Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Υεμένη: Δεκάδες νεκροί από αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Τουλάχιστον τριάντα μέλη μιας οργάνωσης που θεωρείται προσκείμενη στην Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν στην διάρκεια δύο αεροπορικών επιδρομών εναντίον εξτρεμιστών σήμερα στη Σάμπουα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.
«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τριάντα τρομοκράτες σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε δύο επιδρομές», δήλωσε ο στρατηγός Άχμαντ αλ Μακντίσι, επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας στην επαρχία. Μια πηγή των φυλών είχε κάνει νωρίτερα σήμερα λόγο για εννιά νεκρούς σε μία επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους σε μια κατοικία στην Άζαν, στην ίδια επαρχία, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένα φερόμενα ως μέλη της αλ Κάιντα.
Μόνο οι ΗΠΑ διαθέτουν μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη στην περιοχή. Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν γίνει επιχειρήσεις με στόχο μέλη της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ), ενώ ο στρατός διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον του δικτύου στην επαρχία Αμπιάν.
Σύμφωνα με το στρατηγό Μακντίσι, η δεύτερη επιδρομή είχε στόχο μια «ομάδα τρομοκρατών σε έναν δρόμο από την Άζαν προς τη Χούτα». Κατά πηγές των ένοπλων δυνάμεων, οι επιδρομές είχαν στόχο μαχητές της Αλ Κάιντα οι οποίοι είχαν μεταβεί στην Άζαν, ένα από τα προπύργιά τους, μετά την πτώση δύο πόλεων, της Τζάαρ και την Ζιντζιμπάρ, στην επαρχία Αμπιάν.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου