Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Αφγανιστάν: 8 νεκροί από βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο

Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί σε μικρό λεωφορείο στην Καμπούλ προκαλώντας το θάνατο 8 ανθρώπων, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία απέδωσε την ευθύνη στους Ταλιμπάν. Ο άνδρας που ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό συνελήφθη. Τα θύματα είναι άνδρες που πήγαιναν στις δουλειές τους σε μια συνοικία συνήθως ήσυχη της δυτικής Καμπούλ.

Οι Ταλιμπάν εκδιώχθηκαν στα τέλη του 2001, από την εξουσία που κατείχαν από το 1996, μετά την υπό τις ΗΠΑ διεθνή εισβολή στο Αφγανιστάν. Έκτοτε πολεμούν την αφγανική κυβέρνηση και τους συμμάχους της του ΝΑΤΟ, πραγματοποιώντας κυρίως επιθέσεις αυτοκτονίας ή επιθέσεις με αυτοσχέδιες βόμβες.

Τα βίαια επεισόδια που έχουν σχέση με τη σύγκρουση είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο στις δυτικές και ανατολικές επαρχίες, που είναι τα σημαντικά προπύργια των Ταλιμπάν και των συμμάχων τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Οι αφγανικές και ξένες δυνάμεις ασφαλείας αποτελούν το στόχο των ανταρτών. Ωστόσο οι άμαχοι πληρώνουν το βαρύ φόρος αίματος στη σύγκρουση αυτή. Το 2011 σκοτώθηκαν τουλάχιστον 3.000 άμαχοι, αριθμός που, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, είναι ο μεγαλύτερος στα 11 χρόνια του πολέμου.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου