Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Le Monde: Η λιτότητα ίσως τελειώσει τον Οκτώβριο


Η εποχή της λιτότητας δείχνει να τελειώνει τον Οκτώβριο, υποστηρίζει σε άρθρο της η γαλλική εφημερίδα Le Monde. Μετά την Ισπανία, την Πορτογαλία, και η Ελλάδα, ίσως τον Οκτώβριο, απολαύσει μια μικρή ανοχή από την πλευρά της ευρωζώνης στην προσπάθεια να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Handelsblatt: Ανέφικτο να επιστρέψει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμα επίπεδα

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας από κύκλους της τρόικα


Ανέφικτο θεωρούν το στόχο να επιστρέψει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμα επίπεδα το 2020 κύκλοι της τρόικας που επικαλείται η Handelsblatt, εκτιμώντας πως οι προϋποθέσεις για αυτό δεν φαίνεται να εκπληρώνονται.

Βάσει του δεύτερου πακέτου βοήθειας που δόθηκε στην Ελλάδα, προβλεπόταν ότι το ποσοστό του χρέους της χώρας θα μειωνόταν στο 120,5% του ΑΕΠ το αργότερο ως το 2020, σε επίπεδα που θεωρούνται βιώσιμα.

Γυμνόστηθες φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον και σε ιταλικό περιοδικό

Οι τόπλες διακοπές της Κέιτ στο περιοδικό Chi του Μπερλουσκόνι
 
 
Αφιέρωμα 26 σελίδων στις γυμνόστηθες... διακοπές της Κέιτ Μίντλετον δημοσίευσε σήμερα το ιταλικό περιοδικό Chi που ανήκει στον όμιλο Μοndadori του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Πολλές από τις φωτογραφίες στις σελίδες του Chi είναι ίδιες με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το γαλλικό περιοδικό Closer, που επίσης ανήκει στον όμιλο Μοndadori, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.

Δικαστήριο στη γαλλική πόλη Ναντέρ θα εξετάσει εντός της ημέρας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός κατά του Closer επειδή δημοσίευσε γυμνόστηθες φωτογραφίες της δούκισσας του Κέμπριτζ.

Η μήνυση «θα οδηγήσει σε μια πιο διεξοδική δίκη» ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες Τύπου του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Το ζευγάρι κατηγορεί το περιοδικό για παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής εξαιτίας της δημοσίευσης των φωτογραφιών που τραβήχτηκαν όταν έκανε διακοπές.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Μέρκελ: «Θέλουμε η Ελλάδα να πετύχει»


Ανγκελα Μέρκερ: «Επιθυμία μου είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη»


«Θέλουμε η Ελλάδα να πετύχει», τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Βερολίνο, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα είναι η επιτυχία να είναι μακροπρόθεσμη. «Επιθυμία μου είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη», δήλωσε η Καγκελάριος, επαναλαμβάνοντας, μάλιστα, τη φράση «ματώνει η καρδιά όταν βλέπει κανείς τους ανθρώπους που υποφέρουν», την οποία είχε χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο. Η κ. Μέρκελ δεν παρέλειψε να πει ότι η Αθήνα πρέπει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της και ότι για οποιαδήποτε απόφαση αφορά στα επόμενα βήματα θα πρέπει να αναμένουμε την έκθεση της τρόικας.

«Η πορεία είναι δύσκολη και υπό την έννοια αυτή δεν έχει κανένα νόημα να αντιστρατευόμαστε τα μέτρα που ούτως ή άλλως πρέπει να εφαρμοστούν», σημείωσε χαρακτηριστικά και για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι επιθυμία της είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Ερωτηθείσα αν προτίθεται να δώσει περισσότερες ανάσες στην κυβέρνηση Σαμαρά, ή αν θα προσανατολίσει την πολιτική της σε μια έκθεση τεχνοκρατών, η κ. Μέρκελ υπενθύμισε ότι δεν πρόκειται απλά για τεχνοκράτες, αλλά για «δικούς μας απεσταλμένους», οι οποίοι, όπως σημείωσε, προσφέρουν σημαντική υπηρεσία.

«Το ζήτημα», τόνισε, είναι η εφαρμογή ή μη των συμφωνηθέντων» και αφού επανέλαβε ότι η Αθήνα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, πρόσθεσε ότι «για οποιαδήποτε απόφαση αφορά τα επόμενα βήματα, θα πρέπει να αναμένουμε την έκθεση της τρόικας».

Για μία ακόμη φορά, επίσης, η Ανγκελα Μέρκελ αναγνώρισε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα, πλήττουν ανθρώπους με μικρό εισόδημα.

Την ίδια ώρα όμως, υπενθύμισε, «άλλοι βγάζουν τα χρήματά τους από τη χώρα», ενώ παράλληλα κάλεσε τους Έλληνες που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, να σκεφτούν με ποιον τρόπο θα συνεισφέρουν στην ανάκαμψη της πατρίδας τους.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου, η Καγκελάριος επισήμανε ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα δεν έχει μόνο οικονομικές επιβαρύνσεις και αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα της χώρας, δηλαδή στην ανάγκη βελτίωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, της δημόσιας διοίκησης και της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας.

«Θέλουμε η Ελλάδα να πετύχει», είπε χαρακτηριστικά η Καγκελάριος, προσθέτοντας ότι το ζήτημα είναι η επιτυχία να είναι μακροπρόθεσμη. «Η πορεία είναι δύσκολη και υπό την έννοια αυτή δεν έχει κανένα νόημα να αντιστρατευόμαστε τα μέτρα που ούτως ή άλλως πρέπει να εφαρμοστούν», σημείωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ερώτηση της ελβετικής τηλεόρασης σχετικά με τη γερμανο-ελβετική συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών για τις καταθέσεις γερμανών πολιτών στις ελβετικές τράπεζες, η οποία έχει υπογραφεί, αλλά η επικύρωσή της καθυστερεί στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, η Καγκελάριος απάντησε:

«Είναι μία καλή συμφωνία, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πείσουμε τους Σοσιαλδημοκράτες να συναινέσουν».

Και συμπλήρωσε: «Εμείς ενθαρρύνουμε άλλες χώρες, για παράδειγμα την Ελλάδα, να διαπραγματευθούν αντίστοιχη συμφωνία με την Ελβετία και προφανώς δεν θα δίναμε το καλό παράδειγμα, εάν δεν την υλοποιούσαμε εμείς οι ίδιοι».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Γαλλία: Είκοσι χρόνια μετά, το 64% των Γάλλων θα ψήφιζε κατά της Συνθήκης του Μάαστριχτ

-->Είκοσι χρόνια μετά την επικύρωση της ευρωπαϊκής Συνθήκης του Μάαστριχτ, η πλειοψηφία των Γάλλων (ποσοστό 64%) θα ψήφιζε κατά του κειμένου αυτού, το οποίο προβλέπει κυρίως τη νομισματική ένωση, δείχνει δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Le Figaro.

Ενώ στις 20 Σεπτεμβρίου του 1992, η συνθήκη αυτή υιοθετήθηκε από το 51% έναντι του 49%, σήμερα θα υποστηριζόταν μόνον από το 36% των ερωτηθέντων. Επίσης δέκα χρόνια μετά την υιοθέτηση του ευρώ, οι συνέπειες της νομισματικής ένωσης κρίνονται αρνητικές όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα της γαλλικής οικονομίας (από το 61% έναντι του 24%), την ανεργία (63% έναντι 6%) και κυρίως όσον αφορά το επίπεδο των τιμών (89% έναντι 5%). Γενικότερα από την επικύρωση της Συνθήκης του Μάαστριχτ, η ΕΕ βαίνει ως επί το πλείστον «προς την κακή κατεύθυνση» για το 67% των Γάλλων, έναντι του 33% που πιστεύει το αντίθετο. Η έρευνα δείχνει επίσης μεγάλη επιφυλακτικότητα απέναντι σε μια ενισχυμένη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με μια ενιαία οικονομική και δημοσιονομική πολιτική, την οποία απορρίπτουν οι 6 Γάλλοι στους 10 (60% έναντι 40%).

Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης αυτής γίνεται δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη στο γαλλικό κοινοβούλιο της συζήτησης για το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο. Αυτό αναμένεται ωστόσο να επικυρωθεί από μια ευρεία πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση και στη Γερουσία χάρη στην υποστήριξη της δεξιάς στο κείμενο αυτό που διαπραγματεύτηκε ο Νικολά Σαρκοζί όταν ήταν πρόεδρος.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ερντογάν: Ο στρατός σκότωσε εκατοντάδες Κούρδους αντάρτες σε ένα μήνα

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα πως ο στρατός σκότωσε περίπου 500 αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) μέσα σε ένα μήνα, στη διάρκεια επιχειρήσεων που διεξήγαγε στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου κατοικούν κυρίως Κούρδοι.

«Στη διάρκεια του τελευταίου μήνα, συνολικά περίπου 500 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν στη διάρκεια επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της νοτιοανατολικής Τουρκίας», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τα εγκαίνια… σχολείου στο Ντενιζλί (δυτική Τουρκία), χρησιμοποιώντας την συνηθισμένη ορολογία των τουρκικών αρχών, που αποκαλούν «τρομοκράτες» τα μέλη του PKK. «Μόνο τις 10 τελευταίες ημέρες, 123 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν μόνο στην επαρχία Χακάρι», κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν, διευκρίνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, η ομιλία του οποίου μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Η δήλωση του Ερντογάν έγινε την επομένη του θανάτου 8 στρατιωτών από έκρηξη νάρκης που είχε τοποθετηθεί, σύμφωνα με τις τοπικές πηγές ασφαλείας, από το PKK κοντά στην τοποθεσία Καρλιόβα, στη νοτιοανατολική επαρχία Μπινγκόλ. Την παραμονή, τέσσερις άλλοι στρατιωτικοί είχαν σκοτωθεί σε παρόμοιες συνθήκες στη Τσουκούρτσα, στην επαρχία Χακάρι.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com



Σλοβενία: Οικονομική βοήθεια θα ζητήσει η χώρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομολόγου

Η Σλοβενία είναι πολύ κοντά στο σημείο να βρεθεί σε θέση που θα πρέπει να ζητήσει οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό εκτιμά ένας Σλοβένος οικονομολόγος.

Μιλώντας, χθες το βράδυ, στη δημόσια τηλεόραση TV Slovenija, ο εγνωσμένου κύρους οικονομολόγος Μόιμιρ Μρακ χαρακτήρισε σοβαρή την κατάσταση της οικονομίας, σημειώνοντας πως τις επόμενες ημέρες θα φανεί εάν η χώρα θα πρέπει να ζητήσει άμεσα οικονομική βοήθεια ή αν μπορεί «να αγοράσει ακόμη λίγο χρόνο». Ο Σλοβένος οικονομολόγος δεν θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν θα έχει χρήματα να πληρώσει τους μισθούς του δημόσιου τομέα ως τα τέλη του έτους. «Εάν η κυβέρνηση έκανε μία τέτοια εκτίμηση (ότι χρειάζονται χρήματα για πληρωμή μισθών), θα ζητούσε βοήθεια πριν από έναν – δύο μήνες. Νομίζω πως πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας του κατάλληλου κλίματος για να περάσουν οι μεταρρυθμίσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μρακ.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Συρία: Εξτρεμιστές ξένων χωρών κλιμακώνουν τις συγκρούσεις

Εξτρεμιστές ξένων χωρών κλιμακώνουν τις συγκρούσεις στη Συρία καθώς όλο και περισσότεροι συμμετέχουν στις μάχες, προειδοποίησε σήμερα η επιτροπή του ΟΗΕ που ερευνά τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα αυτή. «Τέτοια στοιχεία τείνουν να ωθήσουν σε πιο ακραίες θέσεις τις αντικυβερνητικές δυνάμεις», τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής Πάουλο Πινιέιρο στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, στη Γενεύη.

Όμως, το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ λαμβάνει και βοήθεια από το Εξωτερικό. Για παράδειγμα, οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν παραδέχθηκαν για πρώτη φορά σήμερα ότι παρέχουν τέτοια βοήθεια. Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna, ο αντιστράτηγος Μοχάμεντ Αλί Τζαφαρί, διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης παραδέχθηκε ότι μέλη της δύναμης αυτής βρίσκονται στη Συρία και το Λίβανο, ωστόσο αρνήθηκε ότι παίρνουν μέρος σε μάχες. Ο Πινιέιρο δεν κατονόμασε τις χώρες προέλευσης των εξτρεμιστών. Τόνισε ότι κάποιοι πολεμούν στο πλευρό των ανταρτών και άλλοι ανεξάρτητα.

Τον Αύγουστο, αντάρτες συνέλαβαν περίπου 20 Φρουρούς της Επανάστασης και ανάρτησαν βίντεο που τους έδειχνε μαζί με τις ταυτότητές τους. Οι αντάρτες έχουν επίσης κατηγορήσει τη σύμμαχο του Ιράν Χεζμπολάχ ότι παρέχει βοήθεια το καθεστώς. Τεχεράνη και Χεζμπολάχ έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες αυτές.

Ο Πινιέιρο, σύμφωνα με τον οποίο έχει παρατηρηθεί επίσης κλιμάκωση της θρησκευτικής βίας στη Συρία, ανάμεσα στους σουνίτες μουσουλμάνους και τους αλαουίτες, υπογράμμισε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι πολιτοφυλακές-σύμμαχοί τους έχουν διαπράξει πιο σοβαρά εγκλήματα πολέμου και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απ' ό,τι οι αντάρτες. Ο Βραζιλιάνος εμπειρογνώμονας αναφέρθηκε στις χωρίς διάκριση καθημερινές επιθέσεις εναντίον πολιτών και στις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες σε ορισμένες περιοχές παγιδευμένοι πολίτες «με δυσκολία καταφέρνουν να επιβιώσουν».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ισπανία: Παρέλυσαν μερικώς οι συγκοινωνίες εξαιτίας της απεργίας

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις παρέλυσαν σήμερα μερικώς τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες καθώς και το μετρό σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη.

Πηγές των συνδικάτων δήλωσαν ότι η 24ωρη απεργία στους σιδηροδρόμους και οι δύο απεργίες στον υπόγειο συγκέντρωσαν μαζική συμμετοχή. Εξαιτίας της απεργίας στους σιδηροδρόμους ακινητοποιήθηκαν περισσότερα από 300 τρένα –από μεγάλων αποστάσεων μέχρι τον προαστιακό– ενώ η κινητοποίηση επηρέασε επίσης και τα δρομολόγια των λεωφορείων στη Βαρκελώνη.

Εκατοντάδες υπάλληλοι των σιδηροδρόμων διαδήλωσαν στη Μαδρίτη. Στον σταθμό Ατότσα της πρωτεύουσας συνελήφθησαν τρεις διαδηλωτές κατηγορούμενοι για αντίσταση κατά της αρχής. Στη Βαρκελώνη, ορισμένα λεωφορεία έγιναν στόχος επιθέσεων: άγνωστοι έσκασαν τα λάστιχά τους και έσπασαν τα τζάμια τους. Μεγάλες ουρές οχημάτων σχηματίστηκαν σε δρόμους που οδηγούν στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη.

Οι απεργίες ακολουθούν πορεία διαμαρτυρίας στην οποία συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στη Μαδρίτη στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν κατά των περικοπών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, η συντηρητική κυβέρνηση του οποίου επιχειρεί να μειώσει το έλλειμμα – από 8,9% του ΑΕΠ το 2011 σε 6,3% φέτος. Τα συνδικάτα αντιτίθενται επίσης στην φιλελευθεροποίηση των μεταφορών καθώς και στις μειώσεις των μισθών και στην αύξηση της τιμής του εισιτηρίου για τον υπόγειο της Μαδρίτης.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Πακιστάν: Νέα δοκιμή πυρηνικού πυραύλου

-->Ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι δοκίμασε επιτυχώς έναν πύραυλο μικρού βεληνεκούς ικανού να φέρει πυρηνική κεφαλή, μια πρώτη δοκιμή τους τελευταίους τρεις μήνες, ύστερα από σειρά πυραυλικών δοκιμών την άνοιξη.

Ο πύραυλος κρουζ τύπου Hatf-VII Babur, βεληνεκούς 700 χλμ., που πετά σε χαμηλό ύψος, μπορεί να πλήξει ένα θαλάσσιο ή χερσαίο στόχο με πολύ μεγάλη ακρίβεια, όπως ανακοίνωσε ο στρατός. Ο πύραυλος μπορεί να φέρει επίσης πυρηνική κεφαλή. Είναι η πρώτη δοκιμή πυραύλου από τον Ιούνιο για το πακιστανικό υπουργείο Άμυνας, ύστερα από σειρά δοκιμών στις οποίες προχώρησε την άνοιξη, έπειτα από μια πρώτη δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς ικανού να φέρει πυρηνική κεφαλή, του Agni V, από τη γειτονική του Ινδία.

Η Ινδία και το Πακιστάν, οι μόνες στρατιωτικές πυρηνικές δυνάμεις στο μουσουλμανικό κόσμο, έχουν πολεμήσει μεταξύ τους τρεις φορές μετά την ανεξαρτησία τους το 1947 από τη βρετανική αυτοκρατορία. Οι χώρες απέκτησαν επισήμως πυρηνικά όπλα στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Έκτοτε επιδίδονται σε έναν «πόλεμο» ανακοινώσεων κάθε φορά που προχωρούν σε πυραυλική δοκιμή.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

ΗΠΑ: Εκατοντάδες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης φέρεται ότι απέκρυψε η οργάνωση των προσκόπων



Η οργάνωση των προσκόπων της Αμερικής έχει αποκρύψει από τις αρχές εκατοντάδες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης κατά το διάστημα 1970 – 1991, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης των Los Angeles Times.

Αφού εξέτασε 1.600 εμπιστευτικούς φακέλους, η εφημερίδα αναφέρει ότι για περισσότερες από 500 περιπτώσεις η οργάνωση ενημερώθηκε για το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης από τα ίδια τα θύματα, τους γονείς τους, στελέχη της οργάνωσης ή μέσω ανώνυμων καταγγελιών και δεν ανέφερε τίποτε στις αρχές. Η οργάνωση, η οποία περιλαμβάνει τέσσερα εκατομμύρια μέλη και προσπάθησε να θάψει «τους φακέλους της διαστροφής», θα αντιμετωπίσει τις επόμενες εβδομάδες τη δικαιοσύνη όπου εκκρεμεί μεγάλος αριθμός μηνύσεων.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Όρεγκον έχει ζητήσει δημόσια έρευνα για 1.200 φακέλους που χρονολογούνται ανάμεσα στο 1965 και το 1985, στους οποίους περιλαμβάνονται περιπτώσεις στις οποίες αναφέρεται το δημοσίευμα των Los Angeles Times. Η οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 1910, ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα και δεσμεύθηκε να συνεργασθεί με τις αρχές.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Αφγανιστάν: Βίαιες διαδηλώσεις στην Καμπούλ κατά της αντι-ισλαμικής ταινίας

Περισσότεροι από χίλιοι Αφγανοί διαδήλωσαν βίαια σήμερα εναντίον της προβολής
αντι-ισλαμικής ταινίας




-->Περισσότεροι από χίλιοι Αφγανοί διαδήλωσαν βίαια σήμερα εναντίον της προβολής αντιισλαμικής ταινίας, ορισμένοι από αυτούς κάνοντας χρήση όπλων και άλλοι πυρπολώντας αυτοκίνητα της αστυνομίας σε οδική αρτηρία της Καμπούλ όπου βρίσκονται ΝΑΤΟικές και αμερικανικές βάσεις.

Οι ένοπλοι βρίσκονταν ανάμεσα στους διαδηλωτές, αλλά η αστυνομία αποφάσισε να μην απαντήσει στα πυρά για να μην ξεσηκώσει παραπάνω τους διαδηλωτές, τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας Μοχάμαντ Αγιούμπ, που πρόσθεσε πως πυροβόλησαν εναντίον του τρεις φορές. «Ήμουν τυχερός», δήλωσε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε πως ο ίδιος και 40 ως 50 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά από πέτρες που πετούσαν οι διαδηλωτές.

Πρόκειται για την πρώτη διαδήλωση κατά της ταινίας «Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων», η προβολή της οποίας προκάλεσε βίαιες διαδηλώσεις σε πολλές μουσουλμανικές χώρες. Οι διαδηλωτές φώναζαν «θάνατος στην Αμερική», και είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο στρατόπεδο Φοίνιξ, αμερικανική βάση στην οδό Τζαλαλαμπάντ, αλλά η αστυνομία τους διέλυσε.

-->
Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ιράκ: Επτά νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

Επτά Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους και 11 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στην είσοδο της «πράσινης ζώνης» στη Βαγδάτη, όπου βρίσκονται αρκετές δυτικές πρεσβείες, ανάμεσά τους και η αμερικανική, ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές. Η επίθεση σημειώθηκε στην είσοδο της κρεμαστή γέφυρας της 14ης Ιουλίου, ένα από τα βασικά σημεία πρόσβασης στην διεθνή ζώνη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δύο από τους νεκρούς ήταν στρατιώτες.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ιαπωνία: Ένας νεκρός από το πέρασμα του τυφώνα Σάνμπα

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας αγνοείται στην νότια Ιαπωνία η οποία χτυπήθηκε από το πέρασμα του ισχυρού τυφώνα Σάνμπα, του 16ου τυφώνα που χτυπά την Ιαπωνία φέτος.

Νεκρός είναι ένας 83χρονος άντρας που σκοτώθηκε όταν έπεσε από τον οροφή του σπιτιού του στο Ναγκασάκι. Ο αγνοούμενος είναι ένας 29χρονος που έκανε ψαροτούφεκο στα ανοιχτά των ακτών της Οκινάουα, όταν η περιοχή χτυπήθηκε από μεγάλα κύματα. Ο τυφώνας έπληξε κυρίως περιοχές της νότιας Ιαπωνίας με ταχύτητα ανέμων 162 χιλιομέτρων ανά ώρα. Πλέον όμως αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας, κινείται προς την κορεατική χερσόνησο με ταχύτητα 30 χιλιομέτρων ανά ώρα. Ο τυφώνας που χτύπησε με σφοδρές καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους την Οκινάουα δημιούργησε προβλήματα σε περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com