύντομα, είναι να γίνει μια αποτίμηση του που βρισκόμαστε σε ότι αφορά την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί, προκειμένου να αποφασιστούν από κοινού τα επόμενα βήματα. Είναι σημαντικό, τόνισε, η νέα κυβέρνηση να αναλάβει την πλήρη ιδιοκτησία του προγράμματος, με στόχο να ξαναμπεί η χώρα στον σωστό δρόμο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Ρεν σημείωσε ότι η Επιτροπή δεν προβαίνει σε εικασίες επί των δυνατοτήτων να υπάρξει νέο Μνημόνιο, τη στιγμή μάλιστα που μόλις πριν από λίγους μήνες αποφασίστηκε το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα.
Ωστόσο, αρμόδιες πηγές της ευρωζώνης τόνισαν σήμερα ότι, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει σχηματιστεί κυβέρνηση, ένας από τους στόχους της συνεδρίασης του Eurogroup την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο, είναι η έναρξη συζήτησης επί ενός «νέου Μνημονίου», καθώς διαπιστώνεται η ανάγκη για προσαρμογές στο πρόγραμμα. Όπως διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές, στόχος αυτών των συζητήσεων, που θα ολοκληρωθούν με τις σχετικές υπογραφές, εντός του καλοκαιριού, είναι να υπάρξει διαφάνεια και ασφάλεια στην εφαρμογή του προγράμματος, Ένα νέα Μνημόνιο που θα είναι αποδεκτό από τις δύο πλευρές και θα αφορά, μεταξύ άλλων, και το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των δόσεων της βοήθειας, σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 

«Στοπ» σε ρωσικό πλοίο ύποπτο ότι μεταφέρει όπλα για τη Συρία

Ένα ρωσικό πλοίο ύποπτο ότι μεταφέρει φορτίο ελικοπτέρων επίθεσης και πυραύλων για τη Συρία, διέκοψε τον πλου του έπειτα από επέμβαση της βρετανικής κυβέρνησης. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η ανακοίνωση του υπουργείου επιβεβαίωσε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Telegraph ότι η βρετανική εταιρεία ναυτιλιακών ασφαλίσεων Standard Club απέσυρε την ασφαλιστική κάλυψη του Alaed (ενός πλοίου που ανήκει στη ρωσική εταιρεία μεταφοράς φορτίων Femco), κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης. Η ασφαλιστική εταιρεία απέσυρε επίσης την κάλυψη και από όλα τα άλλα πλοία που ανήκουν στη Femco.
Σύμφωνα με την Daily Telegraph, το Alaed διέκοψε τον πλου του στα ανοικτά των ακτών της βορειοδυτικής Σκωτίας. «Γνωρίζουμε για ένα πλοίο που μεταφέρει φορτίο αναβαθμισμένων ρωσικής κατασκευής ελικοπτέρων επίθεσης και κατευθύνεται προς τη Συρία», αναφέρεται στη δήλωση του Φόρεϊν Όφις. Στη δήλωση προστίθεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ κατέστησε σαφές στο Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη διάρκεια συνάντησής τους στις 14 Ιουνίου ότι όλες οι αποστολές αμυντικού υλικού στη Συρία πρέπει να σταματήσουν.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com 


Το 15% των Αμερικανών χωρίς ασφάλιση για υγειονομική περίθαλψη

Σχεδόν ένας Αμερικανούς στους επτά (15,1% του πληθυσμού στις ΗΠΑ) στερείτο οποιασδήποτε κάλυψης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης το 2011, σύμφωνα με μελέτη των υπηρεσιών υγείας της χώρας, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Σχεδόν 46,3 εκατομμύρια άνθρωποι (15,1%) ήταν ανασφάλιστοι τη στιγμή που ρωτήθηκαν για τη διενέργεια της έρευνας, 58,7 εκατομμύρια (19,2%) ήταν ανασφάλιστοι κάποια στιγμή του έτους πριν από την έρευνα και 34,2 εκατομμύρια (11,2%) δεν ήταν ασφαλισμένοι τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τη μελέτη αυτή των Κέντρων Ελέγχου των Ασθενειών (CDC). Η συγκεκριμένη μελέτη δημοσιοποιείται ενώ οι ΗΠΑ αναμένουν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, της ανώτατης δικαστικής αρχής της χώρας, για τη μεταρρύθμιση-σταθμό του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα που καθιστά υποχρεωτική την ιατρική ασφάλιση για κάθε αμερικανό πολίτη.
Σχεδόν το 7% των παιδιών μικρότερων των 18 ετών ήταν ανασφάλιστα κατά τη διάρκεια της έρευνας, όπως και το 27,9% των νέων ηλικίας 19-25 ετών, δηλαδή 8,4 εκατομμύρια άνθρωποι, επισημαίνει η μελέτη.
Ο αριθμός των μη ασφαλισμένων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μειώθηκε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, επισημαίνει η μελέτη που δείχνει ότι οι πλέον πληγείσες είναι οι ασθενέστερες οικονομικά κατηγορίες (40% χωρίς ασφάλιση), οι ισπανόφωνοι, οι μη διπλωματούχοι και οι άνεργοι. Τα στοιχεία που δημοσιεύονται είναι προβολές σε εθνικό επίπεδο που βασίζονται σε έρευνες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε 32 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ρουμανία: Ο πρωθυπουργός Πόντα κατηγορείται για λογοκλοπή!

Το εβδομαδιαίο επιστημονικό περιοδικό Nature κατηγορεί τον νέο πρωθυπουργό της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα για λογοκλοπή μεγάλων τμημάτων της διδακτορικής του διατριβής. Το Nature αναφέρει ότι εξέτασε στοιχεία που είχε συγκεντρώσει ένας ανώνυμος πληροφοριοδότης, σύμφωνα με τα οποία σχεδόν η μισή διατριβή των 432 σελίδων του Πόντα για τη λειτουργία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, που δημοσιεύτηκε το 2003 στη ρουμανική γλώσσα, είναι ένα κείμενο που έχει αντιγραφεί χωρίς να περιλαμβάνει τις κατάλληλες αναφορές.
Σύμφωνα με το Νature, η διατριβή επανεκδόθηκε με τη μορφή βιβλίου το 2004 με ελάχιστες τροποποιήσεις, ενώ αποτελεί τη βάση ενός άλλου βιβλίου που εκδόθηκε το 2010 για την υπευθυνότητα στο ανθρωπιστικό δίκαιο. Μια πρώην υποψήφια διδάκτωρ υπό την επίβλεψη του Πόντα ορίστηκε συσυγγραφέας των βιβλίων. Μεγάλο μέρος των τριών εκδόσεων δείχνουν να είναι όμοια ή σχεδόν όμοια στο θέμα των μονογραφιών που είχαν γράψει οι Ρουμάνοι εμπειρογνώμονες Ντουμίτρου Ντιακόνου και Βασίλε Κρετού. Οι εκδόσεις επαναλαμβάνουν επίσης τη μετάφραση μιας έκδοσης στα αγγλικά ενός ακόμη εμπειρογνώμονα, του Ιον Ντιακόνου.
Ο σοσιαλιστής ηγέτης, του οποίου η κυβέρνηση ορκίστηκε στις 7 Μαΐου, ανακοίνωσε στις 15 Μαΐου την παραίτηση του υπουργού του της Παιδείας Ιοάν Μανγκ που κατηγορείτο για λογοκλοπή επιστημονικών άρθρων. Ο Πόντα είχε ήδη αναγκαστεί να απορρίψει την πρώτη του υποψήφια για το υπουργείο Παιδείας, η οποία επίσης κατηγορείτο για λογοκλοπή.
Ο Πόντα απέρριψε τους ισχυρισμούς και κατηγόρησε τον πολιτικό του αντίπαλο, πρόεδρο Μπασέσκου ότι ενορχηστρώνει εκστρατεία σε βάρος του. Αν οι κατηγορίες επιβεβαιωθούν, επισημαίνει το Nature «θα πρέπει να ασκηθούν δημόσιες πιέσεις για την παραίτηση του Πόντα».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Συρία: Δεκάδες παγιδευμένοι κάτω από ερείπια ύστερα από βομβαρδισμό

Δεκάδες άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια ύστερα από ολονύκτιο βομβαρδισμό της Ντούμα, προαστίου της Δαμασκού, δήλωσαν σήμερα Σύριοι ακτιβιστές στη Βηρυτό.
Σύμφωνα με την οργάνωση της αντιπολίτευσης Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, μεταξύ των νεκρών είναι ολόκληρες οικογένειες που βρίσκονται ακόμα παγιδευμένες κάτω από τα ερείπια. «Μέχρι τώρα κανένας δεν έχει καταφέρει να σώσει οποιονδήποτε που μπορεί να είναι ζωντανός κάτω από τα ερείπια, εξαιτίας του συνεχιζόμενου βομβαρδισμού», δήλωσε ο ακτιβιστής Χαϊτάμ αλ-Αμπντάλα. Οι ακτιβιστές ανακοίνωσαν επίσης ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν την πόλη Ταφάς της νότιας Συρίας μετά την είσοδο δεκάδων αρμάτων μάχης στην πόλη, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους. Εβδομήντα ένας άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, οι περισσότεροι στη Ντούμα και την Χομς σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Λωρίδα της Γάζας: Δυο Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά ισραηλινών

Δυο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές στη Γάζα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δυο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή Ντέιρ αλ-Μπάλαχ. Πρόκειται για δυο 17χρονους, οι οποίοι προσπαθούσαν να πλησιάσουν το τείχος ασφαλείας όταν επλήγησαν από τα ισραηλινά πυρά. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι «ομάδα τρομοκρατών εντοπίστηκε τη στιγμή που ετοιμαζόταν να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο τείχος ασφαλείας στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα υπόσχονται οι ηγέτες της G20

Οι ηγέτες των χωρών της Ομάδας των 20 (G20) επεδίωξαν χθες, κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής στο Λος Κάμπος του Μεξικού, να αποκαταστήσουν σε κάποιο βαθμό την εμπιστοσύνη προς την παγκόσμια οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο έδωσαν τη διαβεβαίωση ότι θα πράξουν τα πάντα για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και της σταθερότητας. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν στην κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη, καθώς οι αγορές –ανακουφισμένες αρχικά από τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών– στη συνέχεια έβαλαν και πάλι στο στόχαστρο την Ισπανία.
Αντιμέτωποι με την επιστροφή της νευρικότητας στις αγορές, οι ηγέτες των χωρών της ευρωζώνης που συμμετέχουν στην G20 δήλωσαν έτοιμοι να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση της ακεραιότητας και της σταθερότητας της νομισματικής ένωσης. Πολλές χώρες δηλώνουν ωστόσο ότι δεν έχουν πεισθεί και εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την έλλειψη αποφασιστικότητας εκ μέρους των Ευρωπαίων. Οι ηγέτες των αναδυομένων οικονομιών της ομάδας BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) δήλωσαν απογοητευμένοι από την έλλειψη συγκεκριμένων μέτρων που θα αμβλύνουν την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι έδωσε ωστόσο τη διαβεβαίωση ότι η G20 θα υποστηρίξει και θα ενθαρρύνει τις προσπάθειες των Ευρωπαίων, πράγμα που θα αποτυπωθεί στο κείμενο του τελικού ανακοινωθέντος που θα δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες της G20 δέχονται επί σειρά συνόδων κορυφής την πίεση των εταίρων τους. Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει κατ επανάληψη από τις ευρωπαϊκές χώρες να καταβάλουν σοβαρότερες προσπάθειες για την έξοδο από την κρίση, η οποία απειλεί και την αμερικανική οικονομία. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πάντως δήλωσε χθες ικανοποιημένος μετά τη συνάντησή του με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους για συνομιλίες. Η συνάντηση αναβλήθηκε τελικά και μετατέθηκε για σήμερα. Από την πλευρά τους, οι Ευρωπαίοι θέλησαν να τονίσουν ότι δεν είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν συνάντηση «υψηλής έντασης» μετά την διακοπή της αποστολής του ΟΗΕ στη Συρία. Ο πρόεδρος της Ρωσίας , ο οποίος συναντούσε για πρώτη φορά μετά την επανεκλογή του τον Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι κατά τη συνομιλία τους βρέθηκαν «πολλά κοινά σημεία». Ωστόσο, η γλώσσα του σώματος κατά την φωτογράφηση πριν από τις συνομιλίες τους και η παγωμένη ατμόσφαιρα κατά τις δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους μετά δημιούργησαν την πεποίθηση ότι η συνάντησή τους δεν είχε τίποτε το ευχάριστο.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

ΠΓΔΜ: Ζητούνται κατάσκοποι για την Ελλάδα!

Η υπηρεσία πληροφοριών της ΠΓΔΜ, με αγγελία της στον επίσημο ιστότοπο της, αναζητά εθελοντές κατασκόπους, οι οποίοι μεταξύ άλλων, καλό είναι να γνωρίζουν και την ελληνική γλώσσα.
Στην αγγελία αναγράφεται ότι η υπηρεσία πληροφοριών ζητά πέντε εθελοντές οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν στην υπηρεσία για διάστημα έξι μηνών. Στις προϋποθέσεις για τους μελλοντικούς εθελοντές, αναφέρεται ότι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι είτε νομικής, είτε πολιτικών επιστημών, είτε ηλεκτρονικών υπολογιστών είτε  οικονομικών σπουδών, είτε να γνωρίζουν ασιατικές γλώσσες ή την ελληνική γλώσσα. Οι εθελοντές θα πρέπει να μην είναι μεγαλύτεροι των 30 ετών, να γνωρίζουν αγγλικά και να χειρίζονται ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Το θέμα πρόβαλε χθες στο πρωτοσέλιδο της  και η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα των Σκοπίων Focus με τίτλο «Αναζητούνται εθελοντές κατάσκοποι για την Ελλάδα;!». Η εφημερίδα σημειώνει ότι είναι περίεργο το γεγονός ότι η υπηρεσία πληροφοριών ζητά εθελοντές και ακόμη πιο περίεργο το ότι κάποιοι από αυτούς πρέπει να γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα. Η υπηρεσία πληροφοριών της ΠΓΔΜ ανήκει στις αρμοδιότητες του εκάστοτε προέδρου Δημοκρατίας της χώρας.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Fitch: Ελλάδα και Ευρώπη απομακρύνθηκαν από το χείλος του γκρεμού

Η οριακή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές σημαίνει ότι ο «βραχυπρόθεσμος κίνδυνος μη συντεταγμένης χρεοκοπίας της Ελλάδας και εξόδου από το ευρώ μειώθηκε», εκτίμησε, σε μια ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στον ιστότοπό του ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings. Στην ανακοίνωση εκτιμάται ότι μια νέα ελληνική κυβέρνηση που θα υποστηρίζει το πρόγραμμα της Τρόικας είναι πιθανό να έχει αναλάβει τα καθήκοντα της πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την 28η και 29η Ιουνίου.
Επομένως, ο Fitch αναφέρει ότι δεν θα τοποθετήσει το αξιόχρεο όλων των κρατών-μελών της ευρωζώνης υπό παρακολούθηση με πιθανή υποβάθμιση της προοπτικής τους σε αρνητική, όπως είχε προαναγγείλει ότι θα έκανε σε περίπτωση που η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη μετατρεπόταν σε «πιθανό βραχυπρόθεσμο γεγονός».
Ωστόσο, ο οίκος σημειώνει πως η «κρίση χρέους στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη παραμένει έντονη», προσθέτει πως «η λιτότητα και οι επώδυνες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σε συνδυασμό με την ισχυρή κοινοβουλευτική αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι πιθανό να είναι εύθραυστη», ενώ επισημαίνει πως «ο ρυθμός της συρρίκνωσης της οικονομίας είναι σχεδόν βέβαιο ότι επιταχύνεται».
Η ρευστότητα της χώρας «επιδεινώνεται ταχύτατα, υπογραμμίζοντας τα πόσο επείγον είναι να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση και να ξαναρχίσουν οι εκταμιεύσεις βάσει του προγράμματος» της Τρόικας. Θα είναι δύσκολο να «αμβλυνθεί σε σημαντικό βαθμό το πρόγραμμα λιτότητας χωρίς νέα κεφάλαια, αν και υπάρχει κάποιος χώρος για ελιγμούς» βάσει του νέου προγράμματος.
Ωστόσο, αν και ο κίνδυνος που ο Fitch θεωρεί ότι προερχόταν από την Ελλάδα «μειώνεται για την ώρα», η σοβαρότητα της «συστημικής κρίσης σε ολόκληρη την ευρωζώνη είναι απίθανο να μειωθεί έως ότου οι ευρωπαίοι ηγέτες καταρτίσουν έναν αξιόπιστο οδικό χάρτη ο οποίος θα ολοκληρώσει τη νομισματική ένωση με πολύ μεγαλύτερη δημοσιονομική και χρηματοοικονομική ολοκλήρωση».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com