Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Μάθε παιδί μου... ηθική

Νέο μάθημα από την επόμενη σχολική χρονιά στη γαλλική εκπαίδευση


Τέλος η Αγωγή του Πολίτη για τους γάλλους μαθητές, καθώς τη θέση της παίρνει η Κοσμική Ηθική. Από το επόμενο σχολικό έτος στην εβδομαδιαία διδακτέα ύλη των γάλλων μαθητών, από την πρώτη τάξη του δημοτικού έως και την τελευταία του λυκείου, θα συμπεριλαμβάνεται το μάθημα της Ηθικής. Ανακοινώνοντας την απόφασή του για την εισαγωγή του συγκεκριμένου μαθήματος, διά μέσου μιας συνέντευξης στην εφημερίδα «Ζουρνάλ ντε Ντιμάνς», ο γάλλος υπουργός Παιδείας Βινσέντ Πεγιόν δήλωσε ότι για τον ίδιο «η κοσμική ηθική είναι η ικανότητα του να αντιλαμβάνεται κανείς το δίκαιο, να διακρίνει το καλό από το κακό, και να έχει υποχρεώσεις όπως ακριβώς και δικαιώματα, να έχει αρετές και κυρίως αξίες».

Αυτό που επιδιώκει η γαλλική κυβέρνηση δεν είναι τόσο η προστασία (μέσω της αρτιότερης εκπαίδευσης) των μαθητών και των μαθητριών από επιθετικές και αλαζονικές συμπεριφορές που παρατηρούνται (και) στα σχολεία της Γαλλίας, όσο η επισημοποίηση της «πνευματικής δύναμης» που το σχολείο (δύναται να) ασκεί στην κοινωνία. Σύμφωνα με τον Πεγιόν, «κάποιες αξίες είναι σημαντικότερες από άλλες: η γνώση, η αφοσίωση, η αλληλεγγύη, αντί για την αξία του χρήματος, της ανταγωνιστικότητας, του εγωισμού».

Ο υπουργός Παιδείας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ φοβάται ότι, αν δεν φροντίσει η Δημοκρατία για την κάλυψη του αξιακού κενού που χαρακτηρίζει τις νέες γενιές, αν δεν κοινοποιήσει τη δική της οπτική αναφορικά με τις αρετές και τα ελαττώματα, με αυτό που θεωρείται δίκαιο και με αυτό που θεωρείται άδικο, τότε κάποιοι άλλοι θα το κάνουν - και σίγουρα όχι ανιδιοτελώς• κάποιοι άλλοι, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται «οι έμποροι και οι κάθε είδους φονταμενταλιστές».

Πριν από τους μαθητές, όμως, ο Πεγιόν επιθυμεί να εκπαιδεύσει πρωτίστως τους καθηγητές, καθώς ο προσδιορισμός του μαθήματος της Ηθικής είναι δύσκολος ενώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να εκληφθεί η κίνηση αυτή ως απόπειρα ιδεολογικής κατήχησης ή προώθησης αντικληρικών ιδεών. «Η κοσμικότητα ως νομική, φιλοσοφική και ιστορική έννοια δεν έχει μελετηθεί επαρκώς», υπογράμμισε ο γάλλος υπουργός. «Κάποιοι θεωρούν ότι η κοσμικότητα αντιτίθεται στις θρησκείες, άλλοι πιστεύουν πως πρόκειται απλώς για μια μορφή ανεκτικότητας και κάποιοι άλλοι πως αποτελεί ένα σύνολο κανόνων συμβίωσης». Για τον Πεγιόν όμως υπάρχει και μια «εσωτερική κοσμικότητα», ήτοι η ικανότητα ή μάλλον η τέχνη της διερώτησης, της αμφιβολίας και της λογικής ανάλυσης.

Την απόφαση του υπουργού Παιδείας της Γαλλίας στηρίζει ο επίσης σοσιαλιστής πρώην υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Τζακ Λανγκ. «Μπράβο, Πεϊγιόν!» έσπευσε να δηλώσει ο Λανγκ. «Η ηθική της Δημοκρατίας πρέπει να τεθεί στο κέντρο της παιδείας και της εκπαίδευσης. Το σχολείο δεν μπορεί να κάνει τα πάντα, αλλά οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του όσον αφορά ζητήματα τόσο σημαντικά».

Πηγή: tanea.gr


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ο Μπιλ Γκέιτς υποψήφιος για το κινεζικό αντι-Νόμπελ Ειρήνης


Οι πρώην γενικοί γραμματείς του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και Μπαν Κι-μουν, αλλά και ο πάμπλουτος ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, είναι μεταξύ των υποψηφίων για τα λεγόμενα κινεζικά Νόμπελ Ειρήνης, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή στο Πεκίνο.

Το Βραβείο Ειρήνης «Κομφούκιος» αποτελεί την απάντηση του Πεκίνου στο Νόμπελ Ειρήνης ειδικά μετά τη βράβευση από τη νορβηγική επιτροπή το 2010 του φυλακισμένου κινέζου αντιφρονούντα Λιου Σιαόμπο.

Την ίδια χρονιά το Κινεζικό Διεθνές Κέντρο Ερευνών Ειρήνης θέσπισε το Βραβείο Ειρήνης «Κομφούκιος», το οποίο απονεμήθηκε στον πρώην αντιπρόεδρο της Ταϊβάν Λιεν Τσαν, για τη συμβολή του στη γεφύρωση των διαφορών της χώρας του με την ηπειρωτική Κίνα. Πέρυσι το «Κομφούκιος» πήγε στον Βλαντίμιρ Πούτιν για την «εδραίωση του κύρους της Ρωσίας».

Εφέτος οι επιλογές των υποψηφίων είναι επίσης προσεγμένες: ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ο διάδοχός του Μπαν Κι-μουν, αλλά και ιδρυτής της Microsoft με τη μεγάλη φιλανθρωπική δράση, Μπιλ Γκέιτς, είναι μεταξύ των διεκδικητών όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή.

Πέρα από την υποψηφιότητα του Γκέιτς, αυτή που έχει επίσης ενδιαφέρον είναι αυτή του Παντσέν Λάμα, δεύτερου ανώτερου θιβετιανού θρησκευτικού ηγέτη, μετά τον Δαλάι Λάμα. Μολονότι ανώτερος θρησκευτικός άρχοντας, ο Παντσέν Λάμα δεν είναι αποδεκτός από τους περισσότερους Θιβετιανούς επειδή είναι διορισμένος από το Πεκίνο.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Έγκυος η Kate Middleton

Το πρώτο δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ σε λίγους μήνες θα έρθει στον κόσμο
 

Όταν η Diana παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Κάρολο, φήμες για εγκυμοσύνη της πριγκίπισσας ακούγονταν σχεδόν καθημερινά. Το ίδιο συμβαίνει με το νιόπαντρο ζευγάρι Kate Middleton και πρίγκηπα William. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κοιτάζουν την Kate στην κοιλιά προκειμένου να δουν αν έχει φουσκώσει!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού «Star», η είδηση που όλοι περιμένουν… άρχισε ήδη να μεγαλώνει μέσα στην κοιλιά της Kate!

Η είδηση κοσμεί το τελευταίο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφόρησε με φωτογραφία της Kate Middleton και με τίτλο: "Είναι επίσημο! Η Κate είναι έγκυος".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εγκυμοσύνη προέκυψε στις διακοπές του ζευγαριού στην Ουαλία, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου". "H Kate ελπίζει να είναι κόρη για να της δώσουν το όνομα Diana, τιμώντας έτσι την αδικοχαμένη μητέρα του William, αν και αυτό θα σοκάρει τη βασίλισσα".

Επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι δεν έχει δοθεί, αλλά, σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, αναμένεται από ώρα σε ώρα.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Γαλλία: Ο Ολάντ ανακοίνωσε «ατζέντα ανόρθωσης»

Υποσχέθηκε να αναστρέψει την καμπύλη της ανεργίας σε ένα χρόνο
 

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η δημοτικότητα του οποίου πέφτει στις δημοσκοπήσεις, απέρριψε την Κυριακή με σθένος τις επικρίσεις για αδράνεια, ανακοινώνοντας μια μελλοντική "ατζέντα ανόρθωσης" μέσα σε δύο χρόνια και υποσχόμενος να αναστρέψει την καμπύλη της ανεργίας σε ένα χρόνο.

"Δεν πρόκειται να κάνω σε τέσσερις μήνες αυτό που οι προκάτοχοί μου δεν έκαναν σε πέντε ή σε δέκα χρόνια", είπε στη διάρκεια μιας παρέμβασης στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι TF1, ενώ οι επικριτές του δεν χάνουν την ευκαιρία να υπενθυμίζουν τον "ακτιβισμό" που είχε αναπτύξει ο προκάτοχός του, Νικολά Σαρκοζί.

"Η πορεία, είναι η ανόρθωση της Γαλλίας", συνέχισε. Και πρόσθεσε: "Θα ορίσω μια ατζέντα ανόρθωσης: δύο χρόνια". "Δύο χρόνια για να τεθεί ταυτόχρονα σε εφαρμογή μια πολιτική για την απασχόληση, για την ανταγωνιστικότητα και για την ανόρθωση των δημοσίων οικονομικών".

Αφότου ανέλαβε καθήκοντα, "η κυβέρνηση δεν έχασε καιρό. Έδρασε και γρήγορα", διαβεβαίωσε επίσης ο αρχηγός του γαλλικού κράτους. Δικαιολογήθηκε επικαλούμενος "μια αυξημένη ανεργία, μια υποβαθμισμένη ανταγωνιστικότητα, σημαντικά ελλείμματα, ένα ιστορικό έλλειμμα".

Ο Φρανσουά Ολάντ έδειξε επίσης την αποφασιστικότητά του να καταπολεμήσει την ανεργία. "Οφείλουμε να αναστρέψουμε την καμπύλη της ανεργίας σε ένα χρόνο", είπε, καθώς πρόσφατα ξεπεράστηκε το όριο των τριών εκατομμυρίων ανέργων στη Γαλλία.

Το διακύβευμα ήταν να πείσει ότι είναι ο άνδρας τού "αλλαγή τώρα" --το προεκλογικό του σύνθημα-- και όχι εκείνος της "αδράνειας", όπως τον κατηγορούν η δεξιά και ο τύπος περιλαμβανομένου και εκείνου της αριστεράς.

Επειδή ανησυχεί για ένα ποσοστό ανεργίας που δεν σταματά να αυξάνεται (κοντά στο 10%) στο φόντο των κοινωνικών σχεδίων στη βιομηχανία και αγωνιά από μια υποτονική ανάπτυξη στην Ευρώπη που πλήττεται από το μαρασμό (την ύφεση στην Ιταλία και την Ισπανία ή την επιβράδυνση στη Γερμανία), η κοινή γνώμη ανυπομονεί.

Κατά τους πρώτους μήνες της παραμονής του στο Ελυζέ, ο Φρανσουά Ολάντ αύξησε τον κατώτατο μισθό και ορισμένα κοινωνικά επιδόματα, ανέστειλε τα πιο αντιδημοφιλή μέτρα του Νικολά Σαρκοζί αυξάνοντας το φόρο στην περιουσία ή επαναφέροντας εν μέρει τη συνταξιοδότηση στα 60 έτη.

Όμως η πτώση της δημοτικότητάς του, πρωτόγνωρη για τόσο λίγο χρόνο μετά την εκλογή του, επιβεβαιώνεται. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της BVA που δημοσιεύθηκε την Κυριακή από την εφημερίδα Le Parisien, σχεδόν ένας στους δέκα Γάλλους δηλώνει "μάλλον δυσαρεστημένος" από τις αρχικές επιδόσεις του Ολάντ εκτιμώντας πως ο αρχηγός του κράτους δεν έχει προχωρήσει «αρκετά μακριά» όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις.

"Οι Γάλλοι αμφιβάλλουν σοβαρά στο εξής για την ικανότητά του να αλλάξει τα πράγματα", λέει ο αναπληρωτής διευθυντής της BVA Γκαέλ Σλιμάν.

'Άκουσε το μήνυμα ο Φρανσουά Ολάντ; Το βράδυ της Κυριακής, υπογράμμισε: "Μου λέτε: πρέπει να επιταχύνεις. Επιταχύνω".

Το μεγάλο πρόβλημα είναι το κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2013, ο οποίος έχει στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ όπως προβλέπεται από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Γαλλίας, για τις οποίες πρέπει να βρεθούν τουλάχιστον 30 δισεκατομμύρια ευρώ από εξοικονομήσεις ή αύξηση φόρων.

Υποσχέθηκε πως το κράτος δεν θα δαπανήσει "ούτε ένα ευρώ παραπάνω το 2013 απ΄ό,τι το 2012".

Εξήγησε πως από τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται για να κλείσει ο προϋπολογισμός, "δέκα εκατομμύρια ευρώ" θα προέλθουν "από εξοικονομήσεις", άλλα δέκα από μεγάλες επιχειρήσεις και ακόμη δέκα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το σχέδιο νόμου των δημοσιονομικών για το 2013 θα καταρτιστεί σε συνάρτηση με μια πρόβλεψη "ρεαλιστικής" ανάπτυξης, δηλαδή "χωρίς αμφιβολία 0,8%", πρόσθεσε Όσον αφορά τον έκτακτο φόρο 75% στα εισοδήματα που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ τον οποίο θέλει να επιβάλει, ένα "ανεύθυνο" μέτρο σύμφωνα με τους αντιπάλους του που επιχειρηματολογούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε φυγή κεφαλαίων, διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξουν "εξαιρέσεις".

Η διαμάχη ξέσπασε το Σάββατο μετά την αποκάλυψη ενός αιτήματος υπηκοότητας που κατατέθηκε στις Βρυξέλλες από τον πιο πλούσιο των Γάλλων, τον ιδιοκτήτη της αυτοκρατορίας LVMH Μπερνάρ Αρνό.

"Θα έπρεπε να μετρήσει καλά τι σημαίνει να ζητά την υπηκοότητα μιας άλλης χώρας, γιατί είμαστε περήφανοι που είμαστε Γάλλοι", σχολίασε με αυστηρότητα ο Φρανσουά Ολάντ.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Γαλλία: Συνεχίζονται οι έρευνες για το μακελείο στις Άλπεις


Περιπλέκεται η υπόθεση της μακελειού που σημειώθηκε στις γαλλικές Αλπεις την περασμένη εβδομάδα καθώς, σύμφωνα με τις αστυνομικές έρευνες, ο Βρετανός ιρακινής καταγωγής, Σαάντ αλ Χίλι, εργαζόταν σε μυστικό πρόγραμμα κατασκευής κατασκοπευτικών δορυφόρων για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, την Surrey Satellite Technology Limited.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, η αστυνομία ερευνά το εργασιακό περιβάλλον του 50χρονου προκειμένου να ρίξει φως στα αίτια δολοφονίας του ιδίου και της οικογένειάς του στην Άνω Σαβοία.

Οι αρχές ετοιμάζονται να ανακρίνουν τους συναδέλφους του, την ίδια ώρα εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο της οικογενειακής βεντέτας μεταξύ του αλ Χίλι και του αδερφού του για χρήματα. Ο αδερφός του αλ Χιλι έχει ήδη ανακριθεί αλλά έχει αρνηθεί πως υπήρχε οποιαδήποτε διαφωνία.

Στο μεταξύ, το τετράχρονο κοριτσάκι της οικογένειας που επί οκτώ ώρες παρέμεινε κρυμμένο κάτω από τη σορό της μητέρας του, επέστρεψε στη Βρετανία αφού πρώτα υποβλήθηκε σε ερωτήσεις από την αστυνομία. Οι αρχές την ενημέρωσαν για τον θάνατο των γονιών της.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ανεξάρτητο κράτος από σήμερα το Κόσοβο

Χωρίς διεθνή επιτήρηση από σήμερα η περιοχή


Το Κόσοβο αποκτά από σήμερα καθεστώς πλήρους ανεξαρτησίας και θα λειτουργεί πλέον ως κυρίαρχο κράτος. Το καθεστώς διεθνούς επιτήρησης που είχε επιβληθεί με το σχέδιο Αχτισάαρι παύει να ισχύει.

Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί στις 2 Ιουλίου στη Βιέννη από τη Διεθνή Ομάδα Καθοδήγησης, η οποία αποτελείται από χώρες που έχουν αναγνωρίσει τη μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία του Κοσόβου και από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή.

Στην Πρίστινα θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα επίσημη συνεδρίαση του κοινοβουλίου, κατά την οποία θα επικυρωθεί η τροποποίηση του συντάγματος για τη μετάβαση από το καθεστώς της επιτηρούμενης ανεξαρτησίας στο καθεστώς της απόλυτης ανεξαρτησίας. Το κοινοβούλιο του Κοσόβου θα αποφασίσει επίσης την παράταση της θητεία της διεθνούς αστυνομικής αποστολής EULEX μέχρι τον Ιούλιου του 2014.

Στη συνεδρίαση αυτή θα παραστούν, εκτός από την τοπική πολιτική ηγεσία, ο "αρχιτέκτονας" της ανεξαρτησίας του Κοσόβου Μάρτι Αχτισάαρι, εκπρόσωποι 23 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναγνώρισαν το Κόσοβο, όπως επίσης, εκπρόσωπος της Τουρκίας και των ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, κάλεσε του πολίτες να γιορτάσουν τη σημερινή ημέρα, χαρακτηρίζοντάς την «ιστορική».

Το Κόσοβο ανακήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία του τον Φεβρουάριο του 2008 με βάση το σχέδιο που εκπονήθηκε από τη διεθνή μεσολαβητική ομάδα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρώην πρόεδρος της Φιλανδίας Μάρτι Αχτισάαρι. Προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις με τη σερβική πλευρά που κράτησαν δύο χρόνια περίπου, χωρίς να καρποφορήσουν. Το Βελιγράδι, επικαλούμενο το Ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, από το 1999, που ορίζει το Κόσοβο ως αναπόσπαστο τμήμα της Σερβίας, αρνήθηκε στις συνομιλίες να δεχθεί την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου. Στάση που τηρεί και σήμερα επιδιώκοντας επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το οριστικό καθεστώς του Κοσόβου.

Το Κόσοβο μέχρι σήμερα αναγνώρισαν ως ανεξάρτητο κράτος 92 χώρες μέλη του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ. Από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το αναγνώρισαν 23 χώρες, ενώ δεν το έπραξαν η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Κύπρος. Η Ρωσία και η Κίνα θεωρούν την απόσχιση του Κοσόβου από τη Σερβία παράνομη.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Γερμανία: Εβραίοι και Μουσουλμάνοι μαζί για «θρησκευτική ελευθερία»

Κοινή διαδήλωση στο Βερολίνο κατά της απαγόρευσης της περιτομής


Εκατοντάδες Γερμανοί Εβραίοι και Μουσουλμάνοι πραγματοποίησαν χθες κοινό συλλαλητήριο στο Βερολίνο, απαιτώντας το σεβασμό προς τη «θρησκευτική ελευθερία», σε μια σπάνια κίνηση ενότητας, διαμαρτυρόμενοι για μια δικαστική απόφαση που απαγορεύει την τελετουργική περιτομή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, η απόφαση, η οποία πάρθηκε τον Ιούνιο από δικαστήριο της Κολονίας, έχει πυροδοτήσει ισχυρές αντιπαραθέσεις σχετικά με τη θρησκευτική ελευθερία.

Παρόλο που η απαγόρευση αφορά μόνο την περιοχή της Κολονίας, γιατροί σε όλη τη χώρα αρνούνται να πραγματοποιήσουν τις εν λόγω επεμβάσεις, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να έρθουν αντιμέτωποι με το νόμο.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Ελβετία: Επεκτείνεται η ισότιμη φορολόγηση των ξένων

Μετά τη Ζυρίχη και τη Γενεύη, και η Βέρνη τελειώνει ως φορολογικός παράδεισος


Τέλος στην άδικη, όπως τη χαρακτηρίζουν, ειδική φορολογική μεταχείριση προς τους πλούσιους ξένους σκέφτονται να βάλουν οι εκλογείς του ελβετικού καντονίου της Βέρνης, καθώς στις 23 Σεπτεμβρίου θα ψηφίσουν για μία νέα νομοθεσία σχετικά με τη «δίκαιη και ισότιμη φορολόγηση για τις οικογένειες». 

Η βουλευτής των Σοσιαλιστών Μάργκρετ Κίνερ Νέλεν, σε δήλωσή της σε ελβετική εφημερίδα, αναφέρεται στο ζήτημα αυτό, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι «στο Γκστάαντ βρίσκουμε δεκατρείς ελληνικές οικογένειες πολυεκατομμυριούχων, που πληρώνουν εξευτελιστικούς φόρους. Είναι σκάνδαλο». 

Βέβαια, πέρα από τους πλούσιους Έλληνες, στην Ελβετία βρίσκονται και πολλοί Γάλλοι.

Το θέμα με την ψηφοφορία στις 23 Σεπτεμβρίου, δεν άφησε αδιάφορο τον γαλλικό Τύπο που αναρωτιέται εάν «ο ελβετικός παράδεισος» θα λήξει προσεχώς και για τον ιδιαίτερα δημοφιλή στους Γάλλους ροκ τραγουδιστή Τζόνι Χαλιντέι.

Η Ελβετίδα βουλευτής, που έφερε σαν παράδειγμα την παρουσία των 13 ελληνικών οικογενειών υπογραμμίζει ότι «οι ξένοι κλέβουν, όχι μόνον το καντόνι της Βέρνης αλλά και την Ελβετική Συνομοσπονδία».

Σημειωτέον ότι το καντόνι της Ζυρίχης κατήργησε το ευνοϊκό αυτό για τους ξένους φορολογικό σύστημα το 2009, ενώ το καντόνι της Γενεύης αναμένεται ότι θα το καταργήσει έως το τέλος του έτους.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Πακιστάν: Σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες με τουλάχιστον 78 νεκρούς


Τουλάχιστον 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν τις τελευταίες τρείς ημέρες σε νέες πλημμύρες που πλήττουν στο Πακιστάν, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν ξαφνική άνοδο των υδάτων στα ποτάμια, ενώ κατέστρεψαν 1.600 σπίτια, διευκρίνισε ο Ιρσάντ Μπατί, εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας διαχείρισης φυσικών καταστροφών του Πακιστάν.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com