Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Πακιστάν: Τουλάχιστον 240 νεκροί από πυρκαγιά στο εργοστάσιο του Καράτσι


Οι πακιστανικές αρχές στο Καράτσι ανακοίνωσαν ότι στους 240 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την πυρκαγιά που έκανε στάχτη χθες βράδυ ένα εργοστάσιο υφαντουργίας στη μεγαλύτερη πόλη του νοτίου Πακιστάν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. "Έχουμε περισυλλέξει 240 πτώματα μέχρι στιγμής. Τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν τις έρευνες και προσπαθούν να έχουν πρόσβαση σε σημεία του εργοστασίου, ενώ εκφράζουν φόβο για αύξηση του αριθμού των θυμάτων", δήλωσε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Ικμπαλ Μαχμούντ. Μια άλλη πυρκαγιά που ξέσπασε επίσης χθες, μερικές ώρες νωρίτερα σε ένα ακόμη εργοστάσιο στη Λαχώρη, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη του ανατολικού Πακιστάν, προκάλεσε το θάνατο 21 ανθρώπων.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Μ. Ραχόι: «Αποκλείεται να προσφύγουμε σε πλήρη μηχανισμό στήριξης»


Το ενδεχόμενο να στραφεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για βοήθεια εξετάζει ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος υπογράμμισε πως δε σκοπεύει να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης. Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός προγράμματος αγοράς ομολόγων για τη μείωση του κόστους δανεισμού. «Εκτός από την ανάπτυξη, η μόνη άλλη εναλλακτική λύση που εξετάζω είναι να χρησιμοποιηθεί ο μηχανισμός που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», τόνισε ο Ραχόι σε συνέντευξή του στην φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat. «Αποκλείεται να προσφύγουμε σε πλήρη μηχανισμό στήριξης», υπογράμμισε ο ίδιος στην οικονομική εφημερίδα Kaouppalehti. Επιπλέον, συνεντεύξεις έδωσε στις δύο φινλανδικές εφημερίδες από τη Μαδρίτη.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Λιβύη: Νεκρός ο πρεσβευτής των ΗΠΑ από επίθεση ενόπλων

Οργισμένη αντίδραση από την Χίλαρι Κλίντον


Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη, Τζ. Κρίστοφερ Στίβενς, και τρεις διπλωματικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν κατά την χθεσινή επίθεση ενόπλων με ρουκέτες στην πόλη Βεγγάζη της Λιβύης, δήλωσε σήμερα στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ανώτατος αξιωματούχος του λιβυκού υπουργείου Εσωτερικών.

"Ο (Αμερικανός) πρεσβευτής στη Λιβύη και τρεις διπλωματικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι επιτέθηκαν με ρουκέτες εναντίον τους», δήλωσε στο Ρόιτερς ο αξιωματούχος στην Βεγγάζη, ενώ την πληροφορία επιβεβαίωσε μέσω twitter ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μουστάφα Αμπού Τσαγκούρ.

Ο Λίβυος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καταδίκασε μέσω του twitter την «άνανδρη επίθεση κατά του αμερικανικού προξενείου και την δολοφονία του (πρεσβευτή) κ. Στίβενς και άλλων διπλωματών».

Ερωτηθείς σχετικά με τους θανάτους, υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τρίπολη είπε στο Ρόιτερς: «Δεν έχουμε πληροφορίες γι' αυτό». Ο ίδιος υπάλληλος είπε ότι η πρεσβεία μπορεί να επιβεβαιώσει τον θάνατο ενός ανθρώπου.

Ο Λίβυος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής κατευθυνόταν προς ασφαλέστερο κτίριο ύστερα από την επίθεση που εξαπέλυσαν διαδηλωτές εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην Βεγγάζη, σκοτώνοντας έναν υπάλληλό του για να διαμαρτυρηθούν για μια αμερικανική ταινία την οποία θεώρησαν προσβλητική προς τον προφήτη Μωάμεθ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρεσβευτής και τρεις εργαζόμενοι σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι επιτέθηκαν με ρουκέτες εναντίον του αυτοκινήτου τους. Ο αξιωματούχος είπε ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ έστειλε στρατιωτικό αεροσκάφος για να μεταφέρει τις σορούς των θυμάτων στην Τρίπολη και από εκεί στις ΗΠΑ.

Η επίθεση ακολουθεί διαδήλωση στην γειτονική Αίγυπτο όπου οι διαδηλωτές σκαρφάλωσαν στους τοίχους της πρεσβείας των ΗΠΑ, έσκισαν την αμερικανική σημαία και την έκαψαν στη διάρκεια διαμαρτυρίας για την ίδια ταινία.



Οργισμένη αντίδραση από την Χίλαρι Κλίντον

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, καταδίκασε την επίθεση σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την επίθεση. 

"Κάποιοι έσπευσαν να δικαιολογήσουν αυτές τις βίαιες πράξεις ως μια απάντηση σε όσα αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο. Οι ΗΠΑ αποδοκιμάζουν τις οποιεσδήποτε εσκεμμένες προσπάθειες για τη δυσφήμηση των θρησκευτικών πεποιθήσεων άλλων λαών", δήλωσε σε ανακοίνωσή της. Συνέχισε λέγοντας "ας γίνω όμως κατανοητή. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε δικαιολογία για τέτοιου είδους βίαιες πράξεις".

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ρωσία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από συντριβή αεροσκάφους στη ρωσική Άπω Ανατολή


Μικρό ελικοφόρο αεροσκάφος Αn-28 συνετρίβη στη βόρεια Καμτσάτκα στη ρωσική Άπω Ανατολή, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άνθρωποι και να τραυματιστούν τέσσερις, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το Πετροπαβλόσκ και συνετρίβη 10 χιλιόμετρα από το χωριό Παλάνα που ήταν ο προορισμός του, σύμφωνα με το υπουργείο. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες είναι πιθανόν να ευθύνονται για το δυστύχημα, δήλωσε στο πρακτορείο Ιντερφαξ αεροπορική πηγή.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Γερμανία: To Συνταγματικό Δικαστήριο ενέκρινε τους μηχανισμούς διάσωσης του ευρώ


Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας ενέκρινε την υιοθέτηση από το Βερολίνο των μηχανισμών διάσωσης του ευρώ, αίροντας την αβεβαιότητα για τη διαχείριση της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Οι οκτώ δικαστές έδωσαν το πράσινο φως στον πρόεδρο της Γερμανίας, Γιοακίμ Γκάουκ, να επικυρώσει τους νόμους για τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και για την έγκριση του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας. Ωστόσο, οι δικαστές απαιτούν την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου για κάθε αύξηση της οικονομικής συμβολής της Γερμανίας στο κεφάλαιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

«Μπράβο» Μπαρόζο στην ελληνική προσπάθεια


Eύσημα στην Ελλάδα για τις προσπάθειες που καταβάλλει να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, απέδωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε μία αποστροφή του λόγου του κατά τη διάρκεια παρουσίασης των προτάσεων της Κομισιόν για την έξοδο της Ευρωπης από την κρίση. Ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε μπράβο στην Ελλάδα και πρόσθεσε πως η χώρα μας «έχει τη δυνατότητα, αυτό το φθινόπωρο, να φθάσει στο σημείο καμπής και να προχωρήσει στην εξυγίανση της οικονομίας της, εφαρμόζοντας τις δεσμεύσεις της». Αν υλοποιήσει τις ρυθμίσεις που προωθεί θα καταφέρει να μείνει στο ευρώ, κατέληξε.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com