Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ολαντ: «Θέλουμε λύση για Ελλάδα και Ισπανία μέσα στις επόμενες εβδομάδες»


«Η Γαλλία και η Φινλανδία θέλουν να βρεθεί λύση στην κρίση χρέους που πλήττει την Ελλάδα και την Ισπανία», δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Πρωθυπουργό της Φινλανδίας Γιούρκι Κατάινεν. «Για την Ισπανία και την Ελλάδα συμφωνήσαμε ότι οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες», τόνισε ο γάλλος πρόεδρος.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

ΑΚΕΛ: Οι ιδέες της Τρόικας θα οδηγήσουν την Κύπρο σε περαιτέρω ύφεση

Οι ιδέες που κατέθεσε η τρόικα για αντιμετώπιση της κρίσης στην Κύπρο συνιστούν αντιγραφή των μέτρων λιτότητας που εφαρμόστηκαν σε άλλες χώρες, και τα οποία, αντί να βοηθήσουν, οδήγησαν σε περαιτέρω ύφεση, υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

ΗΠΑ: Δίωξη κατά της τράπεζας JPMorgan για εξαπάτηση επενδυτών

Ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Έρικ Σνάιντερμαν άσκησε δίωξη εναντίον της αμερικανικής τράπεζας JPMorgan Chase για εξαπάτηση επενδυτών, οι οποίοι έχασαν περισσότερα από 20 δισ. δολάρια σε ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Τα ομόλογα για τα οποία ενάγεται η τράπεζα είχαν εκδοθεί από μία άλλη αμερικανική τράπεζα, τη Bear Sterns, την οποία η JPMorgan εξαγόρασε το 2008.

Η Ρωσία καλεί το ΝΑΤΟ να μην επέμβει στη Συρία

Ένας ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος κάλεσε σήμερα το ΝΑΤΟ να μην αναζητήσει προσχήματα για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ δήλωσε πως η Μόσχα, σύμμαχος της Δαμασκού, αντιτίθεται στη δημιουργία ζωνών προστασίας ή ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Συρία και έκανε έκκληση για ηρεμία ανάμεσα στην Τουρκία και τη Συρία αναφερόμενος στην ένταση που επικρατεί στα σύνορά τους.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr

Ναυτική τραγωδία με 36 νεκρούς στο Χονγκ Κονγκ


Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Χονγκ Κονγκ, όταν πλοίο με περισσότερους από 120 επιβαίνοντες συγκρούστηκε με οχηματαγωγό σκάφος και βυθίστηκε κοντά στο νησί Λάμμα -το τρίτο μεγαλύτερο του Χονγκ Κονγκ- το βράδυ της Δευτέρας, σε ένα από τα χειρότερα ναυτικά δυστυχήματα στην ιστορία της -θαλάσσιας- περιοχής.