Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Συρία: Τρεις άμαχοι νεκροί από πυρά κυβερνητικών δυνάμεων

Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία από τις κυβερνητικές δυνάμεις, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μια γυναίκα και ένας άνδρας σκοτώθηκαν σε επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων στο χωριό Ταμάνα της βορειοδυτικής επαρχίας Ιντλίμπ, δήλωσε ο Ραμί Αμπντελ Ραχμάν, ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου, προσθέτοντας ότι ένας άμαχος σκοτώθηκε από πυρά ελεύθερου σκοπευτή στη Χομς της κεντρικής Συρίας.
Τα βίαια επεισόδια σημειώθηκαν μερικές ώρες πριν από την παρουσίαση έκθεσης του διεθνούς απεσταλμένου για τη Συρία Κόφι Ανάν ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη της εκεχειρίας όπως προβλέπεται στο σχέδιο Ανάν. Έκτοτε ωστόσο η κατάπαυση του πυρός παραβιάζεται συνεχώς.
Στη Συρία συνεχίζεται από τις 15 Μαρτίου 2011 εξέγερση κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Οι επιχειρήσεις καταστολής και οι μάχες έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 11.100 ανθρώπων, κυρίως αμάχων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, ενώ οδήγησαν στην εξορία τουλάχιστον 65.000 Σύριους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, χωρίς να υπολογίζονται οι δεκάδες χιλιάδες κρατούμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου