Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Συρία: Οι αντικαθεστωτικοί κατέλαβαν στρατόπεδο του στρατού στο Χαλέπι


Οι δυνάμεις των Σύρων ανταρτών κατέλαβαν χθες μια σχολή εκπαίδευσης πεζικού του συριακού στρατού, στην πόλη Μουσαλμιγιέχ, 16 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης του Χαλεπίου, δήλωσε ανώτερος στρατιωτικός που αυτομόλησε από τον στρατό του Μπασάρ αλ Ασαντ, βασιζόμενος σε πηγές ανταρτών στο εσωτερικό της Συρίας.
«Αυτή είναι μεγάλης στρατηγικής και συμβολικής σημασίας επιτυχία. Η σχολή έχει αποθήκες πυρομαχικών τεθωρακισμένα και οι σχηματισμοί που στάθμευαν εκεί προστάτευαν τη βόρεια είσοδο προς το Χαλέπι», δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο Ταξίαρχος Μουσταφά αλ-Σέιχ, από την πόλη Απαϊντέν στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.
Παράλληλα, σύμφωνα με αντικαθεστωτικούς, στρατεύματα πιστά στον πρόεδρο της Συρίας πασάρ αλ Άσαντ εκτέλεσαν την Κυριακή τουλάχιστον 20 άοπλους άντρες σε συνοικίες της πρωτεύουσας Δαμασκού. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι άντρες ηλικίας μεταξύ 20 έως 30 ετών εκτελέστηκαν καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι ενίσχυαν τη δράση των ανταρτών στην περιοχή.
Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου εκφράζει φόβους μήπως μέσα στο χάος που θα ακολουθήσει την κατάρρευση του καθεστώτος στη Συρία, τα χημικά όπλα που διαθέτει ο Μπασάρ αλ Άσαντ και οι πύραυλοι για την εκτόξευσή τους πέσουν στα χέρια της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου