Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Βρετανία: «Εφαγαν πόρτα» από εστιατόριο επειδή έτρωγαν πολύ


Εστιατόριο στη Βρετανία, που φημίζεται για την απεριόριστη πρόσβαση στον μπουφέ του, απαγόρευσε για πάντα την είσοδο σε δύο φίλους. Ο Αντι Μάιλς και ο Τζορτζ Ντάλμον από το Μπράιτον δεν θα μπορέσουν να ξαναπατήσουν το πόδι τους στο εστιατόριο με ασιατική κουζίνα Gobi, επειδή έτρωγαν πάρα πολύ.

Λιβύη: Εισβολή διαμαρτυρίας στο κοινοβούλιο


Διαδηλωτές που πιστεύουν ότι η περιοχή τους υποεκπροσωπείται στη νέα κυβέρνηση της Λιβύης εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο την ώρα που οι βουλευτές ετοιμάζονταν να εξετάσουν και να εγκρίνουν τους υπουργούς που πρότεινε ο πρωθυπουργός Μουστάφα Αμπού Σάγκουρ.

Σουηδία: Τον πλήρωσε για να πάει φυλακή στη θέση του

Ένας άντρας εξέτισε το μεγαλύτερο μέρος της ποινής φίλου του, που είχε καταδικαστεί για λαθρεμπόριο, σε σουηδική φυλακή, χωρίς κανείς να καταλάβει τη διαφορά. Η ταυτότητα του «ψεύτικου» κρατούμενου αποκαλύφθηκε όταν αυτός αφέθηκε ελεύθερος και τέθηκε υπό αστυνομική επιτήρηση και αφού είχε ήδη εκτίσει τα δύο τρίτα της ποινής του πραγματικού κατάδικου.

Τουρκία: «Ναι» σε στρατιωτικές επιχειρήσεις από την Άγκυρα

«Συγγνώμη» από τη Δαμασκό


Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα το αίτημα της κυβέρνησης να επιτραπεί στον τουρκικό στρατό να πραγματοποιήσει, «αν είναι απαραίτητο», επιχειρήσεις στη Συρία, την επομένη του σοβαρού μεθοριακού επεισοδίου που κόστισε τη ζωή σε πέντε Τούρκους αμάχους και προκάλεσε την απάντηση της Άγκυρας, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Αποφασισμένη η Τουρκία να σταματήσει την «επιθετικότητα» της Συρίας

Εκτεταμένη η χρήση δακρυγόνων της αστυνομίας για να απωθήσει διαδηλωτές κατά του πολέμου 


Εξουσιοδότηση από την τουρκική εθνοσυνέλευση για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, αν παραστεί ανάγκη, ζητά η τουρκική κυβέρνηση με πρόταση που φέρει την υπογραφή του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και κατατέθηκε μετά τα μεσάνυχτα. Στην πρόταση αναφέρεται ότι «κλιμακώνεται η αρνητική επίδραση της συνεχιζόμενης κρίσης στη Συρία τόσο επί της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή, όσο και επί της εθνικής μας ασφάλειας».

Πορτογαλία: Νέες κινητοποιήσεις εναντίον των μέτρων λιτότητας

Μεγάλα προβλήματα αντιμετώπισαν εκ νέου σήμερα το πρωί οι συγκοινωνίες στην Πορτογαλία λόγω των στάσεων εργασίας στις οποίες κάλεσαν ενώσεις των εργαζομένων στο μετρό της πρωτεύουσας και στους σιδηροδρόμους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης.

Ινδία: Περίπου 400 νεκροί από επιδημία εγκεφαλίτιδας

Τουλάχιστον 390 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από επιδημία εγκεφαλίτιδας που έχει ξεσπάσει στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της βόρειας Ινδίας, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Οι υπηρεσίες υγείας του κρατιδίου δήλωσαν πως 2.511 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε κρατικά νοσοκομεία στην περιοχή Γκοραχπούρ και γύρω από αυτήν.

ΗΠΑ: Νικητής ο Ρόμνεϊ στο πρώτο ντιμπέιτ με τον Ομπάμα

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος φάνηκε ιδιαίτερα μαχητικός στην πρώτη του τηλεοπτική αναμέτρηση με τον Μπαράκ Ομπάμα που αντίθετα έδειξε υποτονικός, διατήρησε τις ελπίδες του στην προεκλογική εκστρατεία για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, αλλά πρέπει ακόμα να κάνει πολλά…

Φιλιππίνες: Η πρώην πρόεδρος Αρόγιο συνελήφθη σε νοσοκομείο

Η πρώην πρόεδρος των Φιλιππίνων Γκλόρια Μακαπαγκάλ Αρόγιο συνελήφθη σήμερα σε νοσοκομείο με κατηγορίες για λεηλασία, καθώς φέρεται ότι συνωμότησε για να κλέψει σχεδόν 9 εκατομμύρια δολάρια από τα κεφάλαια των κρατικών λαχείων, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η αστυνομία εκτέλεσε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος της 65χρονης πρώην προέδρου σ' ένα στρατιωτικό νοσοκομείο στο οποίο η Αρόγιο μεταφέρθηκε εσπευσμένα νωρίτερα σήμερα για αφυδάτωση και μούδιασμα στο χέρι της, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.gr