Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Βρετανία: Δικαστήριο δικαιώνει τραπεζίτες για τα μπόνους που διεκδικούσαν παρά την κρίση!


Περισσότεροι από 100 τραπεζίτες με έδρα το Λονδίνο κατήγαγαν σήμερα μια σπάνια νίκη στη μάχη για τα μπόνους, όταν ένας δικαστής αποφάνθηκε πως η γερμανική τράπεζα Commerzbank παραβίασε τις νομικές υποχρεώσεις της επειδή δεν κατέβαλε υπεσχημένα μπόνους ύψους περίπου 52 εκατομμυρίων ευρώ.
Έπειτα από μια δικαστική μάχη που διήρκεσε περισσότερο από δυόμισι χρόνια, η Commerzbank ανακοίνωσε πως θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστή του Πρωτοδικείου Ρόμπερτ Όουεν ότι οι τραπεζίτες δικαιούνταν την αμοιβή. Η Commerzbank, που έχει διασωθεί δύο φορές από τους Γερμανούς φορολογουμένους, υποστήριξε πως η της θυγατρική της τράπεζα επενδύσεων Dresdner Kleinwort, που είναι πλέον ενοποιημένη μαζί της, ήταν δικαιολογημένη και υποχρεωμένη να περικόψει τα μπόνους του 2008 λόγω των τεράστιων ζημιών της.
«Το κύριο επιχείρημα είναι αν η ανακοίνωση ότι θα χορηγηθούν μπόνους... ισοδυναμούσε με νομικά δεσμευτική συμφωνία. Η θέση της τράπεζας είναι πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ληφθεί διαφορετική απόφαση από το Εφετείο», δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου