Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ταϊβάν: Έπαιξε βιντεοπαιχνίδι μέχρι… θανάτου!


Ένας 18χρονος στην Ταϊβάν πέθανε σε Ιντερνετ καφέ αφού έπαιξε επί 40 συνεχείς ώρες ένα δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι, το Diablo 3, όπως τουλάχιστον αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας United Daily News.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νεαρός Τσουάνγκ πήγε το μεσημέρι της 13ης Ιουλίου σε καφέ της Ταϊνάν στη νότια Ταϊβάν, πλήρωσε για ένα δικό του δωμάτιο και έπαιξε το βιντεοπαιχνίδι αυτό για περίπου δυο ημέρες χωρίς καν να φάει. Το πρωί της 15ης Ιουλίου, ένας υπάλληλος μπήκε στο δωμάτιο και τον βρήκε να είναι ξαπλωμένος πάνω σε ένα τραπέζι. Ο υπάλληλος τον ξύπνησε, αυτός σηκώθηκε, έκανε μερικά βήματα και στη συνέχεια κατέρρευσε. Αμέσως μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Τα αίτια του θανάτου του 18χρονου ερευνώνται. Εικάζεται ότι η πολύωρη καθιστική στάση προκάλεσε στο νεαρό καρδιαγγειακό πρόβλημα. Τον Φεβρουάριο ένας 23χρονος πέθανε από ανακοπή ύστερα από 23 συνεχείς ώρες μπροστά από ένα κομπιούτερ.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Τουρκία: Υπό έλεγχο η φωτιά σε ουρανοξύστη της Κωνσταντινούπολης

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε ουρανοξύστη 42 ορόφων με πολυτελή διαμερίσματα και γραφεία στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, ύστερα από μάχη που έδωσαν εκατοντάδες πυροσβέστες, μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.
Η φωτιά στον Polat Tower Residence, έναν ουρανοξύστη ύψους 152 μέτρων, ο οποίος βρίσκεται στη συνοικία Μπεζικτάς, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, δεν προκάλεσε νεκρούς ή τραυματίες, ανέφεραν οι τοπικές αρχές. Οι αρχές απέκλεισαν αμέσως όλους τους δρόμους που οδηγούν στο κτίριο, ενώ εκκένωσαν ένα πρατήριο υγρών καυσίμων και κτίρια που βρίσκονται κοντά. Σε μικρή απόσταση από τον ουρανοξύστη βρίσκονται υποκαταστήματα τραπεζών, πολλά καταστήματα και ένα νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η εξωτερική μόνωση του κτιρίου πήρε φωτιά, η οποία επεκτάθηκε γρήγορα. Πολλοί συγκεντρώθηκαν στους γύρω δρόμους και παρακολουθούσαν καθώς οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά, η οποία είχε τυλίξει μια από τις πλευρές του ουρανοξύστη.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Συρία: Σημείο καμπής της εξέγερσης οι συγκρούσεις στη Δαμασκό


Η εξέγερση κατά του καθεστώτος της Συρίας βρέθηκε χθες σε σημείο καμπής, καθώς για πρώτη φορά σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας Δαμασκό σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στον υποστηριζόμενο από τεθωρακισμένα άρματα στρατό και τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις.
Τη στιγμή που στον ΟΗΕ η Ρωσία μπλοκάρει κάθε πρωτοβουλία για την καταδίκη του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις ανακοίνωναν χθες το βράδυ ότι εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας επίθεση, με την επωνυμία «το ηφαίστειο της Δαμασκού και οι σεισμοί της Συρίας». Η επίθεση αυτή συνίσταται στην οργάνωση συστηματικών επιθέσεων εναντίον όλων των σημείων ελέγχου της χώρας, στον αποκλεισμό οδικών αρτηριών με στόχο την παράλυση των συριακών δυνάμεων και τις προσκλήσεις σε αποστασία.
Στη Δαμασκό, οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών ανακοίνωσαν ότι ελέγχουν δύο συνοικίες, το Μιντάν και την Τανταμούν, στον νότιο τομέα της πόλης, χωρίς να γίνει δυνατή η επιβεβαίωση της πληροφορίας. Οι συγκρούσεις έχουν επεκταθεί στο Χάλεντ μπεν ελ – Ουαλίντ, μεγάλη οδική αρτηρία που συνδέει το Μιντάν με το κέντρο της Δαμασκού.
Τη στιγμή που η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού θεωρεί ότι πλέον η Συρία βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου, οπτικό υλικό δείχνει ότι πραγματικές μάχες εκτυλίσσονται στη Δαμασκό, με άνδρες να εκτοξεύουν αντιαρματικές ρουκέτες οχυρωμένοι πίσω από σάκους άμμου. Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι άμαχοι, σκοτώθηκαν κατά τις μάχες στις συνοικίες Μιντάν, Τανταμούν και Αϊσέ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στο Λονδίνο, ο πρώην πρεσβευτής της Δαμασκού στη Βαγδάτη Ναουάφ Φαρές, ο οποίος αποσκίρτησε στις 11 Ιουλίου, προειδοποίησε ότι ο Μπασάρ αλ Ασαντ δεν θα διστάσει να κάνει χρήση χημικών όπλων για να παραμείνει στην εξουσία.
«Η αρχή του τέλους»
«Το Μιντάν βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Είναι η αρχή του τέλους», δήλωσε ένας ακτιβιστής στο Τανταμούν, προσθέτοντας ότι η ηλεκτροδότηση, η υδροδότηση και οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί στη συνοικία. Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι τεθωρακισμένα άρματα και οχήματα μεταφοράς προσωπικού είχαν λάβει θέσεις για πρώτη φορά στο Μιντάν και χαρακτήρισε «σημείο καμπής» τη μεταφορά των συγκρούσεων στη Δαμασκό.
Το Μαρόκο χαρακτήρισε χθες τον Σύριο πρεσβευτή στη Ραμπάτ personna non grata και τού ζήτησε να εγκαταλείψει το Μαρόκο. Το ίδιο συνέβη αργότερα με τον Μαροκινό πρεσβευτή στη Δαμασκό, ο οποίος όμως έχει εγκαταλείψει τη χώρα εδώ και πολλούς μήνες. Από την πλευρά της η ΕΕ ετοιμάζεται να εγκρίνει την επόμενη εβδομάδα νέες κυρώσεις κατά του καθεστώτος, τη 16η δέσμη μέτρων από την έναρξη της συριακής εξέγερσης τον Μάριο του 2011.
Στη Νέα Υόρκη, οι διαπραγματεύσεις στον ΟΗΕ για την ανανέωση της εντολής της ομάδας των διεθνών παρατηρητών στη Συρία εξακολουθούν να βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς οι Δυτικοί επιμένουν να συνδέσουν την ανανέωση της εντολής με την απειλή λήψης μέτρων, ενώ η Ρωσία προειδοποίησε ότι σε αυτήν την περίπτωση θα προβάλει, και πάλι, το βέτο της στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Η Μόσχα μπλοκάρει από την Παρασκευή το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας που καταδικάζει τη χρήση βαρέων όπλων από το καθεστώς στην πόλη Τρέμσαχ, όπου δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν τις 12 Ιουλίου. Σήμερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθεί με τον απεσταλμένο της διεθνούς κοινότητας Κόφι Ανάν σε μία προσπάθεια αναβίωσης του ειρηνευτικού του σχεδίου το οποίο έχει παραμείνει νεκρό γράμμα. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ χαρακτήρισε «εγκληματική πράξη» την αδιαλλαξία της Ρωσίας.
Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com


ΗΠΑ: Επίθεση Ρόμνεϊ στον Ομπάμα

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο Μιτ Ρόμνεϊ απέρριψε για άλλη μία φορά τις, «άτιμες» κατ’ αυτόν, κατηγορίες που του εξακόντισε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με το παρελθόν του σε μια επενδυτική εταιρία, ενώ παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα τους τις… ανταποδώσει!
Μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που δέχθηκε από το δημοκρατικό στρατόπεδο για την πρώην εταιρεία του Ρόμνεϊ, την Bain Capital, ο ίδιος δήλωσε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News πως πρόκειται να πληρώσει τον Ομπάμα με το ίδιο νόμισμα. «Πιστεύω πως όταν κατηγορείται κάποιος για έγκλημα έχει κάθε λόγο να απαντήσει σε υψηλούς τόνους. Αυτό προτίθεμαι να πράξω με τον Ομπάμα», προειδοποίησε ο Ρόμνεϊ.
Ο ίδιος τόνισε σε άλλη αποστροφή του λόγου του πως «η καλύτερη επίθεση είναι να κοιτάξει κανείς τους ισολογισμούς του Ομπάμα» και ιδιαίτερα την αποτυχία του προέδρου να επιτύχει την επάνοδο της οικονομίας στην ανάπτυξη. «Ο Ομπάμα το μόνο που γνωρίζει είναι ένα πράγμα: να μου επιτίθεται συστηματικά. Οι επιθέσεις είναι άτιμες και κακά εστιασμένες. Στο Σικάγο αυτό μπορεί να λειτουργεί, αλλά δεν πρόκειται να δουλέψει σε όλη την Αμερική», εκτίμησε ο Ρόμνεϊ.
Ο ζάπλουτος υποψήφιος πρόεδρος –η προσωπική του περιουσία εκτιμάται σε 250 εκατ. δολάρια– έχει αρνηθεί, παρά τις σχετικές επικλήσεις ακόμη και από το δικό του στρατόπεδο, να δημοσιεύσει τις φορολογικές δηλώσεις του, εκτιμώντας πως αυτό θα δώσει κι άλλα πυρομαχικά στους Δημοκρατικούς αντιπάλους του.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

ΗΠΑ: Πλήττονται από την χειρότερη ξηρασία των 56 τελευταίων ετών

Οι ΗΠΑ πλήττονται από τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 56 ετών, ανακοίνωσε η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NOAA), περί το 55% του εδάφους των ΗΠΑ, κυρίως οι μεσοδυτικές πολιτείες, πλήττονται από τον Ιούνιο από ξηρασία, σύμφωνα με τον ορισμό που δίνεται από τον δείκτη Palmer που ορίζει την ξηρασία με κριτήρια που βασίζονται στον συνδυασμό της θερμοκρασίας και των βροχοπτώσεων.
Σύμφωνα με τα κριτήρια αυτά, η φετινή ξηρασία είναι η χειρότερη από το 1956, οπότε αυτές οι μετεωρολογικές συνθήκες αφορούσαν το 58% του εδάφους. Ο Ιούνιος του 2012 ήταν ο 14ος θερμότερος μήνας και ο 10ος ξηρότερος που έχει καταγραφεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οι καλλιεργήσιμες περιοχές αποξηράθηκαν και επλήγη η σοδειά σε σημείο άνευ προηγουμένου εδώ και 18 χρόνια, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Τουρκία: Πυρκαγιά σε ουρανοξύστη στην Κωνσταντινούπολη

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε ουρανοξύστη 42 ορόφων στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και πυκνά σύννεφα καπνού έχουν καλύψει την περιοχή στην οποία έχουν σπεύσει πυροσβέστες που προσπαθούν να την σβήσουν. Εικόνες που μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση δείχνουν μαύρο καπνό να έχει τυλίξει το κτίριο, στο οποίο υπάρχουν διαμερίσματα και γραφεία και συντρίμμια να πέφτουν στο έδαφος καθώς πυροσβέστες αγωνίζονται να σβήσουν τη φωτιά. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ενώ είναι ασαφές αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι μέσα στο κτίριο.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Moody's: Νέα υποβάθμιση ιταλικών τραπεζών

Σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας ιταλικών τραπεζών προχώρησε χθες ο οίκος αξιολόγησης Moody's. Όπως ανακοινώθηκε, υποβαθμίστηκε η πιστοληπτική ικανότητα 13 ιταλικών τραπεζών, μεταξύ των οποίων η UniCredit και η Intesa Sanpaolo. Η υποβάθμιση αυτή έρχεται μερικές μέρες αφού ο ίδιος οίκος είχε υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας. «Η υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας κατά δύο βαθμίδες σημαίνει ότι αυξάνεται ο κίνδυνος η κυβέρνηση να μην είναι σε θέση να προσφέρει την χρηματοπιστωτική της υποστήριξη στις τράπεζές της που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες», διευκρινίζει ο οίκος Moody's στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

ΔΝΤ: Αναθεωρεί τις προβλέψεις του για τις κορυφαίες οικονομίες της ΕΕ


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναθεώρησε χθες προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη στη Γαλλία το 2012 και το 2013, καθώς η ευρωζώνη βρίσκεται αντιμέτωπη με έντονες αναταράξεις.
Το γαλλικό ΑΕΠ αναμένεται ότι θα αυξηθεί φέτος κατά 0,3%, (δηλαδή 0,1 μονάδα λιγότερο απ' όσο προέβλεπε το ΔΝΤ τον Απρίλιο) και κατά 0,8% το 2013 (μείωση κατά 0,2% σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη). Στις αρχές Ιουλίου ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό είχε επίσης αναθεωρήσει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη που πλέον είναι ταυτόσημες με αυτές του ΔΝΤ για φέτος αλλά πιο αισιόδοξες (στο +1,2%) για του χρόνου. Στην ανακοίνωσή του το ΔΝΤ δεν κάνει κανένα συγκεκριμένο σχόλιο για τη Γαλλία για να εξηγήσει την αναθεώρηση αυτή αλλά αναφέρεται γενικότερα στα προβλήματα της ευρωζώνης, τις πιέσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές και την υπερχρέωση των χωρών.
Για την πρώτη οικονομία της ευρωζώνης, την Γερμανία, το ΔΝΤ είναι πιο αισιόδοξο. Έτσι, αναθεωρεί προς τα πάνω την ανάπτυξη της για φέτος στο 1% και στο 1,4% για το 2013. Όσον αφορά την Βρετανία –χώρα εκτός ευρωζώνης– το ΔΝΤ προχώρησε σε σημαντική αναθεώρηση της πρόβλεψής του. Έτσι, θεωρεί ότι φέτος η ανάπτυξη θα φτάσει μόνο το +0,2% (αντί για 0,8%) και του χρόνου θα είναι 1,4% (αντί για 2%).

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com