Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Σε συναγερμό οι αρχές κινεζικής πόλης μετά την επίθεση… πιράνχας

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές μιας πόλης της νότιας Κίνας μετά την επίθεση από… πιράνχας που δέχθηκαν δυο άνθρωποι σε ποταμό της περιοχής! Οι αρχές προσφέρουν μάλιστα 1.000 γιουάν (160 δολάρια) για κάθε ψάρι που θα πιάνεται ζωντανό ή νεκρό.
Οι αρχές της Λιουζού, στην επαρχία Γουανγσί, ζήτησαν από τους κατοίκους να προσπαθήσουν να πιάσουν τα ψάρια αυτά που υπό φυσιολογικές συνθήκες ζουν μόνο στα ποτάμια και στις λίμνες της νότιας Αμερικής. Στις αρχές της εβδομάδας, τα πιράνχας τραυμάτισαν σοβαρά δυο ανθρώπους που κολυμπούσαν στον ποταμό Λιουτζιάνγκ.
«Το ψάρεμα με δίχτυα δεν επιτρέπεται στο τμήμα του ποταμού που διαρρέει την πόλη, αλλά αυτή τη φορά κάναμε μια εξαίρεση. Πέντε μικρά αλιευτικά με πεπειραμένους ψαράδες πλέουν στην περιοχή από τη Δευτέρα. Επιπλέον, 40 ψαράδες από την τοπική ένωση αλιέων προσπαθούν από τη Δευτέρα να πιάσουν πιράνχας χρησιμοποιώντας χοιρινό σαν δόλωμα», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος. Πολλοί κάτοικοι, οπλισμένοι με κοντάρια, έχουν λάβει θέσεις στις όχθες  του ποταμού.
Πάντως ακόμα και στην περίπτωση που δεν αλιευθούν, οι ημέρες των πιράνχας είναι μετρημένες γιατί τα ψάρια αυτά δε ζουν σε θερμοκρασίες κάτω των 15 βαθμών Κελσίου, όπως θα συμβεί στον ποταμό αυτόν στη διάρκεια του χειμώνα. Σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, τα πιράνχας ίσως άφησαν στο ποτάμι κάποιοι που τα είχαν αγοράσει για «διακοσμητικά» ψάρια, και οι αρχές τώρα εντείνουν τους ελέγχους στις αγορές για να εμποδίσουν τις πωλήσεις τους.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου