Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Η Τουρκία παραδέχεται ότι στηρίζει τη συριακή αντιπολίτευση

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επαναβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του υποστηρίζει την αντιπολίτευση του καθεστώτος της Συρίας. Μιλώντας κατά την έναρξη μιας συνόδου της συριακής αντιπολίτευσης στο Κάιρο, ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε να συνομιλούμε με όλα τα στοιχεία της συριακής αντιπολίτευσης και δεν θα κλείσουμε την πόρτα σε κανέναν».
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι ο συριακός λαός χρειάζεται να μπορεί να βασιστεί στην αντιπολίτευση. «Χρειάζεται να στείλετε ένα ισχυρό μήνυμα ότι είστε ενωμένοι. Μπορεί να υπάρχουν διαφορές στις απόψεις αλλά ο στόχος είναι κοινός», σημείωσε ο Νταβούτογλου μιλώντας προς τους αντικαθεστωτικούς και ολοκλήρωσε: «Θα ιδωθούμε ξανά σύντομα στην Δαμασκό», προεξοφλώντας με αυτό τον τρόπο ότι το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ σύντομα θα πέσει.
Στο μεταξύ, όπως έγινε σήμερα γνωστό από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περισσότεροι από 16.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις βιαιότητες που σημειώνονται στη Συρία μετά το ξέσπασμα της εξέγερσης εναντίον του αλ Άσαντ το Μάρτιο του 2011. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, τουλάχιστον 11.486 πολίτες, 4.151 μέλη των τακτικών δυνάμεων και 870 λιποτάκτες έχουν σκοτωθεί. Τα στοιχεία αυτά πάντως είναι αδύνατον να εξακριβωθούν.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου