Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Γερμανία: Εγκρίθηκε η χορήγηση δανείου στην Ισπανία

Οι Γερμανοί βουλευτές ενέκριναν χθες στην Μπούντεσταγκ (Κάτω Βουλή) με πολύ μεγάλη πλειοψηφία τη χορήγηση βοήθειας ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ το ανώτερο, στην Ισπανία, με στόχο την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών.
Από τους 583 βουλευτές που ήταν παρόντες, οι 473 ψήφισαν υπέρ, οι 97 κατά και οι 13 απείχαν. Η έγκριση του κοινοβουλίου ήταν απαραίτητη προκειμένου η Γερμανία να δώσει σήμερα το «πράσινο φως» στην αποδέσμευση των κεφαλαίων για τη Μαδρίτη.
Παρά το μεγάλο αριθμό των βουλευτών που στήριξαν την πρόταση, η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ έχασε τη σημαντική μεν αλλά συμβολική –υπό τις παρούσες συνθήκες– πλειοψηφία, καθώς 22 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού καταψήφισαν το σχέδιο διάσωσης των ισπανικών τραπεζών και ένας απείχε. Ο αριθμός των «ανταρτών» βουλευτών είναι πάντως μικρότερος από τους 26 που στις 29 Ιουνίου καταψήφισαν το Σύμφωνο Σταθερότητας και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν αναμενόμενο, αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν ήδη ανακοινώσει ότι θα ψήφιζαν υπέρ της παροχής βοήθειας στην Ισπανία.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου