Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ιράκ: Τουλάχιστον 16 νεκροί σε επιθέσεις στη Βαγδάτη

Σειρά βομβιστικών επιθέσεων, αρκετές από τις οποίες σημειώθηκαν με παγιδευμένο αυτοκίνητο, έπληξε σήμερα το πρωί αρκετές συνοικίες της Βαγδάτης προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 16 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας και ιατρικών πηγών.
Η πιο αιματηρή επίθεση σημειώθηκε όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στη σιιτική συνοικία Σούλα σκοτώνοντας τουλάχιστον 13 ανθρώπους και τραυματίζοντας 32. Η ένταση έχει αυξηθεί στο σημείο της επίθεσης, ενώ στην περιοχή ακούγονται πυρά από πυροβόλα όπλα. Σύμφωνα με έναν αξιωματικό της αστυνομίας, πρόκειται για συγγενείς των θυμάτων που συγκεντρώνονται στο σημείο κατά δεκάδες.
Οι επιθέσεις αυτές είναι οι χειρότερες στη Βαγδάτη μετά την 19η Απριλίου, όταν 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 106 τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα και τις συνοικίες της. Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στο Τικρίτ του κεντρικού Ιράκ, με έναν άμαχο να χάνει τη ζωή του το πρωί από έκρηξη μαγνητικής βόμβας. Επίσης στην πόλη Ράμπια, κοντά στη Μοσούλη του βόρειου Ιράκ, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε στη διάρκεια συγκρούσεων με ομάδα ενόπλων διακινητών που κυκλοφορούσε μεταξύ Ιράκ και Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου