Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ιρλανδία: Εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν μετά από συγκρούσεις μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών


Εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν χθες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών ταραξιών στην Ιρλανδία. Οι ταραξίες εκτόξευσαν μολότοφ, πυροτεχνήματα, τούβλα και πέτρες κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν πυροβολώντας πλαστικές σφαίρες, στην προσπάθειά τους να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο στο βόρειο Μπέλφαστ. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Οι συγκρούσεις μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών εντάθηκαν την Κυριακή, όταν οι δύο πλευρές διαπληκτίστηκαν για το ποια από τις δύο ομάδες έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει παρέλαση στην περιοχή του βόρειου Μπέλφαστ. Τουλάχιστον 47 αστυνομικοί τραυματίστηκαν την Κυριακή.


Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Μαρόκο: Τραγωδία με 42 νεκρούς επιβάτες λεωφορείου


Συγκλονίζει το Μαρόκο το τροχαίο που σημειώθηκε την Τρίτη με 42 νεκρούς και 25 τραυματίες οι οποίοι επέβαιναν σε λεωφορείο που έπεσε σε χαράδρα.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων» είπε τοπικός αξιωματούχος ο οποίος διευκρίνισε ότι τα θύματα ήταν όλα μαροκινής καταγωγής. Το δυστύχημα συνέβη στον κεντρικό δρόμο της επαρχίας Χάουζ, 100 περίπου χιλιόμετρα νότια του Μαρακές.

Η ίδια πηγή συμπλήρωσε πως οι 25 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε διαφορετικά νοσοκομεία της περιοχής. Το μαροκινό πρακτορείο MAP μετέδωσε ωστόσο πως οι τραυματίες είναι 24, οι τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση.

Πρόκειται για το σοβαρότερο τροχαίο που έχει συμβεί ποτέ στο Μαρόκο. Τον Νοέμβριο του 2010 λεωφορείο που μετέφερε εργάτες έπεσε σε ποτάμι κοντά στο Ραμπάτ με αποτέλεσμα να πνιγούν 24 άνθρωποι.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Συρία: Περισσότεροι από 100.000 Σύριοι εγκατέλειψαν τη χώρα τον Αύγουστο


Περισσότεροι από 100.000 Σύριοι εγκατέλειψαν τον Αύγουστο τη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα στη Γενεύη η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. «Τα πρόσωπα αυτά αναζήτησαν άσυλο στις γειτονικές χώρες. Πρόκειται για τον υψηλότερο μηνιαίο αριθμό από την αρχή της σύγκρουσης», διευκρίνισε η Αρμοστεία.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ, η κατάσταση των ιρακινών προσφύγων που βρίσκονται στη Συρία είναι επίσης ανησυχητική. «Διαφεύγουν από τη χώρα κατά εκατοντάδες, δέχονται άμεσες απειλές», πρόσθεσε η εκπρόσωπος επικαλούμενη την περίπτωση ενός ταξί που μετέφερε μια οικογένεια ιρακινών προσφύγων και δέχθηκε επίθεση, καθώς και το φόνο τριών ιρακινών προσφύγων σε προάστιο της Δαμασκού.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Moody's: Υποβάθμισε τα προγνωστικά της για την ΕΕ


Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε τη Δευτέρα από «σταθερές» σε «αρνητικές» τις προβλέψεις της για την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξηγώντας ότι βασίζεται στα αρνητικά προγνωστικά για μεγάλες χώρες της ΕΕ όπως είναι η Γαλλία και η Γερμανία, αλλά και η Βρετανία και η Ολλανδία που αντιπροσωπεύουν το 45% της οικονομικής δραστηριότητας της Ένωσης.

Ο οίκος προειδοποιεί ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεσοπρόθεσμα, αν και προς το παρόν διατηρεί το «Aaa».

Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε στις 23 Ιουλίου σε «αρνητική» την πρόβλεψη αξιολόγησης της Γερμανίας της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου, των χωρών που βαθμολογούνται με «Aaa», εξαιτίας της «αυξανόμενης αβεβαιότητας» για την έκβαση της κρίσης στην ευρωζώνη. Τότε ο Moody's είχε ανακοινώσει ότι θα επανεξετάσει «στο τέλος του τρίτου τριμήνου» το τριπλό A της Γαλλίας και της Αυστρίας, δύο χωρών που έχουν τεθεί σε αρνητική προοπτική από τον Φεβρουάριο. Το τριπλό A της Βρετανίας τελεί υπό αρνητική προοπτική από τον Δεκέμβριο.

Αναγνωρίζοντας ότι η αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ενισχυθεί χάρις στα «διαρθρωτικά μέτρα» που εφαρμόζονται, ο οίκος θεωρεί ότι είναι εύλογο να βασισθεί στην αρχή ότι η πιθανότητα χρεοκοπίας της ΕΕ είναι η ίδια με τις χώρες μέλη της που έχουν την υψηλότερη αξιολόγηση. 

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Η Μέρκελ υιοθετεί επιλεκτικά συνθήματα της Αριστεράς

Η καγκελάριος φέρεται να έχει επιστρατεύσει αμφιλεγόμενες στρατηγικές που χρησιμοποιήθηκαν από τον Κλίντον


Ένα χρόνο πριν από τις προγραμματισμένες βουλευτικές εκλογές στην Ομοσπονδιακή Γερμανία, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), φέρεται να έχει επιστρατεύσει αμφιλεγόμενες στρατηγικές που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν από τον αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον κατά τη διάρκεια της προεκλογικής μάχης στις ΗΠΑ το 1996.

Αυτές συνοψίζονται στην επιλεκτική υιοθέτηση επι μέρους θέσεων της αντιπολίτευσης σε καίρια ζητήματα, εν προκειμένω των θέσεων των αριστερών κομμάτων της Γερμανίας σε θέματα που αφορούν στην πυρηνική ενέργεια, το περιβάλλον, την εκπαίδευση κ.ά., με τελικό σκοπό την ευρύτερη προσέλκυση ψήφων.

Η επιλεκτική «αριστερή» συνθηματολογία οφείλεται στο ότι τα τελευταία χρόνια σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες η πολιτική ζυγαριά έκλινε υπέρ των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ως αποτέλεσμα της κρίσης, συμπεριλαμβανομένων χωρών όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, αλλά και η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Επιπλέον, στην Ολλανδία οι δημοσκοπήσεις δείχνουν εντυπωσιακή άνοδο της Αριστεράς ενόψει των επικείμενων εκλογών της 12ης Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, στη Γερμανία η αντιπολίτευση των Σοσιαλδημοκρατών του SPD φαίνεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες στη συγκρότηση ενός προγράμματος που θα ανταγωνιστεί επιτυχώς τις θέσεις της γερμανίδας Καγκελάριου. Όπως παρατηρούν πολιτικοί αναλυτές, αλλά και εκπρόσωποι του ίδιου του κόμματος διατηρώντας την ανωνυμία τους, το SPD φαίνεται να διατηρεί λιγότερο μαχητική στάση, αναμένοντας οι δυσμενείς συνθήκες στην ευρωζώνη να οδηγήσουν από μόνες τους στην «αποκαθήλωση» της Μέρκελ.

Στο κρίσιμο αυτό ζήτημα της ευρωζώνης, ενώ η Μέρκελ έχει επιτύχει - έναντι της γερμανικής κοινής γνώμης - μια σχετική ισορροπία με θέσεις που υποστηρίζονται από την πλειονότητα του γερμανικού πληθυσμού, το SPD επιχειρεί ακόμα να περιγράψει εκείνη την οικονομική και ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία θα τυγχάνει ευρείας αποδοχής στο εσωτερικό της χώρας, ενώ ταυτόχρονα θα διαφοροποιείται από τις αντίστοιχες θέσεις του CDU. Εντούτοις, μέχρι σήμερα η θέση των σοσιαλδημοκρατών σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη έχει διαφοροποιηθεί από τη σθεναρή υποστήριξη έκδοσης ευρωομολόγου στην πιο μετριοπαθή θέση «αμοιβαιότητας του χρέους», αλλά υπό την προϋπόθεση της «αυστηρής δημοσιονομικής σύγκλισης».

Πάντως, το SPD έχει εναποθέσει πολλές ελπίδες για ισχυροποίηση της δημοτικότητάς του στις τοπικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2013 στην Κάτω Σαξωνία. Αν η συμμαχία SPD και Πρασίνων κατορθώσει να νικήσει αυτές τις εκλογές, η νίκη σε εθνικό επίπεδο θα είναι, εκτιμούν αρκετοί αναλυτές, πιο πιθανή για τον συνδυασμό.


Πηγή: tovima.gr

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Γερμανία: Επαναλαμβάνεται η απεργία του ιπτάμενου προσωπικού της Lufthansa


Το ιπτάμενο προσωπικό της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa επαναλαμβάνει σήμερα την απεργία στο Βερολίνο και την Φρανκφούρτη, ανακοίνωσε το βράδυ το συνδικάτο UFO.

Η απεργία θα πλήξει το αεροδρόμιο Τέγκελ του Βερολίνου από τις 07.00 έως τις 15.00 (τοπική ώρα) και το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το τρίτο σε κυκλοφορία αεροδρόμιο της Ευρώπης, από τις 08.00 έως τις 16.00 (τοπική ώρα).

Κατά την πρώτη ημέρα απεργίας την περασμένη Παρασκευή στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν και οι επιβάτες ετοιμάζονται για μία ακόμη ημέρα χάους στα δύο μεγάλα γερμανικά αεροδρόμια. Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι η Lufthansa καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε οι επιπτώσεις της απεργίας επί των πελατών της να είναι οι μικρότερες δυνατές.

Το συνδικάτο UFO, το οποίο αντιπροσωπεύει τα δύο τρίτα των μελών του ιπτάμενου προσωπικού της Lufthansa, που αριθμεί 18.000 εργαζόμενους προχώρησε σε απεργιακές κινητοποιήσεις έπειτα από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη διοίκηση της εταιρείας και το συνδικάτο για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.

Τον Απρίλιο, το συνδικάτο ζήτησε αύξηση των μισθών κατά 5% σε διάστημα 15 μηνών με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου, έπειτα από πάγωμα τριών ετών. Το συνδικάτο αρνείται επίσης την προσφυγή σε ιπτάμενο προσωπικό προσωρινής απασχόλησης από την εταιρεία.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com