Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ρεκόρ τηλεθέασης της ταινίας για το θάνατο του Μπιν Λάντεν


Την πρώτη ταινία για την επιχείρηση που οδήγησε στο θάνατο του αρχηγού της Αλ-Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν παρακολούθησαν την Κυριακή στις ΗΠΑ πάνω από 2,7 εκατομμύρια τηλεθεατές, σύμφωνα με ανακοίνωση του τηλεοπτικού δικτύου National Geographic.


Σε ανακοίνωσή του, το National Geographic τονίζει ότι η ταινία ήταν το πρόγραμμά με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση φέτος και ότι είναι στην έκτη θέση στη λίστα των προγραμμάτων με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία του.

Η ανακοίνωση της προβολής της ταινίας δύο ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, είχε εγείρει ερωτηματικά, καθώς διανομέας της ταινίας είναι ο ισχυρός παραγωγός του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστάιν, ο οποίος είχε αναλάβει να συγκεντρώσει χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο σκηνοθέτης Τζον Στόκγουελ, αρνήθηκε ωστόσο ότι η ταινία προβλήθηκε για λόγους προπαγάνδας και ότι στόχος του φιλμ ήταν να συσπειρώσει τους αναποφάσιστους υπέρ του Ομπάμα, 48 ώρες πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας.

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έχασε τη ζωή του στις 2 Μαΐου του 2011 στη διάρκεια επιχείρησης επίλεκτων αμερικανικών δυνάμεων στο Πακιστάν.



Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου