Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Η εκτέλεση Μπιν Λάντεν σε ταινία

To φιλμ με τίτλο «SEAL Team Six: The Raid on Osama Bin Laden» θα προβληθεί στις 4 Νοεμβρίου από το National Geographic

Η επιδρομή που κατέληξε στην εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν έρχεται στη μικρή οθόνη, με μια τηλεταινία που θα κάνει πρεμιέρα μόλις δύο ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Παραγωγός της ταινίας είναι ο Νίκολας Σαρτιέ, ενώ τη διανομή έχει αναλάβει η εταιρεία του Χάρβεϊ Βαϊνστάιν, ο οποίος συγκεντρώνει χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα.

Μήνυμα Μέρκελ στις Βρυξέλλες μέσω Αθήνας

Σε σοβαρό πολιτικό ρίσκο εξελίσσεται η κατά τα άλλα «συνηθισμένη» επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα. Ο πήχης των προσδοκιών που ανέβηκε προκαταβολικώς, οι διαδηλώσεις που θα προσφέρουν άφθονο υλικό για τους ακραίους και των δύο χωρών και η σπουδή Γερμανών -κυρίως συντηρητικών– πολιτικών να περιορίσουν τις κινήσεις της υψηλής επισκέπτριας, συνθέτουν σκηνικό που θα απαιτήσει τις επόμενες ημέρες εξαιρετικά επιδέξια διαχείριση από την καγκελαρία.

Συρία: Επίθεση αυτοκτονίας στη Δαμασκό

Βόμβα εξερράγη στη διάρκεια της νύχτας σε συγκρότημα των συριακών δυνάμεων ασφαλείας στην Δαμασκό. Η ισλαμιστική οργάνωση αλ-Νούσρα ανακοίνωσε στο Facebook ότι πραγματοποίησε επίθεση εναντίον συγκροτήματος της υπηρεσίας πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας στο προάστιο Χαρτάστα χρησιμοποιώντας δύο καμικάζι με αυτοκίνητα παγιδευμένα με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών. Βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα ακτιβιστές, το οποίο δεν κατέστη δυνατόν να επιβαιωθεί, έδειξε μια τεράστια έκρηξη. Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι σημειώθηκε έκρηξη, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr

ΗΠΑ: Το Ιράν μπορεί να κατασκευάσει ατομική βόμβα σε 10 έως 14 μήνες!

Το Ιράν μπορεί να εμπλουτίσει αρκετό ουράνιο προκειμένου να αποκτήσει ατομική βόμβα μέσα σε διάστημα δύο έως τεσσάρων μηνών και κατόπιν θα χρειαστεί οκτώ με δέκα μήνες για να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο, δήλωσαν σήμερα οι συντάκτες νέας αμερικανικής μελέτης. Το Ινστιτούτο για την επιστήμη και τη διεθνή ασφάλεια, μια ανεξάρτητη μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργάνωση η οποία δημοσίευσε την έκθεση αυτή, έρχεται να υποστηρίξει τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Λίον Πανέτα ο οποίος τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι το Ιράν χρειάζεται περίπου ένα χρόνο για να κατασκευάσει πυρηνική βόμβα.

Β. Κορέα: Διαθέτει πυραύλους ικανούς να πλήξουν το έδαφος των ΗΠΑ!

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι διαθέτει στρατηγικούς πυραύλους ικανούς να πλήξουν το έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών. Με τον τρόπο αυτό, η Πιονγκγιάνγκ έδωσε την «απάντηση» στη νέα συμφωνία ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Σεούλ για την επιμήκυνση του βεληνεκούς των νοτιοκορεατικών πυραύλων.

Ιταλία: Ο Μπερλουσκόνι έτοιμος να παραμερίσει για να δημιουργηθεί μέτωπο κατά της Αριστεράς

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι έτοιμος να παραμερίσει από την υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές του επομένου έτους, εάν αυτό είναι αναγκαίο για τη δημιουργία ενωμένου μετώπου εναντίον της ιταλικής Αριστεράς, σύμφωνα με δηλώσεις του που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Libero.