Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Πολ Μακ Κάρτνεϊ: «Δεν φταίει η Γιόκο Ονο για τη διάλυση των Beatles»

Ο Λένον δεν θα είχε γράψει το «Imagine» αν δεν είχε επηρεαστεί από τη Γιόκο Ονο






Η Γιόκο Ονο δεν έφταιγε. Δεν έχει ευθύνη για τη διάλυση των Beatles. Το λέει ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ σε τηλεοπτική συνέντευξή του, που θα προβληθεί στην Αγγλία τον επόμενο μήνα.

«Σίγουρα δεν ήταν εκείνη που διέλυσε το συγκρότημα. Και δεν νομίζω ότι μπορείς να την κατηγορήσεις για τίποτε», λέει ο ΜακΚάρτνεϊ. «Ο Τζον Λένον είχε αποφασίσει σίγουρα να φύγει».
Αυτά θα ακούσουμε τον σερ Πολ να ισχυρίζεται στη συνέντευξη που δίνει στον σερ Ντέιβιντ Φροστ και θα προβληθεί από το αγγλόφωνο Αλ Τζαζίρα τον Νοέμβριο. Και όλοι εκείνοι που είναι της γνώμης πως η Γιόκο φταίει για όλα έχουν τώρα απέναντί τους να αντικρούσουν τον ίδιο τον ΜακΚάρτνεϊ (ο οποίος βέβαια έχει πει κι άλλες φορές παλαιότερα πως άδικα ρίχνουν το φταίξιμο στη Γιόκο).

Είπε επίσης πως ο Λένον δεν θα είχε γράψει το «Imagine» αν δεν είχε επηρεαστεί από τη Γιόκο Ονο και την τέχνη της. Γιατί ένα από τα πράγματα που γοήτευαν τον Τζον ήταν η «αβάν γκαρντ» ματιά της και η στάση της γενικώς. «Του έδειξε έναν άλλο τρόπο ζωής που του ήταν πολύ ελκυστικός. Είχε φτάσει η στιγμή και ο Τζον είχε πάρει την απόφαση».

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ στη συνέντευξη μιλάει και για την προσωπική του ζωή, για τις μεγάλες απώλειες, της μητέρας του όταν ήταν 14 χρονών και της γυναίκας του της Λίντα το 1998 από καρκίνο στο στήθος. «Ανοίγεται» σε προσωπικά θέματα, τις σχέσεις με τα παιδιά του και τα εγγόνια του, σχέσεις που περιγράφει σαν «το πιο κουλ πράγμα από όλα στη ζωή του», όπως τουλάχιστον έδειξε το δίκτυο BBC ως πρόγευση της συνέντευξης.



Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου