Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Πακιστάν: Τουλάχιστον 8 νεκροί από επίθεση σε θρησκευτικό σχολείο

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από την έκρηξη βόμβας μπροστά από ένα θρησκευτικό σχολείο στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, που συνταράσσεται συχνά από βίαια επεισόδια μεταξύ σουνιτών και σιιτών, αλλά και από επιθέσεις των Ταλιμπάν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.
Η βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε ένα ποδήλατο εξερράγη μπροστά στην πόρτα μιας σουνιτικής μαντράσα στη Κουέτα, πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, την ώρα που γινόταν μια τελετή για να παραλάβουν οι μαθητές τα διπλώματά τους, επεσήμανε ο Κάζι Αμπντούλ Ουάχιντ, αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας. Τουλάχιστον τρία αγόρια, 7, 9 και 14 ετών, είναι ανάμεσα στους νεκρούς.
Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Η επαρχία Μπαλουτσιστάν, που βρίσκεται στα σύνορα με το Αφγανιστάν και το Ιράν, είναι προπύργιο των Ταλιμπάν, θέατρο πολλών επιθέσεων από σουνίτες εναντίον της σιιτικής μειονότητας και συνταράσσεται από μια αποσχιστική εξέγερση. Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλο το Πακιστάν σε περίπου 600 επιθέσεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Περισσότερες ειδήσεις: http://lpyrgos.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου