Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Αφγανιστάν: Ο Καρζάι θέλει τον μουλά Όμαρ… αντίπαλο στις εκλογές

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι προκάλεσε χθες τον ηγέτη των Ταλιμπάν, τον μουλά Όμαρ, να επιστρέψει στη χώρα, να ανοίξει ένα πολιτικό γραφείο και να. . . λάβει μέρος στις εκλογές στη χώρα το 2014 αφού εγκαταλείψει τα όπλα.
Το 2001, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, δυνάμεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ανέτρεψαν το καθεστώς του μονόφθαλμου ηγέτη των Ταλιμπάν, που έκτοτε παραμένει ασαφές πού βρίσκεται. «Έλα στο Αφγανιστάν, άσε τα όπλα των ξένων και φτιάξε ένα πολιτικό κόμμα εδώ με τους υποστηρικτές σου. Θέσε υποψηφιότητα στις εκλογές και εάν λάβεις τις ψήφους του λαού, τότε απόλαυσέ το. Κατόπιν θα πρέπει να αναλάβεις την διακυβέρνηση», δήλωσε ο Καρζάι σε συνέντευξη Τύπου στο οχυρωμένο προεδρικό του μέγαρο.
Ο Καρζάι έχει καλέσει επανειλημμένα τους Ταλιμπάν να εγκαταλείψουν τον ένοπλο αγώνα και να συμμετάσχουν στην πολιτική διαδικασία στο Αφγανιστάν, αλλά οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν απορρίψει τις εκκλήσεις του. Οι Ταλιμπάν είχαν συμφωνήσει νωρίτερα φέτος να ανοίξουν μια αντιπροσωπεία στο Κατάρ για να υπάρξουν ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ, αλλά ανέστειλαν τις επαφές λίγο καιρό αργότερα κάνοντας λόγο για «απαράδεκτους όρους».

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου