Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Σεισμός 6,6 ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Σουμάτρα


Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ινδονήσια βόρεια της νήσου Σουμάτρα, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 330 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της επαρχίας Μπάντα Άτσε, η οποία είχε καταστραφεί από τον τρομακτικό σεισμό των 9,3 ρίχτερ τον Δεκέμβριο του 2004, και από τα τσουνάμι που ακολούθησαν. Αυτή τη φορά πάντως δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.
Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλο πανικό νησί Σιμέλου, που βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, όπου μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από πτώση ενώ έτρεχε για να γλιτώσει έξω από το σπίτι της. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο σεισμός διήρκεσε περίπου ένα λεπτό και οι άνθρωποι πανικόβλητοι εγκατέλειψαν τις οικίες τους. Σε ορισμένες περιοχές διακόπηκε η ηλεκτροδότηση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλα θύματα ή για τυχόν ζημιές.
Η Ινδονησία βρίσκεται στη λεγόμενη «Ζώνη της Φωτιάς» του Ειρηνικού όπου συναντώνται πολλές ηπειρωτικές πλάκες προκαλώντας μεγάλη ηφαιστειακή και σεισμική δραστηριότητα.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου